Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 86

• 37 032
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
Благодаря ви много момичета, единственно знам, че вие ще кажете точните думи, за да ме окуражите. В интерес на истината в момента гледам само напред и се готвя като за война с природата Simple Smile

Разбира се, че ще почина, просто съм много притисната от възрастта си, на 42 и това е причината за неуспеха според мен, недостатъчно добра яйцеклетка. Знаете, че фонда спонсорира до 43 навършени и това ме кара да форсирам леко нещата, защото искам да се боря до край.

Дано и лекарката ми да коментира неуспеха и въобще да има нов план за действие.

✧ Celestia, пиша ти на лично.

# 316
  • София
аз в мометна приемам Опти ова, след два неуспеха. Готвим се за трети опит на ЕЦ

# 317
Jalana съжалявам за неуспеха, и напълно подкрепям казаното вече от момичетата - дай си време да потъжиш, и след това смело напред.
Допълнително към споменатите вече витамини и здравословен живот бих добавиха акупунктура за подобряване на кръвоснабдяването в матката. Една приятелка мина през такава процедура след първият инвитро неуспех. Второто ембрионче се закрепи и скоро навърши 2г. Аз също мисля да мина преди трансфер, но още не съм много запозната и приемам препоръки за практики в София.

# 318
Jalana съжалявам за неуспеха, и напълно подкрепям казаното вече от момичетата - дай си време да потъжиш, и след това смело напред.
Допълнително към споменатите вече витамини и здравословен живот бих добавиха акупунктура за подобряване на кръвоснабдяването в матката. Една приятелка мина през такава процедура след първият инвитро неуспех. Второто ембрионче се закрепи и скоро навърши 2г. Аз също мисля да мина преди трансфер, но още не съм много запозната и приемам препоръки за практики в София.

Аз имах проблем преди година с кръвотока в матката и направих един курс акупунтура и физиотерапия при
Скрит текст:
Гергана Марковска в МЦ Салус.
Много съм доволна (оправих и кръвотока). Имам познати, които ходят само на иглотерапия там, именно преди трасфер (и родиха преди няколко месеца). На друго място не съм се чувствала толкова релаксирана и отпусната, а съм ходила да ме боцкат и на други места. Препоръчвам силно! Обмислям, сега след цикъл да ида пак, малко да разтоваря психиката и тялото с иглички.

# 319
Аз ходих 7-8 месеца на акупунктура, за съжаление не видях много полза, но смятам, че благодарение на нея спрях болкоуспокояващите в първия ден на цикъла. Обмислям пак да започна да ходя, надеждата умира последна Simple Smile Мисля си за д-р Тиен, но не мога да намеря много инфо за нея и още се чудя.
Като цяло пробвам всичко, което прочета, че помага. В момента ходя на Боуен терапия, но няма как да кажа дали работи...поне намалява стреса. Новото нещо, което ще пробвам е ей тази комбинация от чай: https://www.tomakeamommy.com/diy-daily-herbal-fertility-infusion … getting-pregnant/ (има много интересни неща в блога на тази мацка)
И нещо, което не съм все още пробвала, но съм чела за момичета, които са забременели е биорезонанса. Така че, има много неща, които може да правим, но е важно и да не прекаляваме, всички твърдят, че най-бързият начин да забременееш е като забавиш темпото Simple Smile 

# 320
Много съм доволна (оправих и кръвотока). Имам познати, които ходят само на иглотерапия там, именно преди трасфер (и родиха преди няколко месеца).

Колко процедури трябва да се направят принципно и непосредствено ли се ходи, имаш ли повече инфо по въпроса?

# 321
  • гр. София
С акупунктурата нямам опит, но пък ходих на физиотерапия преди успешния ми опит (2 курса по 10 процедури) по препоръка на репродуктивната.

# 322
Джелана здравей, предвид, че си на 42 и при теб явно е тригерирано рано, но като цяло в тази възрастова група започва да има по-бързо зреене и е добре да се трирерира по-рано (но не знаем дали това са съобразили или са сбъркали), ето прочуване, бях го поствала в Инвитро 40+ темата:

https://www.centerforhumanreprod.com/blog/highly-individualized- … gg-retrieval-hier
и видео има https://www.youtube.com/watch?v=B9tqXH7ilts
Но като гледам и там говорят за 43+ по-скоро.

# 323
Много съм доволна (оправих и кръвотока). Имам познати, които ходят само на иглотерапия там, именно преди трасфер (и родиха преди няколко месеца).

Колко процедури трябва да се направят принципно и непосредствено ли се ходи, имаш ли повече инфо по въпроса?

На мен ми изготвиха програма, комплекс да речем, който включваще физиотерапия с магнитни уреди, масажи и иглотерапия. Беше 1 месец, като имах по 3-4 процедури на седмица и ми струваше към 600лв всичко. После за известно време продължих да ходя само на игли, просто много добре ми действаше и психически.

Постоянно се засичах и с други жени, с репродуктивни проблеми там. Инак тя самата кинезитерапевтка е специализирала в акупунктура за IVF и явно си я търсят жените. Иначе се е случвало като ми се схване врат да ме боцка допълнително и си ми минаваше до следващия ден. Та, знам я от моит други 2 познати, които имаха не леки проблеми, но успяха и двете и то естествено забременяха и родиха.

По темата съм чела доста медицински проучвания и наистина с иглотерапия се влияе положително на успеваемостта.

# 324
Аз продължавам да се ноборя с лигавицата.
Всичко възможно правя и пия,докарваме я докъм 7.
И тъкмо щяхме да правим ЗЕТ този месец и прогестерона излезе висок, 6.5.
И пак го отложихме.
А досега винаги е бил в норма.
Реших да спра постепенно всичко и другия месец да видим как ще е.
Но сега и с този прогестерон.
Чудя се,защо така се повиши този месец.

# 325
И пак го отложихме.
И при мен последователно всичко започна да се рабърква, половин година мъча лигавицата и не расте и това е, отделно задържан фоликул, отделно същата история с прогестерона, всеки месец изненада.
Дала съм си почивка, независимо че заради възрастта не мога да си я позволя, просто организма ми казва стоп и нямам избор.
Та помислете и вие за изчистване от хормоните за 2-3 месеца, ако ви е възможно.
Успех и спокойствие ви пожелавам 🍀💐

Последна редакция: вт, 17 окт 2023, 13:55 от T q

# 326
Да,точно това мисля и аз.
Спираме постепено хормоните и малко почивка.
Тъкмо да видим,дали пък няма да се повлияе добре лигавицата.
При Вас,след като спряхте хормоните,как е лигавицата,има ли нарастване?
А прогестерона нормализира ли се?

И пак го отложихме.
И при мен последователно всичко започна да се рабърква, половин година мъча лигавицата и не расте и това е, отделно задържан фоликул, отделно същата история с прогестерона, всеки месец изненада.
Дала съм си почивка, независимо че заради възрастта бе мога да си я позволя, просто организма ми казва стоп и нямам избор.

# 327

И пак го отложихме.
Дала съм си почивка, независимо че заради възрастта бе мога да си я позволя, просто организма ми казва стоп и нямам избор.
Прогестерона е добре в момента, но с лигавицата не се получават нещата, какво ли не пробвах, естрофем и климара, виагра, прп и  не мърда от 6.5 и това е.
Миналият месец я следих ей така, без да пия нищо и пак 6.5.
Последно ми препоръчаха тамоксифен, Естрофем и дузофарм, но това се води тежката артилерия и съм в голямо чудене дали да рискувам  🤔

# 328
И при мен е почти същото.
Естрофем,климара форте,множество ПРП,добавки,фреш от нар пия всеки ден и стига максимум до 7.
Сега искаха на 6.8 да пробваме,уж при някои се  захваща и на толкова,че и на по-малко,но заради прогестерона го отложихме.
Сега спирам постепено естрофема,че вече и мен тялото ми усещам,че не издържа.
Ще я следим 2,3 месеца без хормони,ще правим опити по естествен път и след нова година ще му мисли.
Просто не остана нищо друго за лигавицата,което да не сме пробвали.

И пак го отложихме.
Прогестерона е добре в момента, но с лигавицата не се получават нещата, какво ли не пробвах, естрофем и климара, виагра, прп и  не мърда от 6.5 и това е.
Последно ми препоръчаха тамоксифен, Естрофем и дузофарм, но това се води тежката артилерия и съм в голямо чудене дали да рискувам  🤔

# 329
И при мен е почти същото.
Естрофем,климара форте,множество ПРП,добавки,фреш от нар пия всеки ден и стига максимум до 7.
Сега искаха на 6.8 да пробваме,уж при някои се  захваща и на толкова,че и на по-малко,но заради прогестерона го отложихме.
Сега спирам постепено естрофема,че вече и мен тялото ми усещам,че не издържа.
Ще я следим 2,3 месеца без хормони,ще правим опити по естествен път и след нова година ще му мисли.
Просто не остана нищо друго за лигавицата,което да не сме пробвали.

И пак го отложихме.
И на мен ми обясняват същото, но аз март месец правих трансфер на 6.5 уж с хубава структура, но нищо не получи и вече не смея, че и ембрионите са ни малко и изобщо трудно стигаме до ембриони. 😔
С две думи, патова ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт