Лидл 178 - септемврийско-октомврийски вълнения

• 126 038
  • 1 434
  •   2
Отговори
# 1 290
вероятно само за изварата се търси нискомаслен вариант, та този показаният е доста добре по мое мнение. котиджът също е добре.
скирът за мен е доста неприятрен продукт - труден за преглъщане и храносмилане. направо ми става зле на стомаха от него.

# 1 291
Здравейте! Изкарали са коледната къща,която се правиш сам,да попитам яде ли се след това или си седи за красота?

# 1 292
Скир ако ядеш повече, чист, е доста тежък. Все пак е създаден за хора, които са навън в студа и вършат физическа работа Simple Smile

Аз го смесвам с кисело мляко или извара и плодове, може и с малко ядково мляко. Разбива се с робот/пасатор, мед на вкус и става крем за ядене.

# 1 293
Джинджифиловите къщички се ядат по принцип, но има и хора, които си пазят захарните розички от тортите, така че всичко е възможно. Тъй като й се слага крем, вероятно ще трябва да се изхвърли след време, ако не се яде.

Днес видях, че има и марципан без шоколад - не знам дали не е предвиден да се слага като пълнеж на щолен (примерно), но аз си взех за директна консумация.
Сигурно може и да се оформят плодчета - като прасковките, които са при коледните неща.

# 1 294
Марципанът по произход няма общо с шоколад Simple Smile Ядяли са си го чист, в сладкиши и фигурки. Шоколадът по него е късен ефект на кулинарна глобализация.

Споделете дали е хубав. Все искам да си направя домашен, ама ме домързява.

# 1 295
Знам, имах предвид че обикновено е облицован с шоколад (и е заоблен), а този е просто едно бяло блокче. Хубав е.
И прасковките ми харесаха (разликата май е само във формата и боята).

Това нещо е много симпатично.

Последна редакция: пн, 30 окт 2023, 20:04 от pppqqq

# 1 296
Марципанът, който е на блокче( като фондана) се използва освен за щолен и за нашумелите във форума сладки " капучинови звезди".

# 1 297
Марципанът, който е на блокче( като фондана) се използва освен за щолен и за нашумелите във форума сладки " капучинови звезди".
Всяка година точно заради тях го купувам.

# 1 298
У нас вече изядохме един щолен този месец, сега ще отворя втория за закуска. Чудя се дали ще намалят хелоуинските неща или само ще ги приберат.
И за кувертюр на АКК, но той май излезе от мода. Ааааа, за много неща става, имаше едни сладки дето се печеше и става със загар.

# 1 299
И за кувертюр на АКК, но той май излезе от мода. Ааааа, за много неща става, имаше едни сладки дето се печеше и става със загар.

Може ли повече инфо ?

# 1 300
И аз сега доядох един щолен с мак - любимият ми от Лидлските Simple Smile Трябва да взема пак, че до Коледа със сигурност няма да има.
Писах в друга тема - календарът с Рообар е по-евтин в Лидл, отколкото навсякъде и не му плащате доставка (добра оферта, ако човек го иска).

# 1 301
  • София
Скрит текст:
И аз сега доядох един
щолен с мак - любимият ми от Лидлските
Скрит текст:
Simple Smile Трябва да взема пак, че до Коледа със сигурност няма да има.
Писах в друга тема - календарът с Рообар е по-евтин в Лидл, отколкото навсякъде и не му плащате доставка (добра оферта, ако човек го иска).
[/spoiler]
Този щолен и другият с марципан, които са по 500 гр. и  по 250 гр.  също ни бяха любими, но сега не са същите.
От миналата седмица се опитваме неуспешно да изядем един.

# 1 302
Сутринта ходих, почти нищо хелоуинско нямаше, въпреки че постерите си стоят, но са останали само малко гумени бонбонки и малко украски Worried А до онзи ден беше пълно, дори мислех че ще им остане в изобилие. Магазинът беше фрашкан и доста хора се оглеждаха къде е отишъл хелоуина Sweat Smile И марципанче взех, още не мога да си избера за какво точно ще го ползвам, май няма да ми стигне една опаковка за всичко дето си харесах като идеи. ММ пак беше с мен и пак не успях да мина през нехранителните, според него аз съм дърпала количката и той само ме е следвал, а всъщност аз се опитвах да действам като спирачки  Satisfied 
Щолени засега има, наистина обикновено тези с интересните плънки изчезват като наближат празниците, но ще се запася по-нататък, сега ще правя сочен вампирски ягодов пай с едни много призрачно бледолики ягодки 👻

# 1 303
Кой е хубавият щолен? Никога не съм взимала от там. Ако дадете и снимка, ще съм ви безкрайно благодарна Simple Smile

# 1 304
  • Карлово
Сега ходих до нашия Лидл и се залепих за намалените хелуински лед гирлянди на по 2,50 , та взех 2 дори.Yum
Едни бнбони в пакетче, за всеки случай , ако някой мине. моите вещици не са наоколо, ама знае ли човек.
Едни сладоледи и те на 50%. Кога друг път ще ям на Хелуин сладолед.
имаше и намалено малко прасенце, плешка, взех.
А всъщност отидох да търся онзи уред за изправяне на стойката.

Общи условия

Активация на акаунт