Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 45

• 47 049
  • 803
  •   1
Отговори
# 165
В момента правим такъв, голямо търсене кой да го прави, пък каква технология, всеки различно предлага. Странното, е че сгради и блокове са се правили с плосък покрив и преди 50 години и са нямали протичания и проблеми, сега все едно ракета ще строим. Сигурно ако сега решавах, щеше да е обикновен покрива. Ще кача снимки, когато стане готов.

# 166
  • София
😂 Как да не са текли покривите на блоковете

# 167
В нашият малък град имаме около 10 големи блока с плосък покрив и понеже всички се познаваме , в нито един е нямамо течове и някакви огромни проблеми. Факс е, че сгради строени преди много много години са много по-качествено изпълнени от повечето сега, надявам се , че след като не сме пестили от материали и работна ръка и ние ще имаме късмета да нямаме проблеми.

# 168
Здравейте,

искам да подам документи за виза и да поискам изходни данни по чл. 140а от Закона за устройство на територията за строеж на еднофамилна къща.
Все още нямаме проект - предвиждаме къщата да е около 130кв.м.
Бихте ли ми помогнали с количествата, които до попълня в молбата към ВиК:

Прогнозни оразмерителни водни количества и напор (чл.13, ал.3, т.6)
 - за питейно-битови нужди:……………....м3/макс.ден.; напор: .............
- за противопожарни нужди:….....................л/с; напор: .........
– за технологични нужди:………………… м3/макс.ден; напор: ...............

Прогнозни оразмерителни отпадъчни водни количества, които ще се отвеждат от имота чрез канализационно отклонение:
битови: ....................;  производствени: ......................; дъждовни ........................

# 169
  • София
Samsara, всяко ВиК е отделно феодално дружество. По-добре на място.

# 170
Samsara, всяко ВиК е отделно феодално дружество. По-добре на място.

Ами аз точно това се опитвам да си спестя - ходенето на място - да се възползвам от възможността, която дава чл. 140а.

# 171
  • София
Здравейте,

искам да подам документи за виза и да поискам изходни данни по чл. 140а от Закона за устройство на територията за строеж на еднофамилна къща.

Прогнозни оразмерителни отпадъчни водни количества, които ще се отвеждат от имота чрез канализационно отклонение:
битови: ....................;  производствени: ......................; дъждовни ........................

ВиК-инженер може да ви ги изчисли, стига да му кажете брой обитатели, бани/тоалетни, перални/миялни, площи покрив и имот.

# 172
Здравейте,

ВиК-инженер може да ви ги изчисли, стига да му кажете брой обитатели, бани/тоалетни, перални/миялни, площи покрив и имот.

Благодаря!
Успях да си намеря формулите и ги изчислих. Simple Smile

# 173
edelvais0404
Основното предимство на плоските покриви е възможността да се използват като тераса. Най-доброто и съвременно решение е т. нар. обърнат покрив.

# 174
Някой може ли да ориентира в София и София област как вървят цените за квадратен метър външна изолация на къща? Последно ми обявиха 140лв - материал, труд, логигистика, скелета, но ми е малко в повече.

# 175
  • София
Някой може ли да ориентира в София и София област как вървят цените за квадратен метър външна изолация на къща? Последно ми обявиха 140лв - материал, труд, логигистика, скелета, но ми е малко в повече.
В момента правят къщата срещу нас, XPS 8 см,  около 90 лв/м2., двуетажна.  Понеже беше на пръскана мазилка, първоначално направиха и лека изравнителна, т. една операция повече. Лепиха листовете на гребен, не на топки, но не слагаха дюбели, а след лепенето коваха дълги пирони под наклон... Това последното ми се видя абсурдно на фона на целата сума за изолацията, но доколкото разбрах, е било по желание на собствениците. Много изпънато работят обаче!

# 176
  • София
Това не прави ли термомост🤔

# 177
  • София
Пироните ли? Те ще направят, но с такава малка площ едва ли е от значение този термомост. По-скоро изолация без стабилно дюбелиране има опасност да се откъсне и излети при силен вятър. Но както казах, било по желание на собствениците и лепенето беше доста стабилно. Хора разни, технологии - също.

# 178
Ние тези дни ще започваме външна изолация. Цената е 135 лева на кв.м. с каменна вата и материали на Баумит. В провинцията сме.

# 179
Здравейте,
поразрових се, но не можах да намеря много информация за хора правили къща с плосък покрив и вече с отзив след време живеене в такава къща.
Започнахме проектирането на нашата къща и архитекта предлага да бъде с плосък покрив. Това хем ни харесва, хем ни притеснява....дали ще има кой да го изпълни в нашия малък град както трябва, дали ще бъде по-студено с него, дали ще има течове...
Моля за мнения и отзиви Simple Smile

По чисто естетически причини 2005 проектирахме и построихме такава къща. Скатните покриви не са моето нещо. Дали ще е топло или студено според сезона зависи от изолацията, която трябва да си я предвидите независимо от вида на покрива. И при скатен покрив лятото в познати съм ставала свидетел на мн. високи температури на втори етаж, предполагам че зимата е обратното. За изпълнител бих поразпитала, но не е ядрена физика все пак, както сте обсъдили. Да, вече има доста по-голям избор на материали и варианти, което предполага повече чудене какво да се избере, но за всяка технология е важно само да е изпълнена правилно/спорд мен/.
Ако все пак всичко това ви притеснява и причината за плоския покрив е естетическа, разгледайте снимки на къщи с едноскатен покрив. Въпрос на вкус е, на мен и тези варианти ми харесват.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт