10та БИОГРАФИ4НА ТЕМА НА НЕМСКИТЕ МАМИ

• 23 889
  • 266
  •   1
Отговори
# 180
  • Germany
Заека е май много сложно за готвене. Аз не съм яла, но и не смятам да ям - имам си причини - малко ми е жал да ги хапвам тия сладури, пък и всички все разправят - все едно ядеш котка #Crazy #Crazy това не знам от къде са го разбрали за котката #Crazy

Айде Веси - и да ви е сладко  bouquet

# 181
Веси, майка ми едно време готвеше заек така - месото + много лук + сини сливи + много моркови на кръгчета се слагат в тенджера под налагяне и си къкри. Обаче баща ми беше ловец и се готвеше така див заек. Не знам с домашен дали ще стане - месото му е малко по-различно. Сини сливи има по магазините на щандовете с мюсли или в в ДМ, Мюлер,...
Има6 в предвид су6ени ли? newsm78А дали в росман има? newsm78

# 182
Сушени сливи, да. Не знам дали в Росман има, защото тук наблизо нямам такъв магазин. Ако е от типа ДМ няма начин да няма newsm78

# 183
Добро утро! Този заек още ли го готвите...
Веси, Сушени сини сливи има навсякъде. Пресни сливи , освен форума, ако намериш по това време на годината- Казвай!Ще спретна един кухен за кафето.
Лиска, за вица получаваш 10 точки! Joy  Peace
Мамунке, относно косът, нали знаеш как българин слуша виц....точно преди развръзката казва многозначително и монотонно- ААА, този го знам!  hahaha
Пепеляшке, отиди да те намести широтерапевт. Ваната помага. Аз нали ви изпробвах съветите, сега да синтезирам  Embarassed

# 184
  • Primum non nocere !
Веси! Вземи се съпикясай!!!
Не може и картофи и сини сливи в една манджа!
Сготви го както казва Майра....но аз слагам и чесън цели глави / необелени слилидки/Сини сушени сливи има навсякъде.Продават ги в такива кутии като капучиното!
Ще развалиш заека ей!!!! ????
Пък ако искаш ми звънни по телефона!

# 185
Сушени сливи, да. Не знам дали в Росман има, защото тук наблизо нямам такъв магазин. Ако е от типа ДМ няма начин да няма newsm78
Мале,ква съм проста.. ShockedА аЗ си помислих,4е zае6ко със сливи се прави с пресни сливи.. Joy
Я,като раЗни6их темата zа кулинарстване,кажете какви немски ястия можете да готвите?
П.С Идва Свети Валентин,а моя мъж обожава руладен,а аЗ никога не съм правила..рецептата може ли?мисля да го иzненадам,ама кой zнае,дали 6е станат zа ядене... Blush

# 186
Веси! Вземи се съпикясай!!!
Не може и картофи и сини сливи в една манджа!
Сготви го както казва Майра....но аз слагам и чесън цели глави / необелени слилидки/Сини сушени сливи има навсякъде.Продават ги в такива кутии като капучиното!
Ще развалиш заека ей!!!! ????
Пък ако искаш ми звънни по телефона!
Дооокииииииии NaughtyНе мъ прай на луда сега... ShockedВ Троян едно време съм яла zаек,със сини сливи и картофки на яхния и бе6е бижуууууууууууу... Mr. GreenАма кат не zнам как то4но да сготвя..май 6е карам на наслуки..
Пуснах и тема в готварския сега..6е видим дали 6е отговори някой..  chef

# 187
  • Primum non nocere !
аз мога да ти дам само рецепта за яхния с лук и сливи!
Сори!
пък за руладините ще я напиша после! Стават бижу!
То и ние готвим яхния к картофи но зелени сливи/ джанки/! Става супер!

Звънни на мама в Троян тогава!!! Както Люси звънна на баба си , когато готвеше в Перфектната вечеря!!! ХИ!!!!ХИ!!!!!

# 188
аз мога да ти дам само рецепта за яхния с лук и сливи!
Сори!
пък за руладините ще я напиша после! Стават бижу!
То и ние готвим яхния к картофи но зелени сливи/ джанки/! Става супер!

Звънни на мама в Троян тогава!!! Както Люси звънна на баба си , когато готвеше в Перфектната вечеря!!! ХИ!!!!ХИ!!!!!
Аааа мама не може да я готви...Ина4е до сега да съм го направила...Ядох я при една баба едно втеме,ама тя я няма ве4е.. Cry
Добре тогава..6е готвя zае6ко с лук и сливи.А картофите 6е ги сваря само..За гарнитурка,4е мъжа ми няма да се zасити само със сливи и лук..6е ме пита той zа картофки.. Hug
Айде мерси и спирам да ви тормоzя ве4е с моя zаек..  bouquetОтивам zа сливки..4ао

# 189
Веси, а гледа ли в АЛДИ? Яла съм
американски сини сливи от АЛДИ.
Ще взема и аз някой ден да опитам
тази ваша рецепта, на първо четене
изглежда вкусна. Кога изобщо намирате
време за готвене, бре? Сами с децата?

А, я, аз да ви питам, откъде може да купя
обикновени бисквити като тези в БГ? Има
ли тук такива? Че моят хубостник ги обича,
пък и сутрин му правя попара с тях. Имахме
от България, но ги унищожихме. Ами сега?

# 190
  • Германия
Подобни на обикновените бисквити съм купувала в Кауфланд, бутеркексе май се казваха newsm78
благодарско за съветите за топлото, помага и доки ми препоръча същото и ми връчи болничен до края на седмицата newsm44
край с кибиченето в офиса  Joy Joy Joy

# 191
Веси, а гледа ли в АЛДИ? Яла съм
американски сини сливи от АЛДИ.
Ще взема и аз някой ден да опитам
тази ваша рецепта, на първо четене
изглежда вкусна. Кога изобщо намирате
време за готвене, бре? Сами с децата?
Така...Купих сини су6ени сливки от Росман..Мерси Майра,4е ми каЗа.  bouquet
Оо,аz всеки ден си готвя..Малката ми е толкова кротка,4е няма кой zнае какви промени,преди да се роди в живота ми и сега..Даже си у4а по испански денем и си пи6а една тема zа уни на компито,а тя или спинка или си гука я в вийгето,я в легълцето.. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Дай Боже все да е така. Hug

# 192
  • Primum non nocere !
Рецепта за Руладини / на свекървата/

Продукти:
Кетчуп
горчица
голяма глава лук
3..4 кисели краставички
микс за Руладини и самите Руладини
парче пушен бекон

Приготвяне: Лука се нарязва на шайби , киселите краставички и бекона на ленти. Растила се първата и се маже с 1суп.л.кетчуп и 1л. горчица.Нареждат се отгоре зеленцучите и бекона и се завива.Набожда се с клечки/ има специални метални Веси../
Приготвят се и другите по същия начин.Запържват се в голям тикан от всички страни..прибавя се микста и вода и няколко листа дафинов лист! За любителите на пикантното и около 150лм червено вино.Врят на тих огън 1ч.и 30мин , като през 15мин се обръщат! Да ви е сладко!

Пепеляшке , аз не разбрах...Бременна ли си? Защото освен топло има и ефикасни таблетки..но...ако си ..не става..
Веси рецепта за яхнията искаш ли?

Тия бисквити бутер...наподобяват нашите и правих  бисквитена торта с тях...но се " стопиха" Пак стават..но не трябва да се топят предварително в мляко!
Но Лиси пробвай....може малкия да ги хареса...Но като нашите няма...Убих се да търся...но уви!!
Продават ги в синя и жълта опаковка!

# 193
Подобни на обикновените бисквити съм купувала в Кауфланд, бутеркексе май се казваха newsm78

Butterkekse са други,те иzглеждат обикновени бисквити,но са много маслени.Ако това не те притеснява има на Leibnitz,които според мен са най добри.В Lidl има подобни,но на половин zена.А в Лидл и Плус има но те са по големи и крагли,пак буттеркексе и са меки,не като теzи на Леибнитz.Зависи как ги харесвате пове4е.Аz оби4ам в кисело мляко например и тогава меките са по добри,а само zа хрупане другите.А има и в всеки един магаzин буттеркексе в желеzни кутии,които преди има6е в корекома.

# 194
Знам ги тия бутеркексе, ама ми се струват
много ронливи, не са като нашите твърди.
Но ще потърся. Мислех си, че има като нашите.

Общи условия

Активация на акаунт