АС и други романтични К-драми - тема 4

• 21 233
  • 736
  •   1
Отговори
# 420
  • Русе
Проф, честита да е дъщеря ти! И още много здрава, успешна и щастлива!
Едно малко цветенце и за теб, за този ден! Simple Smile Flowers Hibiscus

Не съм гледала вчера предаването с нашата к-поп група Токсик, но гледах с тях преди заминаването им за Сеул. Не знам как са се представили нашите, но корейците са много висока топка, там е Висшата Лига. Simple Smile Все пак е хубаво да мериш сили с добрите и да набираш опит и хъс.

Аз пак ударих "греда" с моя "Г-н Слънчице" - дори Дорама е блокирала последните 3 епизода. Ооооще ще се мъча, начи! Sweat Smile

# 421
Проф, да е много здрава, щастлива и с късмет в живота рожденичката smile3525.

Криси, Bad Guys и Remember: War of the Son са добри сериали, но са крими-екшън-психо-трилъри. Във втория главен е приятелят-съперник на Джи от Воинът Пек Донг Су.

Рори, Гонг Ю освен в Гоблин е главен и в Кафе принца.

Сериалите, които гледам в момента...
Twinkling Watermelon
Скрит текст:
Много симпатично и задружно семейство от мама, татко и двамата им сина. Майката, бащата и по-големият син са глухонеми. Малкият син е техният "преводач" за другите. Отличен ученик, отговорен, умен, добър... изобщо дете-мечта. Случайно попада в един музикален магазин, където среща човек, който му разкрива красотата на музиката и го научава да свири на китара. Оказва се, че момчето е самороден талант, а музиката става неговата тайна страст. За да угоди на баща си, той продължава да учи усилено, за да влезе в медицински университет и да стане лекар, но вечер тайно ходи да свири.
Неочаквано се озовава в миналото, където среща младото "аз" на баща си, който се оказва, че е бил китарист в една група.

The Kidnapping Day
Скрит текст:
Един добродушен, но беден татко се нуждае от пари, за да плати лечението на дъщеря си. Бившата му съпруга, го наговаря да отвлекат момичето на богат лекар и с откупа, да платят лечението. В деня, в който трява да осъществят плана си пред колата на таткото изскача дете, което изпада в безсъзнание. Той го взима и го отнася в къщата си. Оказва се, че това е момичето, което е трябвало да отвлече. Когато то идва в съзнание се разбира, че е загубило паметта си и той решава да му каже, че е негова дъщеря. Само, че момичето е нещо като малък гений. Осъзнал постъпката си таткото-бедняк решава, че трябва да върне детето на родителите му, но на техния телефон не отговаря никой. Отивайки до дома им разбира, че родителите са убити и полицията търси изчезналата дъщеря. Но май не само полицаите се интересуват да открият момиченцето.

Destined with You
Скрит текст:
Тя се оказва "избраната" да притежава книга с шамански заклинания. И понеже реши да се възползва, направи едно заклинание, за да накара мъжа, който харесва да се влюби в нея. Обаче нещата леко се объркаха и заклинанието подейства на друг.
Той е адвокат в известна кантора. В рода му има проклятие от Чосонско време. Сгоден е за жена избрана от баща му, която е дъщеря на кмета и, както се оказва с Тя се познават и имат не особено приятни отношения от училище. Заради противоречия с клиенти Той напуска фирмата и става юрист в общината. Неочаквано се оказва лудо влюбен в една от служителките. Разумът му се противопоставя, но сърцето не се подчинява.
Той 2 е служител в общината. Има си негови проблеми и тактично отхвърля въжделенията на Тя, но в същото време не е съвсем безразличен. Мести се в нова квартира, където се оказва неин съсед.

CEO-dol Mart
Скрит текст:
Петима бивши идоли от разпаднала се бой-група получават като компенсация един западнал хранителен магазин. Ще успеят ли да се сработят отново и да го вдигнат на крака или ще го продадат и всеки от тях отново ще тръгне по собствения си път.

Български превод нямат, но всичките ги има на руски.

winona, има си ги епизодите в дорамата. Просто отвори някой от другите линкове, докато откриеш неблокиран.

# 422
  • Русе
2в1, точно в тази Дорама , и в Кардинал, нямам късмет! Поне някой да ми каже финала. Исторически съм наясно, че Корея (Чосон) е окупирана от Япония от 1910-а до 1945 година. Значи 35 години ...
По тази причина предполагам лош финал....

# 423
winona, проверих за последната 24 серия и си ги има. Скролни леко надолу, предпоследният линк, кликни там, където пише Включи видео Переводчик Мания, добавено на 06.09.19 серията си тръгва. Тези с дублаж също тръгват, без последния.

Сега проверих 22 и 23 епизод. Също тръгват от другите линкове.

Последна редакция: нд, 08 окт 2023, 16:35 от 2в1

# 424
Поне някой да ми каже финала.
  Joy  https://youtu.be/ZgPT0nXTk00?si=wEeuUj9dBZ_6qbGu това е финалът  /надявам се да тръгне/
и след 2 години Тя тренираше бойни отряди.
----------------------------------
   ot iзгледаното до сега, корейските актьори са  по-ок от китайските като изпълнение /може и аз да не съм попаднала още на Оскаровите кандидати разбира се/  Според драмалист обаче китайските са на първите места
https://mydramalist.com/stats/leaderboards
   Поне Звезделин и ПекА са в първите 5
https://youtu.be/VFSI1_kQwak?si=OmLQZ2Y3gMsOjJ7j  "Water God"

Последна редакция: нд, 08 окт 2023, 21:31 от Krissttinna

# 425
  • пак на Рив Гош
Профи, честит празник на дъщеря ти! Да е здрава и щастлива, много успехи и късмет!

Криси, и на мен корейците ми допадат повече от китайците като цяло. Доколкото разбирам, това не е официална класация, а по-скоро колко пари са похарчили феновете-потребители на сайта, за да пращат виртуални цветя на любимците си Wink .
Моята класация е съвсем различна, ама аз не харча пари в сайта им Joy
Има и (много) добри китайски актьори, но да не спамя темата Joy

# 426
Профи, да е здрава рожденичката и всички около нея! С късмет и успех да са белязани всички нейни начинания, а с обич и щастие всички нейни дни!

2 в 1, помня че ми беше препоръчала Кафе принца по друг повод и ми е в списъка така или иначе, но Гоблина от доста време го планирам. Да си призная чаках да видя дали лейдито няма да го пуснат, защото пуснаха доста сериали от 2016-2017г. След като върнаха гадния час на излъчване предполагам, че нямат нищо премиерно поне засега, така че ще трябва да го гледам със субтитри.
Тези сериали, които си посочила едновременно ли ги гледаш? Аз не бих могла да гледам повече от 1 освен ако  не комбинирам сериал онлайн и сериалите по лейдито - делничен и уикенд. Дори сега като чакам Хрониките каквото гледам през седмицата до събота следобед е финализирано и съм свободна за двата уикенд сериала - по лейдито и Хрониките. Не за друго, ами като подхвана нещо и ме грабне не мога да се спра докато не го завърша и ако са повече от 1 ще съм като магарето с двете купи сено. Повечето от твоите текущи сериали ме заинтригуваха според разказаното и ще ги включа в списъка със сериали и филми които ще гледам.

# 427
Рори, всичките ги гледам. Единият се излъчва в понеделник и вторник, другите два в сряда и четвъртък и последният в петък. Така, че съм като теб, гледам по епизод или два на ден.

# 428
Маската нещо не ми спори. Не ме грабва, не ми харесва, че и даже има нещо дразнещо и в историята, и в девойката, и в останалите герои, освен учителя и детската версия на девойката. Буквално го мъча този сериал само заради Джу Уон, но са много серии, всяка от които нацепена на 4 части и това ме изнервя. Може ли някой който го е гледал да сподели впечатления и емоции свързани със сериала. Нататък сигурно става по-интересно, но ми трябва стимул да стигна до там.

# 429
  • Русе
Здравейте, Дами!
Да се отчета и аз - благодарение на 2в1 и други успях да изгледам "Г-н Слънчице". Още веднъж благодаря! Както и предполагах, нямаше хепи-енд, но това не е била целта на произведението. Страхотна игра и тук не мога да отделя кой е по-, по-, най-! Блестяща работа и на оператора - много красота е заснел! Препоръчвам филма на тези, които не са го гледали. И да си приготвят кърпички...Simple Smile
Сега съм заложила " Булката на Речния бог" с нашия красив 13-и принц. Не знам дали си струва, но чакайки Хрониките нещо трябва да се гледа, нали? А, в същност като резерва имам и "Срещнах те случайно" ( My perfect stranger).
Дали нещо ще ме грабне, не знам.
Прекрасен ден на всички!

# 430
  • пак на Рив Гош
Рори, не съм гледала "Маската", но за себе си съм установила правилото, че давам шанс 3 до 5 серии и ако сериалът не ме грабне с нещо, не харесвам сюжета и героите, го зарязвам (освен ако не реша да упорствам до края, заради любим актьор или актриса). Ако все пак харесвам сюжета или героите, но гледането не ми спорИ, оставям настрана за момент, в който ще съм в настроение. Не мога да харесам всички сериали все пак, а уважавам себе си и ценя времето си Joy
Та, ако наистина не ти допада, няма смисъл да се мъчиш и да се ядосваш впоследствие.

winona, зависи какво ти се гледа. "Булката на Речния бог" е сладък неангажиращ романс с фентъзи нотки. "Срещнах те случайно" не е точно романс (макар че има и бавен романс), а е по-скоро криминално разследване с пътуване във времето.
Аз лично, от двата повече харесах втория (но също така много харесвам и главния му актьор, Ким Донг Ук).

Аз напредвам много бавно с "Последната мисия на ангела". Остават ми 4 епизода и се надявам да го довърша тия дни, че започват няколко нови сериала, които искам да гледам. Но ми върви по-тегаво от другите два, които гледам в момента. Няма да ми влезе сред любимите.

# 431
Третата песен от OSTа на Хрониките
https://youtu.be/CpT8YTWNvCU?si=0MSvjNzKCZ-zvJDN
Уинона, ти гледа ли 7 и 8 серия или ги чакаш направо на български?

Роца, в случая с Маската упорствам заради Джу Уон, но дори неговия герой не ме грабва засега и се надявам някой да сподели нещо, за което да се хвана и да ми потръгне, че до събота най-късно да го свърша. Аз установих за себе си, че в някои случаи след 7а серия ми се обръща изцяло впечатлението за сериала. Клиповете в ютуб са много по-интересни от първите 2 серии и половина и вярвам че в един момент ще ме грабне, но сега се влача от част на част, заспивайки многократно. До тук 3 серии не е показана причината брата на главния да се прави на идиот когато е себе си и да се маскира когато предприема някакви атаки. Не е даден и мотива за отмъщение. Загатва се някаква предистория, но нищо, което да покаже защо се случва това което се случва. И девойката уж е образ, който трябва да буди симпатии, но нещо не мога да ги почувствам. Отделно не виждам причина брата, който уж се явява някакъв отмъстител и защитник на народа си да крие това от брат си, който е станал един от враговете на този народ с цел да изкара пари за лечението му. Ако не се преструваше на идиот и беше обяснил на брат си какво прави и защо го прави може би изобщо нямаше да се стигне до там кореец да малтретира корейци в полза на японските окупатори. То е ясно, че нататък ще има обрати, но началото много ме дразни и върви мудно. Вместо да правят 28 серии с това темпо да бяха ги направили по-малко, но с по-добре разписан сценарий. Иначе темата за борбата на корейския народ с японските окупатори за нас е близка, тъй като и нашия народ не веднъж е бил в такава историческа ситуация.

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 11:05 от Рори72

# 432
  • Русе
Рори, чакам си превода, че картинки само не са ми достатъчни. Има ли на руски?

# 433
Рори, чакам си превода, че картинки само не са ми достатъчни. Има ли на руски?
https://doramy.club/40320-xroniki-asdalya-2-mech-aramuna.html
ето на руски, включително и последните излезли

# 434
Аз гледам на руски в събота и неделя и повтарям с бг буквички, когато излязат. Но досега гледах в друг руски сайт към който има линк в сайта на спирита. Следващия път ще пробвам в сайта от линка на Данифин, защото на другото място на моменти много бързо се сменят буквите и някои детайли от диалозите ми се губят, а историята е такава, че празни приказки няма и всичко което се казва има значение.
Гледах 1 сезон, непосредствено преди да почна да гледам 2 и на мен всичко ми е супер. Само с новата Таня на моменти имам проблем, че малко като робот я възприемам. В някои моменти стои добре в ролята, но в някои не й достига изразителност и емоционалност. Иначе смятам, че Катерицата беше идеалният Ън Сом/Сая в 20те години на героите, а Джун е идеален за ролята на братята 8г. по-късно, когато всеки от тях е претърпял промяна вследствие на всичко преживяно и видяно. На практика и двамата като деца са отгледани в изолирана среда и в момента в който уаханите са пленени започва нов етап в живота и на двамата братя, като се променят и социалните им роли и съвсем закономерно за мен е и двамата да претърпят промяна в личността и поведението. Другото би било неестествено. Дори и когато живота е напълно монотонен и уреден хората се променят с възрастта особено в периода 20-30г.
Малко съм разочарована от промяната в Тагон. В първи сезон макар и жесток е огнен и привлекателен образ. Във втори сезон е някак смачкан и жалък, макар че в 8а серия живна и може би в следващите 4 серии ще е в стихията си.
Но е факт че има разлика в облеклото и обстановката. В сезон 1 фона и дрехите бяха по-луксозни в сравнение със сезон 2. И още нещо не ми прави впечатление извън сюжета и актьорската игра. В сезон 1 братята се различаваха по прическите драстично, но беше добре направено - къса, светла коса за Ън Сом и дълга, черна за Сая. Във 2 сезон, за да се получи идеята с размяната на братята и двамата са с дълги черни коси, но за да има някаква разлика косата на Ън Сом е някак рошава и проскубана, а на Сая както и в първи сезон си изглежда добре. На практика главният герой на сезона, който предвожда 30 000 обединение на племената Аго  и е реинкарнация на две божества в косата изглежда прекалено небрежно. Имам чувството, че са сменени и актрисите в ролите на двете сестри като неанталката ми харесва в изпълнението и на двете актриси и с новата се усеща порастването и промяната в героинята, но Че Ън ми харесваше повече в изпълнението на актрисата в първи сезон. Единствено Таера за мен никак не се е променила като персонаж за тези 8г. и си е същата като в сезон 1. За нея това е донякъде нормално предвид ситуацията в която се поставиха двамата с Тагон.
На мен ми е много интересно, харесва ми много и сезон 2, дори малко повече от сезон 1, защото там в един момент ми омръзнаха политическите врътки между стария жрец, бащата на Таера, бащата на Тагон, Тагон и Таера до степен, че мъничко попрескачах такива моменти. Обаче макар, че този сезон е някак по-близко до корейския тип драма смятам че също като сезон 1 повече ще се хареса извън Корея и ще остане пренебрегнат от  корейците. Хрониките сезон 1 и 2 са втория сериал , който съм гледала след АС, който някак разчупва рамките на традиционните корейски исторически сериали и е повече правен като за неазиатски зрители. Не мога да обясня как точно, но се усеща нещо такова.

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 12:18 от Рори72

Общи условия

Активация на акаунт