Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 86

• 37 043
  • 743
  •   1
Отговори
# 330
Абсолютно същите думи чухме и ние, структурата била хубава,имало слуз и т.н.
Ние правихме на 8 точно преди 1 г.жи не се получи.
И ние сега сме в задънена улица и се чудим.

И при мен е почти същото.
Естрофем,климара форте,множество ПРП,добавки,фреш от нар пия всеки ден и стига максимум до 7.
Сега искаха на 6.8 да пробваме,уж при някои се  захваща и на толкова,че и на по-малко,но заради прогестерона го отложихме.
Сега спирам постепено естрофема,че вече и мен тялото ми усещам,че не издържа.
Ще я следим 2,3 месеца без хормони,ще правим опити по естествен път и след нова година ще му мисли.
Просто не остана нищо друго за лигавицата,което да не сме пробвали.

Да,точно това мисля и аз.
Спираме постепено хормоните и малко почивка.
Тъкмо да видим,дали пък няма да се повлияе добре лигавицата.
При Вас,след като спряхте хормоните,как е лигавицата,има ли нарастване?
А прогестерона нормализира ли се?

Аз продължавам да се ноборя с лигавицата.
Всичко възможно правя и пия,докарваме я докъм 7.
И тъкмо щяхме да правим ЗЕТ този месец и прогестерона излезе висок, 6.5.
И пак го отложихме.
А досега винаги е бил в норма.
Реших да спра постепенно всичко и другия месец да видим как ще е.
Но сега и с този прогестерон.
Чудя се,защо така се повиши този месец.
И при мен последователно всичко започна да се рабърква, половин година мъча лигавицата и не расте и това е, отделно задържан фоликул, отделно същата история с прогестерона, всеки месец изненада.
Дала съм си почивка, независимо че заради възрастта бе мога да си я позволя, просто организма ми казва стоп и нямам избор.
Та помислете и вие за изчистване от хормоните за 2-3 месеца, ако ви е възможно.
Успех и спокойствие ви пожелавам 🍀💐
Прогестерона е добре в момента, но с лигавицата не се получават нещата, какво ли не пробвах, естрофем и климара, виагра, прп и  не мърда от 6.5 и това е.
Миналият месец я следих ей така, без да пия нищо и пак 6.5.
Последно ми препоръчаха тамоксифен, Естрофем и дузофарм, но това се води тежката артилерия и съм в голямо чудене дали да рискувам  🤔
И на мен ми обясняват същото, но аз март месец правих трансфер на 6.5 уж с хубава структура, но нищо не получи и вече не смея, че и ембрионите са ни малко и изобщо трудно стигаме до ембриони. 😔
С две думи, патова ситуация.

# 331
Ако можех, щях да ви дам няколко мм от моята....още преди овулация става 14мм. По принцип съм с лека хиперплазия, обратния на вашия проблем.... Дано всичко се нареди при всяка една от нас. 🍀

# 332
И аз съм със същия проблем, хем е трудно с ембрионите, хем няма и лигавица. Стига до 6.5 на ЕЦ. При инсеминациите, които правих ми слагаха в Надежда нещо, което наричаха "помпа" и се вдигаше до към 7.5. При единственият ми трансфер (свеж) дори не ми казаха на каква лигавица го правят, но доколкото разбрах инжекциите за стимулация стимулират и лигавицата, така че се надявам да са я докарали до някакъв минимум.

# 333
И аз съм със същия проблем, хем е трудно с ембрионите, хем няма и лигавица. Стига до 6.5 на ЕЦ. При инсеминациите, които правих ми слагаха в Надежда нещо, което наричаха "помпа" и се вдигаше до към 7.5. При единственият ми трансфер (свеж) дори не ми казаха на каква лигавица го правят, но доколкото разбрах инжекциите за стимулация стимулират и лигавицата, така че се надявам да са я докарали до някакъв минимум.
Каква е тази помпа, в матката ли се слага, имате ли представа?

# 334
Момичета, до дни ми престои пункция! Илиза ми днес микробиологията с антибиограма. Стрепткок А във влагалищен секрет! Направо съм много изнервена и не знам какво следва! Проваля ли се пункцията? Или се прави? Не е ли опасно да не се разнесе в матката тази бактерия при пункция?

# 335
Момичета, до дни ми престои пункция! Илиза ми днес микробиологията с антибиограма. Стрепткок А във влагалищен секрет! Направо съм много изнервена и не знам какво следва! Проваля ли се пункцията? Или се прави? Не е ли опасно да не се разнесе в матката тази бактерия при пункция?

Здрасти, Вели. На мен ми правиха пункция след подобна находка в микробиологията. За самата пункция явно не е проблем, но преди трансфер трябва да се изчистят нещата. Не се стресирай излишно Simple Smile

# 336
Благодаря за отговора!

# 337

Да, в матката директно я инжектираха. Не боли, дори единият път сестрата ми я сложи, а не докторът.

# 338

Да, в матката директно я инжектираха. Не боли, дори единият път сестрата ми я сложи, а не докторът.
А то инжекция ли е или нещо механично, нещо за разтягане ли, или за оросяване?
Преди време бях чувала че слагат нещо подобно на балон, и някак се разтяга лигавицата, но не в България 🤔

# 339
Това, което на мен ми слагаха беше някакво лекарство, което инжектират директно в матката. В болницата (Надежда) се запознах с една жена точно след хистероскопията й, когато и бяха сложили такъв балон или нещо подобно за да стимулират лигавицата й.

# 340
Това, което на мен ми слагаха беше някакво лекарство, което инжектират директно в матката. В болницата (Надежда) се запознах с една жена точно след хистероскопията й, когато и бяха сложили такъв балон или нещо подобно за да стимулират лигавицата й.
Много полезна информация, благодаря.🙏💐
Сега поне знам къде правят процедурата, да видим докъде ще стигна.🤔

# 341
  • Пловдив
Момичета, колко трябва да е прогестеронът в деня на трансфера?

# 342
Здравейте,
Не знам дали е удачно тук да го пиша, но имам останал Рековел от моята стимулация. Ако на някой му трябва, да ми пише на лични.
Успех на всички

# 343
Зависи дали е свеж или замразен трансфер.

# 344
  • Пловдив
Зависи дали е свеж или замразен трансфер.

Замразен е.

Общи условия

Активация на акаунт