Сепване/Неволно мърдане на част от тялото, точно преди да заспя

• 1 639
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
и при мен започна това сепване точно  преди година. Понякога са няколко пъти на вечер, понякога може да са и по цяла вечер. И относно коментарите, че било безобидно, нека да ви видя как не може да спите с дни и след това да си говорим за безобидно.
 Аз също го свързвам със физически усилия. Когато спортувам се случва доста по често.  Правил съм си всички възможни изследвания и нищо не излиза като проблем, желязото също си ми е добре. Невролозите и те вдигат рамене и нищо не могат да кажат, изписват ти розови хапчета или успокоителни, но и те не помагат.

# 16
До автора и dedri2

Претоварвате се по време на тренировка и затова зачестяват тези нощни тикове на тялото.
Магнезий и витамини от Б групата могат да помогнат донякъде за възстановяване на мускулите и периферните нерви, но няма да отстранят напълно потрепването.

Променете си вида, интензитета, честота, продължителността на тренировката и вижте кое ще сработи...
Тренировките не ги правете вечер.

Последна редакция: чт, 28 сеп 2023, 15:19 от night

# 17
Спрях да тренирам и спряха и сепванията, но за мен това не е решение, да живея като инвалид-пенсионер, само на 28 години съм.

# 18
Разбира се, че не е решение.
Въпросът е как тренираш и колко често?
Преди няколко години си докарах и по-сериозни проблеми, като не загрявах достатъчно и прекалявах с клековете с тежести.
Жена съм, но явно съм се надценила Simple Smile
Наложи се да спра за известно време, не поради проблем, но като спрях започна страшна пареща болка в коленете, та едвам ходех.

# 19
изпил съм големи количества магнезий и вит. от група Б, но за съжаление не помогнаха. Също така мента,глог и валериан и жълт кантарион и маточина и ашваганда. Изглежда нищо не помага. Пих и лекарство изписано от невролог, то притъпява симптомите донякъде и има подобрение, но не и решение на проблема. Аз изцяло съм спрял тренировките, с времето понамаляха пристъпите, но така и не изчезнаха.

Общи условия

Активация на акаунт