💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 1 (04.09 - 11.09) * Старт *

• 109 291
  • 2 518
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Обикновено епизодите във вторник са най-скучни, но този беше интересен с динамиката в племената, а битката беше много добра. Малко множко ми дойдоха повторенията ама нейсе. Аз бих я съкратил малко. Твърде монотонна на моменти.

Краси беше с класа над опонентите си. Определено е сред най-добре подготвените участници. Малцина са тези, които могат да го бият и това са младите момчета, жилките. Има двама, трима наистина отлично подготвени, но пък той е на 50 г. Респект за Дунев! Изобщо играе с мисъл, нагажда се според ситуацията, спокоен е. Отлично попадение за сезона.
Браво и на Оряшкова. Нямам думи, че мина това толкова тежко трасе и то 20 пъти (на отиване и връщане). И то идвайки от дивата река. Отлично подготвена е и колкото повече напредваше играта толкова повече дърпаше на Гатьо. Ето я нагледно разликата между един професионален спортист и обикновен човек. Да, Гатьо е мъж, ама те тук не вдигат тежести. В началото беше нормално Мария да изостане, но колкото по-продължителна е играта толкова по-голямо предимство получава истински тренирания човек. Гатьо издъхна някъде на шестото, седмото преминаване. Но в никакъв случай не казвам, че Гатьо се е представил зле. Според мен няма от какво да се срамува. Представи се достойно, а накрая поздрави съперниците си, а пред съплеменниците си призна, че е финиширал последен.

Според мен Дунев правилно взе грошовете, но честно казано не го очаквах от него. Това означава, че е и играч и не е влязъл само за чест и слава, а мисли сериозно и за крайната победа. Внимание към него.
Останах озадачен обаче защо не се опита да преговаря с Димо. Толкова тежка битка и само 50 гроша и никакво друго предимство, хмм, страно...

Цвети все повече се изолира от племето. Явно никак не я бива в социалната игра, но тя е отлично подготвена физически, така че едва ли ще я номинират амазонките. То ако останат без нея направо не ги виждам в игрите.
Но това непрекъснато намилане явно натоварва останалите.
Добре, че Ситнилска не се контузи по такъв нелеп начин.

Вальо е голяма душа човек. Голямо сърце има. Много му се радвам. Не мога да разбера защо Туньо така го подхвана на синхрона. Ами просто си е такъв човек. Как само им приготви мекици, палачинки, че и баница даже.
В същото това време Ники Костадинов пък непрекъснато готви за гладиаторите. Явно културистите в този сезон са и кулинари. Радва ме и Ники.
Гладиаторите са най-задружното племе от трите. Тук спор не може да има. Дано Гатьо омекне малко към младите момчета (Рълев 1 и Радостин), защото са наистина много силни. Не вярвам да имат скандали.
На масата си прекараха чудесно и имаше цели два шок момента за мен (и едва ли само за мен).
Първо Калоян си призна, че е девствен, макар да не използва точно тези думи, но точно това се подразбра (поне аз така го схванах), а после Гатьо каза много мъдро нещо. Че тайната на щастливия брак са компромисите. Точно от неговата уста това беше последното нещо, което съм вярвал, че ще чуя.

# 526
Diavolo , хубав коментар и много добре оформена тема.
 Да можехме и теб да те гледаме  в битки и стратегии Simple Smile

# 527
  • София
Фифо (сезон 4) има вземане-даване с четирима от настоящия каст. 🙂
Тренирал е лично Елвиса малко повече от 1 месец, за да го подготви за Игрите. Лично Мартин го е потърсил и така.
Приятел е с Цецо, като двамата тренират и се състезават заедно от години.
И се познава с братя Василеви (Момчил и Васил). Като деца дълги години са тренирали заедно плуване в един клуб и при един треньор.

Мудева каза ДА на Румен и вече официално е 'Първата дама' 😊

Голяма част от участниците са се събрали заедно да гледат епизода

😮😀😉

# 528
  • Sunshine state
Ето - вземи грошове, вземи си лична облага, а зад гърба му - той не е взел само 50 гроша. 🙄 Сгреши за мен Дунев и сега ще го нарочат - силен е и започна да взима грошове. За мен това беше грешка и твърде рано, поне една капитанска да мине, дет се вика. Иначе много му симпатизирам, абсолютен фаворит ми е. Мария също - страхотна жена и човек. Гатьо направо беше в потрес като го подмина на терена още като бяха. Не вярвах, че пред племето ще си признае, но ей на, каза си човекът. Не му е силна страна мисленето. На мен ми е смешен. 😀
Туньо нещо взе да ме дразни с тия подмятания към Валентин (така ли беше?). На мен човекът ни се вижда напълно добронамерен.
Отшелниците - Денислава си показва вече зъбките и съответно Румен се присламчва към "готината" и го е играе защитник.
Туньо го захапват следващия епизод. Виолета ще вземе да ми се издигне в очите.😁

Последна редакция: ср, 06 сеп 2023, 04:44 от Pupitka

# 529
  • София
Пусната е новата анкета! 😊

Една малко по-нетрадиционна като опции за глас анкета.
Нарочно съм ви дал пълна свобода. Вие решавате колко гласа да използвате. Може да са 32 или само 1. Може и да се коригирате когато ви е удобно. 🙂
Така хем ще имате пълната свобода, хем и сами ще може да прецените кой участник все пак харесвате повече и искате например да е по-напред от негов конкурент, който обаче също харесвате... И т.н.
А също така след подобна анкета няма да има нужда и от допитване, кои участници са ви антипатични. То е ясно кои. Тези, които ще съберат най-малко гласове в анкетата. 😉

# 530
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Дунев всявя респект,няма проблем с никой от племето,доказа се като играч и човек и според мен дълго време няма да го пипат.
Изненада ме момента с грошовете и как после извъртя думите на Димо пред племето.
Ясно ми е,че е влязал да играе за дъщеря си,но това е голяма грешка,защото дъщеря му няма абсолютно никакви шансове за дългосрочно пребиваване,докато той има.Логично е да играе за себе си.

Има други преди него за номиниране и това са Туньо(много дребнав се оказа) и Момчил(защото дъртата не го харесва и ще настройва другите срещу него).
Апропо, Виолета въобще не изглежда добре за годините си. Прекалила е с филъри и тан.Прилича ми на 55+.
Били я сваляли 20годишните...свалят я те,ама само в розовите й сънища.
Злоблива женица,все да е в център на вниманието.

Пеньо си е Ганьо.Какъв му е проблема с Радостин,че толкова открито не го понася..
Искам да остане дълго в играта,за да ни забавлява,но определено не е човек,който харесвам и като поведение и като играч. Ще видим по натам как ще се развива като персонаж.

Хубав епизод,тегава битка.

# 531
  • На Изток от Рая
Добро утро, благодаря за анкетата! Гласувах за Дунев, Оряшкова, Момчил и близначката Теодора, но си признавам, че все още не мога да свържа имената на всички с лицата им🙂. Близначката обаче и дума не е казала до сега, мълчи и си играе играта момичето, но пък и синхрони няма никакви с нея до сега. Надявам се да стигне далеч.

# 532
Стратег ще се окаже Дунев. Евала.
Оряшкова - страхотно игра.
Туньо прайда..... от него очаквам изненади и много бисери.
И тази година за зрителя няма ясни правила. Очаквано.
При тези тежки игри и високи температури могат да им спестят трасето в обратна посока.

# 533
Добре представи ситуацията Дунев, изобщо не помня дали му казаха че може да помогне на някого или той го добави. Не му ръкопляскат, както на Георги миналата година, но пък и племето е по-различно. То си трябва талант за това. Trollface
Точно за същото се замислих. И си върнах момента. Ами не, не го каза Димо. Но Дунев наистина го отигра по начин, по който нито един /поне явно/ не изрази несъгласие. Още една положителна точка му слагам.
От стара коза яре е.Благодаря,че си се върнала да чуеш.И аз не си спомнях и когато им го каза автоматично ми се хлъзна по нанадолнището.(такова поведение подозирам във всички сини,та затова не ги харесвам). Не  очаквах от него такова лъжливо оправдание.

# 534
Анкетата за качество на епизод 4       (от 5-ти септември).   
Кликнете картинката.

# 535
На мен много ми влияе кой ми е симпатичен на външен вид и като човек, не само като състезател . Не всички са имали и достатъчно екранно време ,така че към момента имам 3-ма безапелационни любимци - Оряшкова, Мудева и Радостин.

# 536
Браво на Дунев и Орешкова! Личи си, че са били шампиони. За жалост не мисля, че ще стигнат далеч, вероятно и двама имат доста травми от спорта, които ще се обадят в хода на игрите, нещо подобно на Елица. И все пак дано предаването им донесе много позитиви.

Последна редакция: ср, 06 сеп 2023, 09:07 от Serene__

# 537
Годинките са си годинки, колкото и да тренираш, физически не може да спечелиш срещу младостта при по-дълго състезание. Но пък тук има и социална игра, по-възрастните са хитри, могат да лавират. Така  че нищо не се знае.
  Все пак евала на Дунев, аз на тез години сутрин като стана 5 минути ходя като робокоп 🙃 Не тренирам, но доста се движа по принцип, не пуша, храня се умерено, обаче тялото почна да дава дефекти - амортизация Simple Smile

Последна редакция: ср, 06 сеп 2023, 08:52 от araselia

# 538
Хареса ми епизода.Играта можеше да е по къса.Очаквано за мен Дунев взе грошовете,малко са да,но той явно не е мислел да се пазари.
Още ми е рано за по-изявени сиюпатий или антипатии.

# 539
  • Пловдив
Играта беше твърде дълга, но точно това дава възможност за обрати.
Който има запас от сили и воля, избутва. Съответно не трепва по-късно на фината част от изпитанието.
Догониха се, но Дунев има психика и лека ръка.

Общи условия

Активация на акаунт