Частни училища -информативно - дискусионна тема- 61

• 70 803
  • 849
  •   1
Отговори
# 405
Мъжът ми е католик. Представям си физиономията му ако небрежно му подхвърля: "Що не премистим сина ни в Лаудер? Чувам, че са страхотни по STEM" Joy

# 406
Да, аз нали това написах. На основи е строежа. Заградено е цялото огромно каре там до пазара Д. Петков.

Парцелът е бил, ако помня добре, за училище и градина по устройствен план и общината прехвърля безвъзмездно правото на строеж на Шалом, защото Шалом са много бедни и не могат да си купят парцел или да си ремонтират една от безбройните сгради, които имат.

Последна редакция: пн, 02 окт 2023, 00:36 от Fancy

# 407
А ФЛ имат подписан меморандум за нов терен от 2010 г. и Общината любезно не го спазва.

# 408
Децата ви докато са били в Иззи държали ли са изпити по предметите по кеймбридж? Интересно е защото училището хем казва, че е сертифицирано по Кеймбридж хем никой не е чувал за изпитите, които трябва да държат всяка година за проверка на усвояването на материала и матурите в 6ти техен (4ти наш) клас съгласно сайта на Кеймбридж.

Не, не знам за деца в ИЗЗИ, които да са държали такива изпити.

# 409
Здравейте, Дами! С голям интерес следя темата и бих искала да Ви помоля за актуално мнение за ЧОУ Азбуки. Обмислям смяна на държавната градина с тяхната. Оригиналната ми одея беше да кандидатстваме в Питагор, но в момента търсим междинен вариант за училище с добра среда на първо място и добро ниво на образование. Ясно е, че не е в топ класацията на НВО. Благодаря за споделения опит.

# 410
  • София
Аз и преди съм писала, че имам мнение втора ръка (от колеги, роднини, приятели). Като цяло доста деца познавам, които са или са били там - някои от градина, други на по-късен етап. Като цяло отзивите са добри. Базата им явно е добра, средата в класовете също. Някои от познатите ми смятат, че не учат достатъчно - особено за деца/родители с амбиции за състезания и кандидатстване в СМГ. Техните деца учат допълнително вкъщи или ходят на курсове. На матурите май се представят в средата на класацията. В моята лична класация е добро място, ако не се целят двете топ училища от темата.

# 411
Имах възможност да си поговоря с тяхната зам-директорка и останах с много приятни впечатления.

# 412
  • в страната на чудесата
Коя в тя сега?

# 413
ох, ами забравих името - Милена, но не си спомням фамилията. Сега, далеч съм от идеята, че тя ще каже нещо лошо за училището си, де Simple Smile но просто останах с добри впечатления.
Едно момиченце от предишното ни училище отиде там и са доволни,  разбрах, че даже са решили да продължат в гимназия, но не сме говорили нашироко и не знам детайли от кое точно са доволни.

# 414
Милена Райчева е заместник-директорката, преди 6-7 години беше заместник-директор на Питагор. Когато напусна, "взе" със себе си още учители от Питагор/ПЧМГ в Азбуки.

# 415
Гледам, имат си и нейтив по английски.

# 416
  • в страната на чудесата
Гледам, имат си и нейтив по английски.
Имаха няколко преди

# 417
Здравейте, имам два въпроса, свързани със СС, ако някой може да помогне:

1. Знаете ли колко ориентировъчно кандидати имат за ПУК на година? Какъв ориентировъчно е шансът за прием?

2. Днес са поместили информация за дата за предварителен изпит, но в информацията пише, че не дават обратна връзка след този изпит. Не съм сигурна как да разбирам тази информация - че дори детето да се справи добре, няма да комуникират, че е прието докато не видят и резултатите на децата от януари или че ще дадат информация само на приетите и няма да изнесат допълнителна информация за неприетите. Чудя се и дали има смисъл детето да ходи на предварителен изпит, ако не си сигурен, че е готово? Дали ако не е прието на първи етап, този резултат няма да повлияе негативно на крайния резултат?

Благодаря Ви! 🙏

Последна редакция: чт, 05 окт 2023, 08:48 от alligator

# 418
Не знам за пук, но за единичните свободни места се явяват на око по 40-100 деца.

# 419
На предварителния изпит СС не дават обратна връзка , ако детето не е прието поради каква причина, къде има пропуски или на какво да наблягате при подготовка. Ако е прието , веднага след втори кръг Ви съобщават ( още в края на следващата седмица).

Последна редакция: чт, 05 окт 2023, 15:16 от Alice_blue

Общи условия

Активация на акаунт