💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 1 (04.09 - 11.09) * Старт *

• 109 301
  • 2 518
  •   1
Отговори
# 570
Според мен Дунев наистина си мисли, че ще може с грошове да вкара дъщеря си по някакъв начин. Иначе за себе си едва ли би ги взел точно в този момента. Човека мачка на арената. Като цяло одобрявам решението му, но не ми харесва, че пред хората говори едно, а после върши друго. Ако играеш егоистично и за себе си, няма нужда да се представяш за състрадателен и алтруист. Искам да помогна на амазонките, ама нямам желание. Ей го Ганьо - каза си, че ще мачка всичко наред. Или Фифо от предния сезон.

# 571
Амазонките ще дръпнат много ако махнат Виктория по най-бързия начин. Онази с маратоните (не запомних името), също не ми направи добро впечатление с плуването, доста заблеяна, но може да е скрит талант.

Гладиаторите са ми комични, не ме дразнят, но не мога и да ги взема на сериозно. Grinning Е, Крум е изключението, което грам не ми харесва, а падналният глас го прави още по-дразнещ.

Старейшините...най-силният отбор, НО много стратези на едно място, не знам дали това ще им е от полза. Да не говорим, че имат роднини в играта, някои от тях  не показаха атлетични способности, като дъщерята на Дунев, без значение, че е била гимнастичка. По-напред, когато започнат да се въртят, нивото на племето може доста да падне.

Сезонът ми харесва, има разнообразие, разчупиха концепцията, със сигурност ще е доста интересно.

# 572
За мен Дунев постъпи съвсем правилно, това е игра за победа, не е благотворителен бал. Сигурна съм, че всеки би направил същото, въпреки че много се възмущавате тук. Това възмущение ми е в пъти по-лицемерно.

# 573
На Амазонките им липсва стратег как да подредят постовете в играта. И мотиватор за да им вдъхне вяра, че могат да победят.

# 574
  • Sofia
Много трудна и дълга капитанска битка.
Добре направи Дунев,че взе лична награда 💰

Имало ли е други такива тежки игри между капитани в миналите сезони?

# 575
Запис и от мен в темата. За поредна година страхотен каст, Дунев и Оряшкова са страхотни.

Аз гласувах в анкетата като фаворит за Дунев. Смятам, че това да вземе грошовете е логична постъпка, при фактът, че племето в момента се намира в идеална позиция. В крайна сметка те се разбраха още в началото, че персоналната награда не е проблем да бъде приета.

Оряшкова ми изглежда изключително скромна и уравновесена същевременно наистина силна жена! Жена постигнала безкрайни успехи, а на лицето й е изписано, че е човек с главно Ч!

Относно териториите, смятам, че е най-добре да си на стопанството, имаш умерена храна, не влизаш в твърде комфортна зона и на състезание излизаш подготвен, защото храна и подслон не са ти липсвали, но и не си се натъпкал и не си на курорт

Изключително ми е неприятно за момичетата, които гладуват, надявам се да имат шанс да изплуват и да се види лъч светлина и за тях. Като цяло са силни и просто им трябва да се съсредоточат, да вземат една победа и да има нещо, което да ги мотивира.

Харесвам много Теодора Мудева и Ситнилска, допадат ми Ива и Цвети( като Цвети ми идва твърде много понякога в коментарите си) … тотален минус на Виктория и Радосвета.

При мъжете това, което забелязвам е, че това което си говорят в очите, после се чува и на синхрон, което е голяма рядкост. Добре сплотени са за момента.

Най-противен ми е Туньо, смятам го за лицемер, не ми хареса във вчерашния епизод как се мазнеше на Валентин докато човекът правеше закуска, а след това в синхрони го плюеше.

# 576
  • София
В сезон две Тодор мисля умишлено падна, за да може рибарите да спечелят и вземат храна след сума седмици на реката.
Но това е друго.
Не е имало замяна на награди между племената, което не знам дали е позволено.

# 577
Дунев си постъпи правилно, аз не мисля, че в отбор с толкова майки/бащи/братя някой от тях очаква преданост от съотборниците си. За това и колациите ще са доста шашава работа, днес с един, утре идва детето ти, ходи избирай.

# 578
За тези, които критикуват решението на Дунев - не разбирате ли, че човекът с един куршум удари три заека? Първо племето му няма да пострада, защото за момента е достатъчно силно, а и всички знаем колко мижави са предимствата обикновено. Второ - спечели нещо за себе си и/или за дъщеря си, което е най-нормалното нещо на света. Трето - стана интересно за зрителите, получи се изненада, защото никой не го очакваше, а и е потенциално интересно за по-нататъшния развой на играта.
Сега, че бил извъртял малко нещата пред съплеменниците си. Ами не е точно така, защото неговата интерпретация може да е била искрена или, ако не е била, е нормална защитна реакция, за да не му пилят на главата.
Единственият негатив е, че вероятно повече няма да го направят капитан.

# 579
Мисля си, ако Румен влезе в отбора на жълтите, коя амазонка би изгонил?
В отбора на сините също може да стане интересно. Една победа при резервите на дъщерята на Виолета, тя би изгонила Момчил. Нали се захвана с брат му.
Дано не бъркам имената.
Дунев затвърждава моето мнение за мазно поведение. Не ми допада. Добър спортист е Но все още не мога да го разгадая. Оряшкова е другата страна на монетата. Стойностен човек. И да добавя коментар за зодии  Simple Smile изненадах се, че е стрелец. Прекалено добра е в момента към останалите амазонки. Очаквам от нея да прояви всеки момент своите лидерски качества  и да започне да взима решения, когато се налага. Мисля, че е способна на това. Много я харесвам.
Близначката очаквам да се разгърне.

# 580
  • при него
Аз не критикувам самото решение на Дунев. Казвам само, че преди играта каза едно, а после направи друго, или по-скоро, дори не се опита да каже нещо, за храна за Амазонките. За мен беше излишно, преди играта да декларира съчувствие към Амазонките, тъй като после не го изрази.

# 581
Считам, че не е редно от страна на продукцията, да не е дала досега думата при синхрони на 2/3 от хората там. Нека си има фаворити, но пък някои вече са с по 10  синхрона!

# 582
  • София
Не се знае какво е казал Дунев след играта. Не съм му адвокат, но продукцията си излъчва каквото иска.
И ето сега  в СМ някои са възмутени, постигнат е резултата.

# 583
Склонна съм, може би наивно, да си мисля, че Дунев би паднал, ако беше сигурен, че следващият с наредена кула ще е Мария. Но в никакъв случай не би направил подобен жест за Гатю, а в тази игра до последно не беше на сто процента сигурно, че и той ще спечели.

Относно избора му - много бързо разкараха опонентите му от терена, а дори за амазонките не бяха предвидили храна. Не мислех, че ще вземе предимство за отбора си, но допусках все пак, че при малко по-различни обстоятелства и ако бе склонен да прави пазарлъци, би се опитал да даде нещо на жените.

А това, което каза за избора си пред останалите от племето си - еми, той си беше напълно прав и честен, това, че не докладва дословно думите на Димо, не е лъжа и подвеждане според мен.

# 584
Speed Queen, така е принципно, но до нас нещата достигат много фрагментирано, не в цялостта си, а и отстрани, когато не трябва да действаш и да взимаш решения, изглежда много лесно. Какво имам предвид. На масата преди битката всеки подхвърля нещо, говорят се общи приказки, изразяват се принципни позиции, един се увлича от изказването на друг, подема го, доразвива го... Само че след това минава време (което на нас не ни се показва, т.е. за нас не тече така), човек мисли и премисля, съобразява хиляди фактори, може би се случват и други неща, за които ние не разбираме и вследствие на всичко това играчът взима своето решение.
Единствено признавам, че Дунев се увлича малко по лозунгите и не бих имала против да понамали употребата им.

Последна редакция: ср, 06 сеп 2023, 11:43 от Мила Атова

Общи условия

Активация на акаунт