Баланс в отношенията с родителите

• 27 836
  • 685
  •   1
Отговори
# 360
Е, ако човек държи скъпи накити, произведения на изкуството и т.н. сигурно ще му е трудно да пусне някой вкъщи и ще трепери. Аз нямам такива вещи и съм винаги спокойна. У нас са влизали през годините много хора по различни поводи. Няма какво да ми вземат Simple Smile А на детегледачките съм поверявала най-ценното - децата си. Как ли пък ще седна да мисля за някой пръстен примерно.

# 361
  • София
При мен не е страх да не ми вземат нещо, но не ми е приятно чужди хора да влизат.
Имаме деца, имаме кучета. Не се знае човекът здрав ли е, чист ли е. И дори това е без значение. Вкъщи не е нито обществено място, нито изложбена зала.
Родителите ми са добре дошли, но дори не си представям картинката да доведат някого. Те имат апартамент на етажа и винаги могат да си заведат там гости, когато са в София.
Аз у тях купони не съм правила. И децата ни не са правили вкъщи.
Дори не се сещам защо трябва да се хваля точно с дома на децата ми, когато те имат други постижения, които мога да споделя с приятелка на чаша чай, ако много съм на зор да се хваля.

# 362
Не знам за хваленето, просто аз не съм подозрителна който и да идва у нас. Естествено, не са хора, хванати от улицата, но са идвали много приятели на приятели (които не познавам от преди това), хора за някакъв вид помощ, майстори и т.н. Общо взето, съдбата не ми е сервирала проблеми, които да ме стреснат на тази тема досега. И наистина никога не ме е било страх "някой да влезе вкъщи". Камо ли пък родители и роднини!

# 363
  • Швейцария
Ами като ходиш на работа, кога да дойде майсторът. Заключваш една стая с каквото ти е ценно и нямаш друг избор. А за родителите, може да са всякакви, но все пак са ти родители. И приятелките им не се очаква да са непознати и крадли. Вярвам, че е въможно да се случи, но не вярвам да е правило в никакъв случай.

# 364
  • София
И аз не вярвам, че родителите ще оставят някого да краде. Това, разбира се, не означава, че в нас ще влизат хора, непоканени от мен или от мъжа ми.

# 365
  • София
Те родителите няма да оставят никого да краде, но не знаеш на възрастни хора какво може да им прещрака и какво може да се отключи.

# 366
  • София
Не ми е това проблемът, Фивър. Прещакването не става изведнъж. И кражби не ме притесняват. Хора, които не съм канила, нямат място в дома ми. Хора, които не уважават личното ми пространство -- също. Това е.

Последна редакция: пн, 06 ное 2023, 12:24 от milenaka

# 367
Тези възрастни, които изхвърлят пари през балконите, вярвайки, че така трябва, и те са нечии родители. Като им се обади телефонен измамник, че трябва да ви спасят от нещо, каквото трябва ще му пуснат през балкона, и то от любов към вас, как да им се сърдиш.
По принцип говоря, майка ми е вече тествана от телефонни измамници и не е поддала.

# 368
Не ми е това проблемът, Фивър. Прищакването не става изведнъж. И кражби не ме притесняват. Хора, които не съм канила, нямат място в дома ми. Хора, които не уважават личното ми пространство -- също. Това е.

Аз някак не разбирам това с "личното пространство". Какво по-точно означава това?
След като съм излязла от най-личното пространство на една жена, която е мила моето "лично пространство",докато съм била дете, която ме е отгледала в болести и радост, никак не разбирам тази твоя терминология, честна дума. Съвсем различно мислим с теб.. Това, което си дори и по физически данни, да не говорим и в голяма степен за мислене и начин на живот, дължиш на тези, от които така ревностно пазиш "личното си пространство" днес.

# 369
  • София
За мен "лично пространство" е базово понятие. Но наистина ти вярвам и се убеждавам, че не го разбираш. Имаш пълно право на това.

# 370
За хора като мен, чиито майки не са нахални, е трудно да проумее как родителят може да пречи.

# 371
  • София
Janelle, аз не живея с родителите ми вече 30 г. С тях съм живяла 18.
В личното ми пространство живея със съпруга МИ, децата МИ, кучетата МИ. Там правя секс, ям, спя, ходя до тоалетна, почивам си, радвам се, страдам и т.н.
Това, че съм мила з...ците на дъщерите ми с какво точно ми дава право да ида да се ровя в жилището им, че и чужди за тях хора да водя. Там, където не живеят само те и има не само техни вещи (да речем, ако нещата на децата ни може да са ни по-близки)?
Трябва ли да ходя да подреждам на зетьовете ми гащите и да им размествам нещата?
Изобщо защо родителите нямат свой живот и свои забавления, че трябва да ходят по къщите на децата си, докато ги няма.
Аз ходя у нашите да поливам цветята (живеят от 2019 г. в друг град). Отключвам, влизам, поливам цветят, поглеждам дали няма проблем (нещо паднало, счупено, изгоряло) и си тръгвам. Не ми е хрумвало да ровя, подреждам или нещо друго. Та това са си вещите на родителите ми.
Аз и във вещите на тийнейджърката вкъщи не ровя. На малките още ги подреждам, защото не могат, но на нея не ми е хрумвало да подреждам по мой вкус или да вкарам някоя приятелка да разгледаме шкафовете, спалното бельо или нещо друго.

# 372
типично отровно родителско поведение - "аз съм им мила з*дника и съм ги носила в корема си, давала подслон и т.н. затова ще търпят липсата на граници и уважение дори като възрастни, иначе ще се правя на жертва и ще изкарвам децата си неблагодарни гадняри.."
пак повтарям - това, че е често срещано не го прави нормално..

# 373
  • София
Жанел, ти имаш твоите разбирания и имаш право на тях, както и другите хора на своите. На теб действията на майка ти не ти пречат, което логично значи, че ти самата би действала по същия начин. Ако децата ти имат проблем с това обаче, и държат да имат свое лично пространство, тъй като вече не са в твоето най-лично пространство, как ще реагираш?

# 374
Жанел, ти имаш твоите разбирания и имаш право на тях, както и другите хора на своите. На теб действията на майка ти не ти пречат, което логично значи, че ти самата би действала по същия начин. Ако децата ти имат проблем с това обаче, и държат да имат свое лично пространство, тъй като вече не са в твоето най-лично пространство, как ще реагираш?

Аз казах още в началото - всеки да прави това, което го кефи. Като не те кефи, не даваш ключ на майка си. Като те кефи, даваш. Аз казвам само моята си истина и това, което съм правила и правя аз, не натрапвам на никого мнението си, защото колкото хора, толкова ралични съдби и мислене.
С децата ми нямам проблеми, разбираме се и се уважаваме.
Не мисля, че биха ме спрели ако пожелая да си поканя приятелки докато тях ги няма, защото аз самата съм им дала ключ от къщата си и те също вдигат епични купони в нея, докато ние с мъжа ми сме на море или екскурзия. Аз живея в къща с двор, те в апартамент в центъра, логично е да си правят готини купони с приятели у нас. Между другото, самите те също ходят на подобни купони в къщите на родителите на техни приятели в България и в Гърция, въпрос на разбиране за живота или иначе казано, кой както си го направи, така ще си го и живее.

Общи условия

Активация на акаунт