Климатичните промени или какво се случва със Земята?

• 39 725
  • 718
  •   1
Отговори
# 330
Тая мантра с електричките е за наивници.Писаха,че батериите са вредни,използвали детски труд,доколкото си спомям при производството.После  имали малък срок на живот тези батерии и пак ще замурсяват околната среда.
Всички мерки и репресии,които ни налагат са вятър и мъгла.Нищо няма да се промени,докато някои си гледат спокойно печалбите.Като Китай на първо място.Ама и как да ги упрекнеш китайците?За почти целият свят произвеждат какво ли не.Реваха мин.пролет Франция и Германия:няма антибиотици,няма и за дечицата.Китай не смогва да произведе компонентите,които им трябват на заводите в ЕС да си направят антибиотиците.То не е една беля.

# 331
Каквото и да се случва по тази земя,населението на ЕС трябва да го оправя.Да търпи лишения и т.н.Тази глупост защо я слагат в целият град?Да не забравим случайно.Абсолютен тормоз е това на всяка крачка.Всеки си хвали бизнеса,че е чист и зелен.Направо ще им повярвам.Ни стабилност,ни уважение.Преса и вменяване на вина.

И в Париж са ги нацвъкали навсякъде по метрото тези идиотии. "Добро" харчене на обществени средства!

# 332
До организъм е. Когато температурите се вдигнат над 25 започвам да не се наспивам качествено, а при 35 и особено ако се задържи дълго така изобщо не мога да се наспя и то се натрупва.
Аз съм обратно. Стане ли под 25 умирам от студ. Мога и на 40 да спя перфектно. Цяло лято съм с олекотено и чорапи.. Зимата ми е ад Confused

Ако ти е студено на 25 градуса в леглото, съветвам те да отидеш на доктор. Има болести, които могат да обяснят подобни състояния, особено свързани с оросяването на крайниците.
А доколко на 40 градуса може да се спи нормално - това е просто смехотворно и не го вярвам ни за миг.

# 333
  • Варна
Днес по Евронюз даваха някакви италиански рибари. казаха, че станало много мръсно в Средиземно море и вече щели да си мият лондите за риба, вместо да ги хвърлят /в морето изглежда/.
Направо съм втрещена, нашите рибари винаги си ползват лондите многократно и си ги мият, а тези калпазани италианците ги ползвали еднократно и ги хвърляли..Rolling Eyes

# 334
Ако ти е студено на 25 градуса в леглото, съветвам те да отидеш на доктор. Има болести, които могат да обяснят подобни състояния, особено свързани с оросяването на крайниците.
А доколко на 40 градуса може да се спи нормално - това е просто смехотворно и не го вярвам ни за миг.
Ми едва ли, винаги съм била така. В сауна даже трудно се потя.

# 335
Цитат
Ново проучване разкрива, че човешкото дишане също допринася за климатичните промени. Изследването е ръководено от д-р Никълъс Коуън, атмосферен физик в Британския център по екология и хидрология в Единбург.

"Издишаният човешки дъх може да съдържа малки, повишени концентрации на метан (CH4) и азотен оксид (N2O), като и двете допринасят за глобалното затопляне", казват Коуън и колегите му, цитирани от в. "Дейли Мейл".

"Бихме призовали към предпазливост при предположението, че емисиите от хора са незначителни."

Метанът и азотният оксид във въздуха, издишан от британците, представляват до 0,1 процента от емисиите на парникови газове в Обединеното кралство, твърди екипът на д-р Коуън.

За целите на проучването изследователите са изследвали емисиите на метан и азотен оксид в човешкия дъх от 104 възрастни доброволци. Изследователите не успяха да открият никаква връзка между газовете в дъха и диетите на участниците.

Според британските учени нарастващото и застаряващо население на планетата е допринесло и пряко за климатичните промени дишането си.

Проучването е публикувано в списанието PLOS One.

https://it.dir.bg/nauka/ucheni-dishaneto-pomaga-za-klimatichnite-promeni

Цитат
Компанията за добив на биткойни Hut 8 си купи четири канадски електроцентрали на природен газ. Тя ще използва електричеството им за копаене на биткойни.

Hut 8 е една от най-големите компании за добиване на дигитални активи в Северна Америка. Покупката все още не е минала през одобрението на Върховния съд на Онтарио, но новината подчертава постоянния апетит на миньорите да грабнат изведени от експлоатация електроцентрали за копаене на крипто. Добивът на биткойни и други валути изисква все повече енергия.

Четирите електроцентрали на природен газ, които са разположени в канадската провинция Онтарио, имат обща мощност от 310 мегавата, давайки на Hut 8 достатъчно електричество за копаене на крипто. Компанията вече има огромни ферми за добив на биткойн в Канада, Ню Йорк, Небраска и Тексас. Съоръженията се състоят от хиляди мощни видеокарти, които постоянно правят изчисления.

Използването на електроцентрали на природен газ и въглища за копаене на крипто редовно предизвиква спорове.

По-рано тази година крипто компания от Пенсилвания беше посрещната с протести от местните жители и еколозите, след като обяви планове да изгаря гуми, за да подхранва своята операция за добив на биткойни.

https://it.dir.bg/crypto/kopachi-na-bitkoyn-si-kupiha-4-kanadski-tets-a

# 336
Цитат
Ново проучване разкрива, че човешкото дишане също допринася за климатичните промени. Изследването е ръководено от д-р Никълъс Коуън, атмосферен физик в Британския център по екология и хидрология в Единбург.

"Издишаният човешки дъх може да съдържа малки, повишени концентрации на метан (CH4) и азотен оксид (N2O), като и двете допринасят за глобалното затопляне", казват Коуън и колегите му, цитирани от в. "Дейли Мейл".

"Бихме призовали към предпазливост при предположението, че емисиите от хора са незначителни."

Метанът и азотният оксид във въздуха, издишан от британците, представляват до 0,1 процента от емисиите на парникови газове в Обединеното кралство, твърди екипът на д-р Коуън.

За целите на проучването изследователите са изследвали емисиите на метан и азотен оксид в човешкия дъх от 104 възрастни доброволци. Изследователите не успяха да открият никаква връзка между газовете в дъха и диетите на участниците.

Според британските учени нарастващото и застаряващо население на планетата е допринесло и пряко за климатичните промени дишането си.

Проучването е публикувано в списанието PLOS One.

https://it.dir.bg/nauka/ucheni-dishaneto-pomaga-za-klimatichnite-promeni
По-добър момент да спасим Земята от този няма да намерим.

# 337
Е, министъра на околната среда в едно интервю точно това каза, че колите са една нищожна част от замърсителите. Най- големи освен предприятия да отопление на твърдо гориво и праховите частици от строежи и ремонти. Ама пък сме били водещи в Европа по  коли на глава от населението и това било начин да се ограничат.
Транспортът като сектор е втори в България за 2020 година по емисии на парникови газове според данни на Climate Watch представени от OurWorldInData.org:

В САЩ обаче, транспортът е най-големият източник на парникови газове за 2021 година с 28% дял според данни на Американската агенция за опазване на околната среда (EPA). EPA казва следното (превод DeepL):
Цитат
По-голямата част от емисиите на парникови газове от транспорта са емисии на въглероден диоксид (CO2), получени в резултат на изгарянето на продукти на петролна основа, като бензин и дизелово гориво, в двигатели с вътрешно горене. Най-големите източници на емисии на парникови газове, свързани с транспорта, включват леки автомобили, средни и тежки камиони и лекотоварни автомобили, включително спортни автомобили, пикапи и миниванове. На тези източници се падат над половината от емисиите от транспортния сектор.

# 338
Силно се съмнявам да спасим Земята,докато най-големите замърсители в света си гледат бизнеса и печалбите.Моето отвращение идва от това,че отново Европа е под натиск.Вменяването на вина към редовите граждани е много дразнещо.Пробутването между другото на веган храна също.Ако е придружено и с напомняне за опазване на климата на някои им идва в повече и са прави.Американка се оплаква,че търсила в местна,нидерландска верига за Коледа телешко Уелингтън.Непрекъснато и пробутвали веган версията. 🤪Сега ми е смешно,но нищо чудно след време този терор да стане повсеместен.

Къде е телешко,къде е цвекло…..

# 339
Е това е не само в Нидерландия и в Германия, почнаха да заменят менютата на децата с вегатариански, плюс цялото облъчване за намаляване на месото, защото така ще спасим света.
100 пъти по лесно е да се намалят полетите с 20% и да се забрани пластмасата, но големите нямат този интерес.

# 340
Атрактор, сори ама за БГ не го вярвам
 Чак пък толкова коли, в другите държави трябва да са измрели вече. Толкова малко останахме като население, чак пък колите да са ни проблем..
Бизнеса никой няма да го пипне и за това най- лесно им е с колите.

# 341
Атрактор, сори ама за БГ не го вярвам
 Чак пък толкова коли, в другите държави трябва да са измрели вече. Толкова малко останахме като население, чак пък колите да са ни проблем..
Бизнеса никой няма да го пипне и за това най- лесно им е с колите.
Ако желаете прочетете Националния доклад по инвентаризация на парниковите газове за 2020 година.

На страница 83-та е дадена фигура 22. На нея ясно се вижда, че емисиите на парникови газове от транспорта заемат второ място и с течение на времето се увеличават. На следващата страница се казва следното (превод DeepL):
Цитат
Енергетиката е основният източник на емисии на парникови газове от изгарянето на горива с 52,0% от емисиите на сектора за 2020 г. Транспортът е вторият по важност източник с 26,7% от емисиите на сектора, следван от Преработващата промишленост и строителството с 11,4%.
В раздел Транспорт на страница 121-а е дадена фигура 40. На нея ясно се вижда, че леките автомобили са главният източник на емисии на парникови газове от автомобилния транспорт, и че графиката нараства с течение на времето. На страницата се казва следното (превод DeepL):
Цитат
Най-значителен принос за емисиите на парникови газове имат леките автомобили, следвани от тежкотоварните превозни средства, лекотоварни превозни средства и мотоциклети и мотопеди. Както може да се види на следващата фигура, през 2020 г. на леките автомобили се падат 62,3 %, на лекотоварните превозни средства - 15,9 %, а на тежкотоварните превозни средства (вкл. автобусите) за 21,4 % от емисиите на парникови газове CO2e от автомобилния транспорт; а делът на леките автомобили ясно се увеличава през целия период от време. Останалите 0,4 % са разпределени между мотопеди и мотоциклети.

# 342
Здравейте! Какво мислите за проекта "Съзидателно общество"? Коментирано ли е вече? Нямах време да прочета цялата тема. Аз си направих труда да прочета доста неща за тях и за АллатРа и съм леко объркана.

# 343
За първи път чувам за този проект,ще погледна в мрежата.
Е това е не само в Нидерландия и в Германия, почнаха да заменят менютата на децата с вегатариански, плюс цялото облъчване за намаляване на месото, защото така ще спасим света.
100 пъти по лесно е да се намалят полетите с 20% и да се забрани пластмасата, но големите нямат този интерес.
Разбира се,че не е само в ниската земя.Там изглежда са по-прогресивни. Wink Натискът е върху целият ЕС,къде повече,къде по-малко.Доколкото знам на южняците не им се налага такъв тормоз.Пак политиците от ниската земя,намалиха доста от полетите на 2ро ли беше или 3то по големина лещите в Европа.Не си спомням,но имат много полети до щатите,Африка,Азия.Много странно ги намалиха. Thinking Според мен избирателно.Хвъркат често до Брюксел,а имат и влакове до там.Хвърчат до Мароко нон-стоп,ама щото нали нидерландските мароканци трябва да имат удобството,когато им скимне да си видят роднините.Пък и роднините да се разходят до Нидерландия.Иначе в Б-я влизат мароканци от Турция,които търсят убежище в ЕС,но коя съм аз да ги разбирам тези неща?
Съвсем бегло зачетох за това общество и е абсолютна утопия.Според мен.С много неща не съм съгласна,а и не само аз предполагам.Всички хора се раждаме равни.Друг път!В държави,които са кралства данъкоплатците дават луди пари да издържат разточителните кралски фамилии.Колко равни се раждаме?!И какво,ще ги изгоним кралете и ще се настаним вътре?
Примерно.И не мога да не споделя тази отживелица за кралете,пак с пример от ниската земя.Там писма от властите,данъчни съобщения,също от колектори,идвали с надпис:В името на краля! Open Mouth Joy

Последна редакция: нд, 17 дек 2023, 20:04 от Silverstone

# 344
Има доста информация на техния сайт, имат и някакви 12часови форуми в ютуб, но има и много чуждестранни негативни статии. Както и български. Затова питам.

Общи условия

Активация на акаунт