Майски бебета 2024г.

• 45 629
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Ужасни са тези вируси, аз два дни бях като пълен мъртвец, после се стабилизираха нещата, но още съм хремава. По принцип съм с добър имунитет и тези вируси си ги карам на крак и ги лекувам с чай, но тозииии..... 2 дни на легло и се молех за живота си, такова нещо не ми се беше случвало Satisfied явно наистина при бременност имунитета доста спада и особено в този сезон доста трябва да се пазим.

Дами, на вас попромениха ли ви се вкусовите предпочитания? Има ли нещо, което обикновено обичате, но сега ви става гадно от него? На мен сигурно 70% от най-любимите ми неща рязко ми опротивяха, най-голямата изненада ми е месото. Аз съм си доста месоядна, рядко ям нещо в което няма месо, но днес осъзнах, че може би от 2-3 седмици не съм близвала, като готвя месо за ММ ми става гадно и само при мисълта за месо ми е неприятно. Вчера си бях поръчала едно ризото с пиле и си махнах всички парчета пиле, изядох си само постничкото. Поръчвам си пици без месо, риба доста обичам по принцип, но напоследък и от нея ми става гадно, всякакви манджички ми стават гадни, хапват ми се само супи (най-вече спаначена, иначе и зеленчукови става, но да не са на крем), картофи и сирене. Съвсем в началото на бременноста към 6г.с. бях качила рязко 3кг., защото се тъпчех със сладко и тесто денонощно, но това продължи около седмица. В момента съм ги свалила и съм на същите кг., от които започнах, а по-малко апетит не съм имала никога. Flushed

# 631
Ужасни са тези вируси, аз два дни бях като пълен мъртвец, после се стабилизираха нещата, но още съм хремава. По принцип съм с добър имунитет и тези вируси си ги карам на крак и ги лекувам с чай, но тозииии..... 2 дни на легло и се молех за живота си, такова нещо не ми се беше случвало Satisfied явно наистина при бременност имунитета доста спада и особено в този сезон доста трябва да се пазим.

Дами, на вас попромениха ли ви се вкусовите предпочитания? Има ли нещо, което обикновено обичате, но сега ви става гадно от него? На мен сигурно 70% от най-любимите ми неща рязко ми опротивяха, най-голямата изненада ми е месото. Аз съм си доста месоядна, рядко ям нещо в което няма месо, но днес осъзнах, че може би от 2-3 седмици не съм близвала, като готвя месо за ММ ми става гадно и само при мисълта за месо ми е неприятно. Вчера си бях поръчала едно ризото с пиле и си махнах всички парчета пиле, изядох си само постничкото. Поръчвам си пици без месо, риба доста обичам по принцип, но напоследък и от нея ми става гадно, всякакви манджички ми стават гадни, хапват ми се само супи (най-вече спаначена, иначе и зеленчукови става, но да не са на крем), картофи и сирене. Съвсем в началото на бременноста към 6г.с. бях качила рязко 3кг., защото се тъпчех със сладко и тесто денонощно, но това продължи около седмица. В момента съм ги свалила и съм на същите кг., от които започнах, а по-малко апетит не съм имала никога. Flushed
На мен дори и супи ми се отвратиха ,аз при мисълта за тези храни и при миризмата повръщам ,ям само тестени изделия,плодове и варени яйца и пия чай ,друго не мога да погледна .А толкова ми е увеличено обонянието ,че от километър сигурно мога да усетя миризмата на тези храни и цигарен дим 🤣При мен всякаква храна освен тестено ,сладко и плодове се отврати .Месо да не говорим...Ама и аз си развих един хиперемезис гравидарум и съм с надеждата ,че скоро ще отмине тази неприятна част и отвращението .

Последна редакция: ср, 18 окт 2023, 11:43 от Mims1900

# 632
Момичета, правихте ли вече пренатест?
Можете ли да препоръчате фирма и цени за Пловдив? Колко по-рано трябва да се запази час?

# 633
И мен ме хвана гърлобол, засега с хомеопатия съм що годе добре. Вчера се записах за ЖК, източиха ми кръв за изследвания, взеха ми и микробиология. Бебе май върви напред 4-5 дни, но аз съм с ранна овулация. На 23 октомври съм на БХС и ФМ. Предният път тогава ми казаха пола, сега ще видим. Аз съм голяма любопитка и сега нямам търпение 😂

Храненето при мен леко се подобри. Даже започнах да ям месо и се поспрях с пържено и тестено. Не е като да не ми се гади, но положението бива. По принцип аз без голяма купа салата не сядах да ям, сега не мога да ги погледна 🤷

Чакам с нетърпение да мина 12-13 гс и да започна някаква лека гимнастика или йога. Изключително много се обездвижих и кръста много ме боли.

П.С. Ако искате, присъединявайте се към ФБ групата - тайна е Simple Smile.

# 634
И мен ме хвана гърлобол, засега с хомеопатия съм що годе добре. Вчера се записах за ЖК, източиха ми кръв за изследвания, взеха ми и микробиология. Бебе май върви напред 4-5 дни, но аз съм с ранна овулация. На 23 октомври съм на БХС и ФМ. Предният път тогава ми казаха пола, сега ще видим. Аз съм голяма любопитка и сега нямам търпение 😂

Храненето при мен леко се подобри. Даже започнах да ям месо и се поспрях с пържено и тестено. Не е като да не ми се гади, но положението бива. По принцип аз без голяма купа салата не сядах да ям, сега не мога да ги погледна 🤷

Чакам с нетърпение да мина 12-13 гс и да започна някаква лека гимнастика или йога. Изключително много се обездвижих и кръста много ме боли.

П.С. Ако искате, присъединявайте се към ФБ групата - тайна е Simple Smile.
Бързо да минава гърлото , успех на изследванията и ние скоро ще ходим ,дано узнаем пола и на мен ми е много любопитно ,макар ,че каквото и да е само да е живо и здраво .

Последна редакция: ср, 18 окт 2023, 12:00 от Mims1900

# 635
Момичета, какво мислите за пренаталните тестове ?

# 636
На мен единствено вкуса за кафе ми се промени. От години съм пристрастена към кафето, не започвам деня без капучино, иначе ставам супер злобна и ме боли главата Grinning
Една сутрин около теста, тоест съвсем в началото, се събудих и изобщо не се и сетих за кафе. От тогава да съм изпила 3-4 кафета и то от навик основно.

# 637
И аз обикновено съм на 2 кафета на ден, чисти, дълги, без захар и мляко. Но от месец не пия, просто не ми се пие Smile а за обонянието, да, забравих го това - ужасно е, особено хладилника постоянно ми мирише отвратително. През уикенда изхръвлих всичко от него, ама буквално всичко, чистих го, заредих с нови продукти и пак ми мирише, има някаква особена миризма на храна, която е ужасна FlushedSmiley Иначе не ми се гади, само при мисълта за храна ми се сгаднява в устата Grin

Последна редакция: ср, 18 окт 2023, 12:45 от pauly

# 638
Аз също изпитвам отвращение към храната, а по принцип обичам да си хапвам. Месо не поглеждам, особено ако съм го готвила аз, риба, която също обичам, само при мисълта за нея и ми се гади, а любимият ми магазин …вече не искам и да го погледна. Като цяло в началото ми се гадеше, повръщах не много, сега е малко по-добре положението, но пак нямам същия апетит лато преди и все подбирам какво да ям.
Днес си пуснах БХС в цибалаб, нещо ме притесниха резултатите, утре съм на ФМ. Очаквам и пренатални в тест другата седмица. Дано всичко е наред.

# 639
Аз също изпитвам отвращение към храната, а по принцип обичам да си хапвам. Месо не поглеждам, особено ако съм го готвила аз, риба, която също обичам, само при мисълта за нея и ми се гади, а любимият ми магазин …вече не искам и да го погледна. Като цяло в началото ми се гадеше, повръщах не много, сега е малко по-добре положението, но пак нямам същия апетит лато преди и все подбирам какво да ям.
Днес си пуснах БХС в цибалаб, нещо ме притесниха резултатите, утре съм на ФМ. Очаквам и пренатални в тест другата седмица. Дано всичко е наред.

Кой тест пуснахте?

# 640
Въжън с 8 показателя

# 641
Аз за щастие съм си добре.Първата бременност ми беше така,не ми се гади от нищо и нямам нови предпочитание към храната.Пия си по 1 кафе на ден,и преди си бях така.Вече съм почти в 10г.с ,а др седмица ми е първия преглед.Стискайте палци всичко да е наред.Моя мъж все ме бъзика,че са близнаци,тъй като в рода имаме доста 😂

# 642
И аз всичко надушвам от километри и направо ме удря в мозъка😁
Сякаш повече солено ям не мога още да  преценя 😁
(Таратора си важи отново и ми се яде грозде и сладолед 🙈 като по-сладко)
С първата б.ядях много сладко и почти никакво месо и пак се роди голяма мадама 😁

Ще правя и аз Вижън мисля втория с малко повече показателя към края на месеца.
На 25 съм на преглед пак и официално ще заведем б.с направление от лл.

Аз съм с нисък имунитет попринцип бонус работа с деца и дете в 1 група абе "цъфнала и вързала"....

# 643
Ще правя и аз Вижън мисля втория с малко повече показателя към края на месеца.
На 25 съм на преглед пак и официално ще заведем б.с направление от лл.
Абсолютно същото 😀 чакам да мине и прегледа на 25ти и да запазя час за Вижън.

# 644
Бързо оздравяване на всички болни мами. Flowers Four Leaf Clover

Относно промяна във вкусовите предпочитания определено има такава и при мен. Аз също не мога да понасям месо в момента, нито яйца, никаква силно подправена храна (а по принцип обичам да съм щедра с подправките), както и прекалено мазната, никакво сладко не ми се яде и от него даже ми остава гаден вкус в устата дълго време. ММ каза, че съм се превърнала във въглехидратен звяр. Joy Наблягам на соленото и киселото като цяло. Вчера си сготвих любимите пълнени чушки с ориз, но постни този път и си изядох с кеф цялата тавичка, ММ успя само да ги опита веднъж. Smiley Нямам търпение да дойдат празниците, за да си се тъпча със сармички с кисело зеле най-безсрамно.

Общи условия

Активация на акаунт