Климатичните промени или какво се случва със Земята?

• 39 706
  • 718
  •   1
Отговори
# 345
Има доста информация на техния сайт, имат и някакви 12часови форуми в ютуб, но има и много чуждестранни негативни статии. Както и български. Затова питам.
Звучи като идиотокрация. Как си представят да дадат право на глас на всички хора по света. 90% от населението сме идиоти Joy
Не знам, сигурно младите ще одобрят програмата, ама какво знаят те за комунизма Оруел и Бредбъри.
Пази Боже, съвсем сериозно.

# 346
Реално СО било проект на АллатРа, които пък отскоро са забранени в Русия и Украйна, има доста статии. СЪЗИДАТЕЛНО ОБЩЕСТВО правят някакви форуми, в които канят учени, говорят за проблеми в климата и как до 2036 няма да оцелеем, ако не се обединим в следващата една година. Говорят за обединение на всички хора на Земята, за да можело учените да работят и да спрат катаклизмите по света. Абе странно е, цялата информация е малко противоречива, хората в България, които са част от проекта пускат много лайфове в тик-ток, "информират" в социалните мрежи, и хич не са малко.

# 347
Има доста информация на техния сайт, имат и някакви 12часови форуми в ютуб, но има и много чуждестранни негативни статии. Както и български. Затова питам.
Съзидателното общество е култ напомнящ комунистическа идеология, който проповядва, че глобалното затопляне не е дело на човека, и който използва евтин популизъм като стръв за набиране на привърженици.

Как си представяте например, че може да бъде предоставено безплатно комфортно 60+ m2 жилище на всеки човек по рождение? Кой ще плаща на строителите и майсторите? Извънземните?

Една статия на BBC относно Съзидателното общество - https://www.bbc.com/news/blogs-trending-61166339

# 348
Грета Тунберг участва ли или играе сама за себе си да не я засенчи някой?Няма да участвам в тази организация.Аз ще чакам наготово да го направят и тогава ще се възползвам. 😜

# 349
Това не бяха ли тези с извънземните дето искат да ни контролират? Гледах няколко техни видеа и реших, че са сектанти.

# 350
Реално СО било проект на АллатРа, които пък отскоро са забранени в Русия и Украйна, има доста статии. СЪЗИДАТЕЛНО ОБЩЕСТВО правят някакви форуми, в които канят учени, говорят за проблеми в климата и как до 2036 няма да оцелеем, ако не се обединим в следващата една година. Говорят за обединение на всички хора на Земята, за да можело учените да работят и да спрат катаклизмите по света. Абе странно е, цялата информация е малко противоречива, хората в България, които са част от проекта пускат много лайфове в тик-ток, "информират" в социалните мрежи, и хич не са малко.

Не са толкова апокалиптични прогнозите. Сценариите с разпад на обществения ред в резултат на климатични катаклизми не са новост (за справка - Джем Бендел от 2016г., мисля), но между временно биват ревидирани. По мое мнение алармистите правят по-скоро лоша услуга на движенията за климатична сигурност - както Бендел, така и Последна Генерация в Европа, тъй като с акциите си настройват населението срещу тях и каузата им.

# 351

Следя ги и ги подкрепям. Бях писала на един наш учен Бойко Рангелов се казва, за един от форумите на Съзидателно общество “Глобална криза. Изход има” та интересното беше, че той ми потвърди информацията, която огласиха на този форум. Реално след това му писах още доста пъти и му зададох въпроса защо ако наистина нещата са така, както казват от Съзидателно общество, защо учените мълчат. И както се сещате отговор не получих🤷♀ Та информацията на тези форуми е доста тревожна лошото е , че и моите проучвания я потвърждават. Май накрая ще се окажем много прецакани.

# 352
Какви са Вашите проучвания? Бихте ли споделили? Аз нещо тези форуми ги виждам малко като скалъпени, не знам...

# 353
И аз чакам с интерес.

# 354
Има една камара проучвания, не е в това въпросът. Което и проучване по темата да хванете, резултатите са повече от обезпокояващи, но не и чак апокалиптични.

# 355
Интересното е, че по време на техните лайфове говорят за проблемите в климата, как учените трябва да действат, в следващия момент говорят как всеки в СО ще получава по 10 000 долара на месец, минимум 60 кв. жилище и капсула на здравето благодарение на която ще живеем по 1500 години. Както говорят супер сериозни и обезпокоителни неща рязко започват с измишльотини...

# 356
Интересното е, че по време на техните лайфове говорят за проблемите в климата, как учените трябва да действат, в следващия момент говорят как всеки в СО ще получава по 10 000 долара на месец, минимум 60 кв. жилище и капсула на здравето благодарение на която ще живеем по 1500 години. Както говорят супер сериозни и обезпокоителни неща рязко започват с измишльотини...

Ето затова губят доверието на хората и работят по-скоро анти каузата. Не помагат на климата по този начин.
Същото е и с милитантните вегани, при уваженията ми към веганите по принцип.
По-умерен подход е нужен.

# 357

Аз доколкото разбирам, трябва да се обединим и да изградим Съзидателно общество, за да можем да преминем благополучно всички, през  катаклизмите които ни очакват. Реално ако няма обединение ще бъде невъзможно евакуирането на хора от места, които са били засегнати от голямо климатично бедствие. Държавите няма да бъдат подготвени да приемат бежанци, а се очакват милиони такива, които ще напират да влизат в териториите на страните, които не са засегнати. Просто без подготовка ще настъпи хаос.Та за това ни трябва организиране на населението, но това няма как да стане ако самите хора не се заемат с тази дейност. Виждаме, че правителствата не се интересуват от това хората да оцелеят, даже за тях е по-изгодно да има повече жертви отколкото да се евакуират. Все пак евакуацията струва много пари. От друга страна доброволците в този проект се опитват и да ни представят как ще изглежда това Съзидателно общество, когато сме обединени всички и какви блага ще можем да си извоюваме. На мен лично ми се струва напълно постижимо това което казват, макар, че има хора , които го намират за утопия, а за да се убеди човек, че е възможно трябва много четене и мислене в тази насока. Реално ако човек мисли как няма да стане, то няма да стане, но ако мислим как може да изградим такъв свят за нас ще разберем, че има как. Важна е гледната точка. Така, че мен не ме е срам да си призная, че подкрепям проекта, даже бих се нарекла доброволец, защото активно споделям идеите им. Просто мисля, че на всеки  му е писнал този стресиращ начин на живот, който водим в днешно време и със сигурност ни трябва промяна, ако не искаме да откачим, а вече виждаме, че хората откачат - депресии, паник атаки, тревожни разстройства, бърн аут и т,н. Просто вървим срещу себе си и своята човешка природа.

# 358
Аз не мога да разбера мисията на това Съзидателно общество? Да се бори с промените срещу климата или да обедини хората, на които им е писнало да бъдат роби на системата и да се опитат да си направят нов световен ред? Защото какво общо има едното с другото?

# 359
Аз не мога да разбера мисията на това Съзидателно общество? Да се бори с промените срещу климата или да обедини хората, на които им е писнало да бъдат роби на системата и да се опитат да си направят нов световен ред? Защото какво общо има едното с другото?
Много общо има. Ако не се обединим, няма да можем да се справим с климатичните проблеми и реално се дава шанс на хората при едно такова обединение да си изградим нова система и нова икономика, която да работи за всеки един от нас, а не както е сега в полза на единици. НО ако не искаме не е нужно да изграждаме такова мирно общество. Целта на проекта не е да налага нещо, целта е хората сами да изберат да живеят в мирен свят, ако искат. Може да си продължим по стария начин да си живеем, но все пак обединение трябва да има, поне докато се справим с катаклизмите и след това ако не искаме СО си продължаваме както сега. Единици диктуват правилата и ние изпълняваме.

Общи условия

Активация на акаунт