Юлски Бебета 2023 - Тема 2

• 22 698
  • 715
  •   1
Отговори
# 630
През деня ли само или и през нощта? Сигурно минава през регресия на съня или скок в растежа.
Ние имахме преди време, може би преди 1 месец, 1 месец и половина, няколко дни, но не последователни, с мнооого дълги дневни будувания и супер кратки дремки, аз мислех тогава, че е регресия, но май не беше. През нощта си спеше нормално.
Аз все още, разбира се, съм нащрек за регресия, защото реално не съм я усетила, нищо,че навършихме 5 месеца и започнахме 6-ия.

Оффф, ще се оплача.
От 5 дни я караме на сън по точно 40 минути, все едно има аларма вградена. Съответно се събужда крив, защото не му е достатъчно и се въртим в някакъв ужасен кръг. Освен, че заспива трудно, сега с тези дремки никакви, хептен искам да вляза в лудницата...

# 631
През деня особено, всяка дрямка е с абсолютна точност 40 минути и не успява да се унесе за по-дълъг сън. Съответно след час пак иска да спи, защото не му стига и просто е кошмар. Вечер заспива, буди се след 40 минути отново и на следващото приспиване успява да спи поне до 2-3. Не знам какво е това чудо, просто съм на ръба....

# 632
  • София
И ние бяхме така, всъщност по-дълго от 40-50 минути през деня рядко прави. Спи по 3 или 4 пъти в зависимост дали е станала в 6 или 7 сутринта. За щастие през нощта почна по-рядко да се буди за ядене. Ще направи 5м на 27ми .
А тази нашата педиатърка онзи ден цитирам "ааа, храни си я, мляко , сиренце, жълтък, кашички" ама казвам " тя е малка"
"Ама как малка я я виж колко е голяма"
Ми не давам друго освен зеленчуци, оня ден опитах да й дам ябълка - Фуджи , хубава, вкусна, все едно лимон й дадох 😃

# 633
И ние бяхме така, всъщност по-дълго от 40-50 минути през деня рядко прави. Спи по 3 или 4 пъти в зависимост дали е станала в 6 или 7 сутринта. За щастие през нощта почна по-рядко да се буди за ядене. Ще направи 5м на 27ми .
А тази нашата педиатърка онзи ден цитирам "ааа, храни си я, мляко , сиренце, жълтък, кашички" ама казвам " тя е малка"
"Ама как малка я я виж колко е голяма"
Ми не давам друго освен зеленчуци, оня ден опитах да й дам ябълка - Фуджи , хубава, вкусна, все едно лимон й дадох 😃

Така ли си остана с кратките дремки?

# 634
И нашата госпожица е на кратки дремки. Чуква 40 минути и до там. Понякога я доприспивам и дремва към час и половина-два. В количката също много спи като сме навън. Ако се гушнем двете на спалнята също може да спи 2-3 часа. Просто не обича сама.
Тази сутрин се събуди в 6:30. Закачах я малко и после се гушна в мен и заспа до към 7:30. После пак се събуди, гушнахме се и айде още до към 8:10 Grinning

# 635
Да си помрънкам...
Та изписаха ме, прибрах се. Всичко точно ш изяснено с консултант по кърмене.  Бебето започнах да го мъча да суче и суче. С една уловка. През деня е тотален отказ да суче. Иначе през нощта проблеми няма. Даже снощи цялата нощ на кърма и сука. Събуди се и пълен отказ. Тръгнал е да се отбива и сега ме чака доста труден период отново да го накарам да засуче. И пак с помпата помпя и се мъча да събера кърма и е мъъъка. Мъкааа... обаче имаме мааалък напредък.  Колкото и малък да е, поне е напредък.

# 636
Минти, купи си силиконови зърна. При мен проработиха. В същия ужас бяхме.
Стана обаче голям хаос с кърмене, изцеждане, АМ и просто спрях да предлагам гърда. Улесних си живота една идея.

# 637
Наистина си е хаус... Аз го мъча и ще го мъча. Най-лесно ми е да мина на АМ, обаче съм инат за половина. Тя консултантката ми каза,че може 2-4 дни да минат. Може и повече докато лактацията се възстанови като се успокоя защото стреса е бил огромен. Аз мислех, че ще си умра между другото. Остра дихателна недостатъчност е част от диагнозата в епикризата. Стреса беше неуписуем просто.  Ще пробвам и със силиконови зърна. Въпроса е,че или още не съм се успокоила или просто кърмата много бързо е решила да си бие шута.

# 638
Аа, не. Аз изцеждам през деня. Нощем на АМ, денем кърма. Реших, че детето ми заслужава наспана и спокойна майка и няма да се мъча и през нощта.
В началото доста си поплаках като отказваше да суче, обаче ежедневието някак ме завъртя, имаше разни посещения, празници и сега ми се струва супер. Гледам да обирам позитивите, за да не се сдухам пак - излизам с приятелки вечер, планирам ски по женски, моминско парти. Абе все дейности без дете. Гледам да й се радвам всяка секунда и да мисля по-малко за храненето.
Следващата стъпка е захранването и се вълнувам от сега. Всеки ден си представям какво й давам за пръв път. Поръчах лигавници с ръкави, "лъжички" (подобие на лъжички), имаме и чаша за вода вече.
Абе гледам всячески да се разсейвам, защото в противен случай със сигурност мога да изпадна в дълбоооока депресия.

# 639
Аз имам късмет,че нощем докато е сънен суче и яде кърма. Нощно време не цедя. Цеденето го почвам сутринта ако откаже да суче. На всяко хранене и мрън пробвам. Понякога цокне малко, понякога хич. Винаги си имам подготвена доза АМ само да я смеся в шишето.

Днес сме пили 2 пъти АМ. И 2х кърма от шише защото само толкова имаше събрано. Сега като се събуди от дрямка ще го пробвам пак дали ще суче и ако не, АМ и като заспи помпата. Подготвям си 1-2 дози АМ да имам само да ги смеся и да ги стопля и сядам да гледам Doctor Who в Дисни+, ако е качен вече.

Не ми пречи да цедя. Слагам двойната медела с бюстието им за изцеждане, малкото на въртележката на креватчето и съм готова. Просто ми се иска да не се налагаше.  По-лесно ми е като е гладен да дам гърда отколкото да дундуркам ревящо бебе защото млякото не е топло.

Щом каката 15 дена след като се роди с единична помпа на всеки 2ч 30 мин се цедях (по 30 мин всяка гърда, денем И нощем) и накрая си засука, значи и тук имам някакъв шанс. Щом суче, дори да е само нощем, имам надежда. Кой знае, може да стане коледно чудо!

Отделно от долния етаж съседката ми даде една ръчна помпа да имам. Каза по-добре цедяла от електрическата... Инат съм. Един път бебе, което НЕ искаше да суче от раждането го накарах да засуче.  Два пъти стабилизирах лактацията, мога трети. Няма да е лесно, но пък ММ поне ще е отпуска още 1 седмица. Значи,ще има как да си играя с помпата. 😃 Пък много интересно... днес малкото от майка ми искаше да суче. Направо съм му обидена,че мене не иска.  😃

# 640
Евалата, Минти, много си борбена! Ще се справиш!

# 641
Само така, Минти! Няма да се плашиш, ще се оправят нещата. И при мен беше същата работа, нощем сучеше без проблем, но денем....майко мила, ревеше ми се. Честно казано след около половин месец и малко повече даже, се възстановиха нещата напълно, но все пак малката беше месец на адаптирано, та ситуацията при теб би трябвало по-скоро да се промени към добро. Стискам палци! Hug

# 642
  • Wonderland
През деня особено, всяка дрямка е с абсолютна точност 40 минути и не успява да се унесе за по-дълъг сън. Съответно след час пак иска да спи, защото не му стига и просто е кошмар. Вечер заспива, буди се след 40 минути отново и на следващото приспиване успява да спи поне до 2-3. Не знам какво е това чудо, просто съм на ръба....

Хахаха и нашият заковава точно 40 и се буди. Всъщност, говорих с приятелка консултант по детски сън и тя каза, че това си е като норма за възрастта. Стига да има активно будуване не е проблем.

# 643
Как сте мами?
Вкъщи е лудница, бебка не спира да пищи пронизително, направо все едно със свредел ми пробиват мозъка. 🙄
Толкова много пищи, че чак кашли от пищене. Няма умора. При някои от Вас има ли го тоя "феномен" и има ли "лек"? Тя пищеше преди няколко седмици, после ръмжеше като меченце и аз мислех, че този период е отминал, но не би, пак се започна с пищенето.😩

# 644
Захранващите мами, до къде стигнахте? Ние миналия понеделник като бяхме на ваксина, педиатърката каза до следващия прегледа да съм въвела и жълтък. Вече съм дала всички зеленчуци за 4 м почти с малки изключения и следобедното хранене от 3 дни ни е оризова каша. Педиатърката каза, че бебета на 6 м ако не са захранени , а са само на АМ започват да губят желязо и пада хемоглобина.

Общи условия

Активация на акаунт