Момиченце или момче, мама мечтае само то да е добре! (Тема 4/ януари 2024г.)

• 44 401
  • 764
  •   1
Отговори
# 510
Кристал, това е много нисък феритин за бременност .. на мен ми казаха, че с моя 26, никакъв шанс да го вдигна до раждането с таблетки, а и след самото раждане трябва да е висок. Затова трябва вливка.
Да не ви плаша,но това с желязото е сериозно. Ако феритин/ желязо са ниски трябва бързо да се вдигнат,защото започва да не достига кислород до мозъка на бебето, което води до две неща : преждевременно раждане или проблеми в самото развитие на детето след това ..а за родилката също е опасно, защото на самото раждане може да падне и да се наложи кръвопреливане. Тези неща ги знам от миналата бременност, тогава не ми обърнаха внимание ( тоест некомпетентни АГ гледаха само хемоглобина и той беше ок, но съм била с дефицит и две години мъкна анемия ). Не подценявайте тези неща, аз съм ЗА вливките и след като мина моята мога да кажа, че е супер безобидно.

Upincloudnine, да, минималните ,затова писах НАД еди колко си... Само фолата е опасно да е над 43, В12 Сигридов го дава до 1000 Макс.

mimswilliams, в НКБ и Токуда, трябва ти лаборатория,в която го работят веднага. В синево съм чела тук из форума, че не го работят веднага и се обезмисля.
Абсолютно вярно за феритина и желязото!!! Аз се опитвах да го кажа на жени, които писаха тук с критично ниски стойности и се чудиха дали да вливат… Няма особено време за мислене при такива показатели, страшно важно е, рисковано е да се стои така и да се пробва с таблетки, сиропи и храна. Аз след вливката се чувствах страхотно и все още поддържам високи.

# 511
Пуснах си на своя глава няколко допълнителни неща към кръвната картина. Дали може по-разбиращите да хвърлят едно око, аз ще ги коментирам и с лекаря си на 10.10 на следващия преглед. В момента пия Фолиева киселина, Витамин Д, витамин Б12, Магнезий и Аспирин.

# 512
Делия, точно сме на тая тема ... Grinning имаш нисък хемоглобин и желязо, но В12 и фолат са ти ок, в никакъв случай не са в дефицит, тъй че остава да си провериш феритина.

# 513
Пуснах си на своя глава няколко допълнителни неща към кръвната картина. Дали може по-разбиращите да хвърлят едно око, аз ще ги коментирам и с лекаря си на 10.10 на следващия преглед. В момента пия Фолиева киселина, Витамин Д, витамин Б12, Магнезий и Аспирин.

На пръв поглед - много ниско желязо (от там и хемоглобинът пада) и витамин Д. Относно Д-димерът - може и да е ок в този период на бременността сгъстяването на кръвта, това трябва специалист да каже и не си позволява  да коментирам, че темата е специфична. На мен при стойности 0.88, ми изписаха ензим, който за седмица ми ги свали на 0.47 и трябваше да го спра, скоро пак ще пускам. Но силна терапия с кръворазреждащи при такива стойности не бих предприела.

# 514
Д димер го дават до 1.29.не пише дали приемаш нещо за разреждане,но засега е ок според мен.
Виж си феритина, ако е много нисък ,действай с вливка ,ако е горе долу ок, може и с таблетки.

# 515
Момичета, някои от вас бяха писали, че са посещавали хематолог.
Ако има такива от София, може ли да препоръчате, ако разбира се сте доволни
[/quote

Здравей , аз съм при доктор Веселина Иванова , прави и онлайн консултаци в приложението хейл , може да я откриеш . Или мога да ти дам телефон.

Също за анти Ха ходя в Токуда на четвъртия час от слагане то на клексан , последния път д-Димер ми беше 3 и ми увеличиха дозата на 0,6. До колкото знам във втория триместър е нормално да бъде 1.3 /1.6 нещо такова , но интересно др Стратиева на последната фетална морфология каза , че и 6 да е няма да се притесни …

Последна редакция: сб, 30 сеп 2023, 08:45 от Лято 2021

# 516
Някоя от вас пие ли Алеракт? Как го приема и заедно с магнезий ли?

# 517

Аз съм на Алеракт от 6г.с ,а от 20 пия и магнерич .Алеракт пия по 1 на ден ,а магнерича 3х1 като съм си ги разделила през деня

# 518

Аз съм на Алеракт от 6г.с ,а от 20 пия и магнерич .Алеракт пия по 1 на ден ,а магнерича 3х1 като съм си ги разделила през деня
Колко е мг чист магнезий има в Алеракта?

# 519

Колко е мг чист магнезий има в Алеракта?

Мисля че 225мг

# 520
Смятам да пробвам диаспорал 400, 2х1 и Алеракт 2х1, ама да не ми дойде много пък...не че нямам нужда. Нищо не помага при този твърд корем😟

# 521
Смятам да пробвам диаспорал 400, 2х1 и Алеракт 2х1, ама да не ми дойде много пък...не че нямам нужда. Нищо не помага при този твърд корем😟
Това е голямо количество, не си го причинявайте на своя глава, може да е токсично. По време на бременност оптималното е 350–400 мг/ден. Не се плашете на втвърдяването на корема толкова..

# 522
На мен ми предписаха Алеракт по 1 на ден и Диаспорал по 2 на ден.

# 523
На мен ми предписаха Алеракт по 1 на ден и Диаспорал по 2 на ден.
Ако са имали защо да ги предпишат и след направено изследване.. окей, все пак аз не бих приемала такива дози, но “смятам да пробвам” не ми звучи правилно.

# 524
Да,предписани са,заради предистория с шийката ми и серклаж при предишната ми бременност.

Общи условия

Активация на акаунт