Майски бебета 2024г.

• 45 651
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Ние с ММ просто късно се срещнахме, иначе аз деца исках по-рано, но исках и стабилен партньор до мен.
Иначе и двете деца станаха от първи опит, така че няма някаква зависимост колко лесно ще стане. По принцип знам, че скоро след бременност хормоналния фон е такъв, че забременяването е лесно (особено ако не се кърми).

# 616
Мина ми прегледа и на мен. За пръв път го видях бебока да се движи и прави кълбета, много миличко ми стана. 🥺 Сякаш мозъка ми чак сега загря, че има мъничко човече там. 😆 Пораснало е малко повече и ми промениха термина за 06.05.

# 617
  • Пловдив
При нас номер 2 се случи първия месец, в който решихме, че ни е време, честно казано не очаквах Grinning С баткото може би беше на 2-3 месец, като и двата пъти освен календарно не съм следила по друг начин овулации и т.н.

Относно книгите -  от първата ми бременност препоръчвам Раждане с любов (сякаш ми намали притеснението от предстоящото), Всичко за кърменето (много полезна, не знам дали бях късметлийка, но този период мина доста гладко при нас).
Като цяло за общото развитие - Какво те чака през първата година на детето (но нея мисля, че вече я няма като тираж).
Какво те чака през втората и третата година за по-нататък.
Но в интерес на истината обаче разни уебинари с определени въпроси, които са ме интересували конкретно, са ми били доста по-полезни.

Сега съм започнала Спокойни родители - щастливи братя и сестри. Това в момента най-силно ме вълнува - двете деца да изградят една хубава връзка помежду си.

# 618
Момичета, малко се обърках. БХС  и ранна фетална морфология едно и също ли е? И двете ли трябва да се направят? Мисля в Щерев да го направя/ ги направя , но не съм сигурна какво да кажа? Все още се колебая при кой лекар да си следя бременността и в момента нямам кой да попитам....

# 619
Живи и здрави разликата на децата ще бъде 1г и 9 месеца.
Баткото го правихме 2 години, сега ни се получи от първият път, чак не мога да повярвам.
По въпросът с близнаците - при сегашната ми бременност са били 2, но за съжаление едното просто изчезна.

victoria123456 - БХС е кръвно изследване за синдромите, а морфологията е ехографският преглед.

Последна редакция: вт, 17 окт 2023, 17:13 от Yana.KS

# 620
Момичета, малко се обърках. БХС  и ранна фетална морфология едно и също ли е? И двете ли трябва да се направят? Мисля в Щерев да го направя/ ги направя , но не съм сигурна какво да кажа? Все още се колебая при кой лекар да си следя бременността и в момента нямам кой да попитам....
Различни неща са, но обикновено се правят заедно. По желание може да изключите БХС (ако ще правите пренатален тест например), но на феталната морфология е препоръчително да се иде.

# 621
Хаха, а моето док каза,че подскача като ме гледаше 😁

# 622
Здравейте,
Може би въпросът ми ще е малко странен, но от както съм разбрала за бременноста вече 7гс през ден два получавам някаква малка секреция тип (бяло течение). Трябва ли да се притеснявам?

# 623
  • Пловдив
Stoyanova11, често срещано е. Ако е прозрачно или млечно бяло без миризма има голяма вероятност всичко да е ОК. Доколкото съм чела това състояние се нарича левкорея, предизвиква се от увеличен естроген по време на бременността.

При регистрация на бременност ориентировъчно би трябвало да ти пуснат микробиология и цитонамазка (ако няма скоро правена), така че тогава със сигурност ще стане ясно.

# 624
Различни неща са, но обикновено се правят заедно. По желание може да изключите БХС (ако ще правите пренатален тест например), но на феталната морфология е препоръчително да се иде.

Значи да попитам и за двете? С едно ходене ли се правят или? Обмислям и прентален тест....

# 625

Значи да попитам и за двете? С едно ходене ли се правят или? Обмислям и прентален тест....
Зависи къде решите да ги правите. При моя АГ ако реша да се изследвам, той прави ФМ и после щял да ме праща на друго място да ми взимат кръв за скрининга. Друг специалист, който съм си харесала конкретно за тези изследвания пък ги прави и двете на едно и също място, тоест с едно ходене и няма нужда от допълнително обикаляне.

# 626
  • Пловдив
Зависи къде се прави. Първо е ехографският преглед, от него са нужни няколко замервания, които се предоставят при взимането на кръв за БХС ако желаете да правите (мисля, че допускат до 2 дни по-рано направени замервания). Пренатален може и преди, и след ехографския, там е нужна само кръв.

# 627
Здравейте,
Може би въпросът ми ще е малко странен, но от както съм разбрала за бременноста вече 7гс през ден два получавам някаква малка секреция тип (бяло течение). Трябва ли да се притеснявам?
Аз получих жълто ,мислих ,че е инфекция ,но се оказа поради увеличения прогестерон .Нормално е увеличената секреция ,поради хормоналните промени.Ако няма сърбеж и миризма е ок .

# 628
Днес бях на преглед, най-накрая видях глава и корем!!! Много ми стана мило! Също като zoya. съм с термин 06.05 и ми е трудно да осъзная какво ни се случва. Нямам много симптоми за разлика от първата бременност и изключвам. Пуснах и пренатален Вижън, та да видим. Дано всичко е наред Simple Smile

# 629
  • Пловдив
Идвам само да помрънкам, изкарахме вкъщи ужасен вирус събота и неделя  и двамата с мъжа ми, без детето. Едва оцеляхме, тъкмо в понеделник се зарадвах, че нещата са добре и вчера едно повръщане, температура, отпадналост. Днес нещата са по-добре, хапнах без да повърна, но още ми е замаяно. Пия Авирон Рапид, витамин C, сироп за кашлица и хомеопатия. Стискайте палци да минава, че с малкия няма как да си позволя да боледувам така, добре че ходи на ясла и поне за няколко часа почивам. Определено това е съществената разлика с първото - когато не си добре може да си позволиш почивка, а сега е много трудно за съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт