ДЕСЕТИ клас - Тема 1

• 48 288
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
И моята дъщеря е всеки ден в Старбъкс. Не мога да се преборя с тези блоклуци, които пие и се разправяме ежедневно. Поне сиропи и сметана не слага, защото бори инсулин. Даваме по около 15 на ден, понякога по- малко, понякога повече. Има и карта с малко пари. За маникюр, кино, театър, рд и книжарници отделно. Постоянно купува книги.

# 106
  • София
Ох, Денси, това е много неприятно с инсулина. Всъщност не са ми парите най-важното, а какви боклуци наливат в тези чаши - яко глюкозо-фруктозен сироп, който е най-лошото възможно нещо.

# 107
Много да, но се справяме успешно. Свали 10 кг. и влезе в норма.

# 108
  • Пловдив
Честит рожденик на Маги! На патерица!
Да е здрав и щастлив! 🎉🎉🎉

Чудех се защо обсъждате историята като предмет, но днес видях учебника на набора - 395 страници,размер А4!
Dizzy Face Нормално ли е това!
Започваме със сменени учители по история, немски, физика, химия. Навлизат много мъжки имена сред преподавателите!
Дано е за добро!
От сега е казал, че на матурите в края на 10 клас няма да се явява. Да видим.

# 109
Честит рожденик, Маги - да е щастлив и устремен.
Миа, сила на близките - стана ми много тъжно.

Леле, като сверявам сумите и си давам сметка, че наборката и брат ѝ направо са мизерствали Joy /получават еднакво/, а пък на всичкото отгоре и завидни спестявания натрупаха. Сега ще увелича месечната им субсидия, дори и само, за да си имат фонд "И аз съм човек" Simple Smile. Не са ми от безрасъдно харчещите и съм доволна.

Кали, сега ме замисли с теорията за кг - дали важи и за обратния случай - дали кльощавите тийнове ще имат трудности в качването на оптимално тегло? Трябва да се разровя по темата.

# 110
Нашата история е 275 стр. 😊 общо 107 лв за учебници без английския и немския 😬
Обаче забелязах, че борсите за втора ръка учебници не си поплюват - от 19 лв учебник са намалили на ... 17 😏
Джобни не давам, кара си от спестените и стипендия. Закусва понякога вкъщи и сам си прави сандвичи. Старбъкс си нямаме(аз съм му фен), но си взима газирани напитки, блокчета понякога.  Онзи ден донесе скир, не бях го и чувала, харесало му. Фитнеса си го правят в парка.  Харчи най-вече за хобито си. Хубавото е, че няма транспортни разходи.

# 111
  • В светлината на слънцето
Маги, честит да е рожденикът! Да бъде устремен и вдъхновен! Hug
Миа, ооо, много съжалявам! Светъл да е пътят й! Cry
Яна, пиши по-често! Heart

За джобните няма как да ме биете. Аз и друг път съм го казвала, но положението е такова. Получават и двамата по 4 лв на ден, а понякога и 0. Зависи дали съм успяла да заделя монети. Събирам им ги в едно малко портмоне, но като е празно и нищо не получават. Свива ми се сърцето, но нищо не мога да направя. И двамата свикнаха да си купуват само вода и в редки случаи храна. Ако се случи да успея да заделя 10-ачка, направо е голямо щастие. Но не е повече от 1-2 пъти месечно. През уикенда пари не получават. Сестра му ще си носи сега в унито бурканче с мюсли, а наборът не иска да носи. Той закусва стабилно - обикновено яйца, така че му държи ситост. А и много внимава за формата и какво яде, та не му е драма липсата на пари в училище. Ама ще дойдат и по-добри времена, вярвам. Flowers Four Leaf Clover

# 112
  • София
Аз от втората употреба учебници съм доволна - върнали са му 70 и нещо за старите и доплатил 60 лв. Добре е, като знам колко ще го отвори. Днес разчиствахме в тяхната стая и щях да получа инфаркт направо - компелектите му по АЕ и ФЕ учебници и тетрадки към тях от миналата година чистак нови, буква ненаписана в тях. Побесях направо, като знам колко струват. Твърди, че нищо не са правили с тях, дали е така, дали ме лъже, не знам и не знам кой да питам, защото и при двата случая съм бясна.

Синът ми не ходи в Старбъкс, аз лично изобщо не го харесвам, адски неприятни са ми напитките, а този на Съборна е толкова мизерен, че чак се чудя ХЕИ как не го е закрил. Но пък постоянно пие студен чай и ме побърква с това.

lulumba, ще се оправят нещата! Децата вярвам, че разбират. Била съм в тяхното положение като ученичка, пък станах отговорен човек.

# 113
Ооо, сигурна съм, че ще се оправят. А те са добри деца и разбират ситуацията, съответно искат нещо в много краен случай.

# 114
  • София
Миа, да почива в мир приятелката ти. Дано семейството й успее да живее с болката и празнотата от липсата й Cry

Наборът е с кифоза, 68 градусова. Имаме 2 мнения, ще потърся и трето, последно. Записах го при Борислав Чонгов, за да изготви комплекс упражнения. Плуването при него е нож с 2 остриета - той плува активно до 7.клас включително, после спря. Сега лекарите не са единни в мнението си дали то е подходящо в случая. Брат му е с контузия от почти 2 месеца, обиколихме доста специалисти, в шах са - отблокират мускула, но той пак се блокира. Направихме рентген и на него- там положението е по-зле отколкото при набора. Но ще се справим, силно се надявам!!!

lulumba, ще дойдат по-добри времена, убедена съм! А децата ти са страхотни! Kissing Heart

# 115
  • София
Лу, и аз съм убедена, че нещата ще се оправят!
Бебчо, дано и вие случите с ортопеда!
Старбъкс, дори и в Китай беше зле, но там на малко места изобщо можеш да намериш еспресо някъде. Явно тук модата надделява и в напитките.

# 116
  • София
Миналата година в началото на октомври бяхме в Прага. Нямаше кафе-машина в апартамента и мъжът ми слизаше до кафенето долу да вземе кафе сутрин. И аз се възмутих, как може едно капучино да е 5 лв., а една бира да е 4.50! Тогава наборът ми обясняваше, че в София е по-скъпо, щото едно голямо тра-ла-ла-нещо-си-чино в Старбъкс неговите съученички го купували за 10+ кинта. Та явно е модерно сред младежите. Тук, във форума, бях срещнала сравнението, че кафетата в Старбъкс приличат повече на торта, отколкото на кафе. Много ми хареса! 😄😄😄😄

# 117
бебчо, много е трудно с изкривяванията, но винаги има шанс, така че не трябва да се отказвате. На бивша колежка дъщерята беше комбинирано с кифоза и сколиоза. И то в силна форма. До 25-та си година носеше някакви колани, корсети и ходеше на терапии. Но се справиха и сега едва се забелязва проблемът.

# 118
  • Варна
Честита нова учебна година на всички наборчета! Нека е здрава и успешна. 🍀

Честит имен ден на всички празнуващи днес! Само с добро да чувате името си!

Маги, честит да е наборът. Да е здрав и щастлив.

При нас трепетите около 15ти септември попреминаха. И двама все още много се вълнуват. Наборът сам си намери и купи учебниците, сам си избра и купи тетрадки и пособия. Добре, че е малката за да усетя и аз, че идва училището Simple Smile.
Ние решихме след тържествата в петък да избягаме за 2 дни на хотел, хубаво да си починем преди да започне лудницата. И двете ми деца ще са втора смяна и не ми се мисли преди обяд какво ще е в къщи.

На добър час на всички!

# 119
  • на Мелмак
Честит рожденник на патерици! Здрав и успешен да бъде!

Съболезнования за приятелката! Трудно и безутешно Confused

Старбъкс пием в Турция, в него ни е спасението Grinning
Наборката не харесва нито Старбъкс, нито Коста.
Аз имах изкривяване като малка, но тогава в училище имаше лечебна физкултура и ходех там и се оправих. Не, че сега имам перфектната стойка, но даже не обръщам внимание.
Наборката също си е уредила учебниците за 10-и клас, само математика нямало, но не е болка.

Общи условия

Активация на акаунт