10та БИОГРАФИ4НА ТЕМА НА НЕМСКИТЕ МАМИ

• 23 883
  • 266
  •   1
Отговори
# 210
Абе, Риен, що така те работят?
Женена ли си изобщо за твоя младеж?
Ако си, имаш право да работиш, та да
се скъсаш дори, имаш всички права на
немеца, за който си женена, без правото
да гласуваш, разбира се (колкото и да ти е тъжно).
Ако не си женена, не знам. Като гражданин
на ЕС, ако искаш да останеш повече от 3 месеца,
трябва да се регистрираш в Ауслендерамта,
като е възможно да ти поискат документ от
какво живееш, мед. осигуровка и договор за
жилището. Все пак не им се иска да плащат
социални на новодошли европейци. Дай на
твоята приятелка страницата на zaedno.de,
там има доста теми за документи, оставане и т.н.,
включително линкове към законови постановки.
Може и на теб да са ти полезни с твоя пусти
курс и с разрешението ти за пребиваване.
Всъщност май не ти трябва вече тоя нидерласунг-
дингсбумз, щото си ЕС-гражданин. На моя мъж
му пратиха преди време по пощата един хвърчащ
лист, Freizügigkeitsbescheinigung май се казваше,
където пише, че може да митка колкото си иска тук.

Вивита, не ме плаши така с тия кила. Аз свалих 10 от
времето преди бременността, сега, като спря да
оголвам цоцка, ако кача 15, ще ми тежат. Но пък
има и предимство, ще си влизам в дрехите от преди
бременността, които сега сами си падат.

Вечернице, ти голяма активистка, солистка и изобщо
първа писта в тоз хор, бря, къде се извъди такава?!

Пък аз днес имам хабер от шефа, нещо май натиска да
се връщам на работа, като човечко стане на година.
Правех си сметка да си попочина поне още половин година,
да помиткам даже из БГ, пък то сега ще трябва с ясли,
тагесмутерки и прочее жени, дето не могат да ме заместят,
да се занимавам. И май ще ми трябва време, нали има
посвикване на детето. Я, кажете, опитните, колко ви трябваше?
Как не ми се иска да се връщам на работа... Даже и на 20 часа.
Искам да имам време за шев и кройки, за релакс, искам да
се радвам на пролетта, искам да обиколя магазините, искам
да карам колело, искам толкова много неща да правя, а не
да се гърча от работа. Кога мина таз година, бре, кога....

# 211
Добър вечер девойки. Днес цял ден ме нямаше, гледам заекът се е изял, бисквитите са наред. Ми така е, затова не слабеем, все за плюскане говорим  Wink
Утре пак ще съм офф, тъй като госпожа ВебААААА ( Вебер де  Simple Smile ) ще идва да яде и пие с мен, та като зачервим бузи и ни се изморят езиците от клюкарене, ще се снимаме малко за Лисьо и компанията  Laughing

Приятелке, прочетох съобщението ти, ама сега много ревнувам, че някои са получили директни обяснения, а пък аз само се раздразних от намеците  Grinning Пак ще си говорим с теб, да знаеш.

Наздраве

# 212
И последно да изясним прявините положения за престой и фрайцюгихкайт, О, Боже! Laughing

Bulgarien. ab 01.01.2007
Staatsangehörige dieses Landes benötigen zur Einreise nach Deutschland kein Visum, wenn sie im Besitz eines gültigen Nationalpasses oder Personalausweises sind (allgemeine Freizügigkeit). Die Einreise kann nur aus Gründen der öffentlichen Sicherheit und Ordnung verweigert werden. Für die Aufnahme einer Beschäftigung gelten vorübergehend Sonderregelungen.

Einreise und Aufenthalt
    * Für die Einreise und den Aufenthalt reicht ein gültiger Personalausweis, ein Pass ist nicht erforderlich.
    * Für die Einreise wird kein Visum benötigt.
    * Eine Aufenthaltserlaubnis wird nicht mehr benötigt, wenn man als Erwerbstätiger oder als Nichterwerbstätiger Freizügigkeit genießt. Stattdessen wird eine Freizügigkeitsbescheinigung ausgestellt. Diese Bescheinigung enthält einen Bezug auf das Identitätsdokument, also auf den Reisepass oder Personalausweis.

Die Bescheinigung dient in Deutschland als Nachweis über das Recht auf Einreise und Aufenthalt. Es ist deshalb nur im Ausnahmefall möglich, eine Aufenthaltserlaubnis zu beantragen.

* Eine "Aufenthaltserlaubnis-EU" ist nur noch für Familienangehörige vorgesehen, sofern diese nicht selbst die Staatsangehörigkeit eines Mitgliedstaates der Europäischen Union oder des Europäischen Wirtschaftsraumes besitzen.

Freizügigkeitsbescheinigung

Wenn Sie sich länger als drei Monate in Deutschland aufhalten wollen, müssen Sie sich nach dem Zuzug in Berlin bei einem Bürgeramt Ihrer Wahl für die Wohnanschrift anmelden.
Mit folgenden Unterlagen können Sie dort die Ausstellung einer Freizügigkeitsbescheinigung beantragen:
    * Pass oder Passersatz (Personalausweis)
    * Arbeitserlaubnis-EU der zuständigen Arbeitsagentur, soweit vorhanden

# 213
  • гр.Варна, сега Германия
Здравейте мами и от мен.Чета ви от доста време, но не съм писала т.е писала съм, но преди доста време.Казвам се Милена.Имам две деца, на почти 5 и 1,5 години.Живеем в Хановер.Нали темата е биографична, викам и аз да се включа Laughing.Лека вечер на всички Simple Smile

# 214
ideqta mi za kilata e, ze dokato se puhash w pantalonite ne se kosi. Ot kantara mnogo polza nqma. W edin moment si -5 w drug si + 15 , w tretiq puk si samo + 6 ...
a na majkite s depresiq, da spodelq lekarstwo za depresiqta. NE e johaniskraut, zastoto ne mi se piqt drajeta s kofi ... ami si otwarq zowek foruma dom i semejstwo i zete temizkata na joro01  Joy

# 215
здравейте немски мамчета
имам един въпрос към вас- живяхме 5 години в германия с мъж ми и преди две години се върнахме в бг, сега обаче пак искаме да отидем, и въпроса ми е знаете ли как стоят нещата с работните визи има ли ги още и трябва ли работодателя от германия да ни поиска, ще съм ви много благодарна ако ми отговорите
ак сега ти виждам питането, сори.
Да, пак ви трябват. За новодошли, каквито ще сте вие се прави проверка на работния пазар. Преди вас са евентуални немци, граждани на по-старите членки на ЕС и чак тогава сме българите, преди дритлендер. Подробности прочети тук: http://www.aufenthaltstitel.de/argv.html, а ако се стигне до попълване на Антраг от работодател, свиркай да ти кажа къде им е уловката. 

# 216
Браво Милли! хайде де, пиши тогава по-често! Аз преди месец имах ужасен кошмар, ставаше в Хановер, въпреки че никога не съм била там.

Вивита, жоро01 трябва да стане не само официален спонсор на пациентките за следродилна депресия, ами може би ще е ефикасен и при специални случаи на хора с психоза, маниакална депресия, както и за развеселяването на евентуални терористи. Ако целият свят четеше жорко, нямаше да има толкова много войни. Ех, размечтах се.... Laughing

# 217
  • Германия
Тука и аз за пуднига с бисквитите да потвърдя че става трепач, като се сложи и бананче вътре и стигаш до Mundorgasmus  Sunglasses

Вечерна, концерта изглежда доста успешно е минал, следващият път ще даваш автограф  Wink

Този горо01 за какво се бори всъщност newsm78

А кехлибареното герданче не се ли дава да го дъвчат бре newsm78 Аз мажех с Дентинокс

# 218
ami si otwarq zowek foruma dom i semejstwo i zete temizkata na joro01  Joy

Отивам. Тая чума, наречена Жоро, истински ме забавлява.
Ама и мацките, дето му се коркат. Тчусиковски.

# 219
Вивата, за тази става дума нали?

--------------------------------------------------------------------------------

Вече не знам какво да правя. От почти две години сестрата на жена ми ме сваля. В началото бяха шегички, по-късно се превърнаха в намеци, а от 10на месеца действията са конкретни. Тя и мъжът и са в много открит брак - сменят си партньорите често. Моят брак е традиционен - ходя си по момичета когато искам и винаги всичко е дискретно. Жена ми хем знае хем не знае ако се сещате за какво говоря.

Адски неудобно ми е това положение тъй като всеки ден получавам палави sms съобщения и знам, че ако споделя с моята сигурно ще бъде афектирана и не знам какво ще направи, но не желая синът ни да расте с лишена от свобода майка. Освен това ще имам доста разходи по чистене, готвене и гледане на детето - все неща, които жена ми прави като за без пари почти.

Сестра и иначе не е за изпускане - с 5 години е по-млада, което си дава видими преимущества. Много кофти ситуация се получи.

Хахаххахахах

Хахаххахахахаххаха

Хахаххахахахаххххахахаххаха

Да взема да му отговоря в темата, сърбят ме устните, не мога да се стърпя  Joy

# 220
ха ха ха
Мистик, давай, ама както само ти си можеш!

# 221
Нали е биографична, да не разваляме темичката на Весето! Пък и гледам я - посвършва. Темичката.
Тамън, днес съм се разписала.
Мамунска му работа.  Mr. Green
Алзо, родена съм в колибката на мамуна-светица и татун-бохем. В джунглата на Стоте войводи. Моите мили орангутани ми дадоха двете най-важни неща в живота: корени и криле.
След гимназията в подпланинската мила паланка мама и тате ме пратиха  в най-голямата джунгла – София, да доизуча четмото и писмото и на други маймунски подгрупи. Но нали мамуна мирна не седяла се озовах в Берлин, както и на други места по света, ама винаги с обратен билет за Берлин, че тукашните мамунски нрави най ми допадат. Да, ама и съдбата не пуска! Сега ме е хванала в една авиокомпания, сякаш ми вика: ходи, та ходи! Mr. Green Да…докъде бях стигнала…
След дълго и не толкова мъчително съжителство, се решихме с моето зомби (демек програмистче) и се оженихме черезвичайно (ама това си е за отделна тема)  и така се заимахме след време с едно уснихнато мамунче. Дай Боже и повече!
Иначе мамуната е бивша дългогоса рокаджийка, ама сега под прикритието на руси къси кичури за разсейване на вражеското внимание. Обича да чете, ама чете понякога и булшит. И повече не казва Mr. Green

Последна редакция: вт, 30 яну 2007, 22:58 от Мамунката

# 222
  • Германия
Оха...колко тук всъщност си имат половинки-информатици или самите са такива  Mr. Green

# 223
Оха...колко тук всъщност си имат половинки-информатици или самите са такива  Mr. Green

Да бе, и мен чак ме досрамя, ама ей на, признах си Mr. Green

# 224
Пък аз нищо не разбирам от пц-та, че и моят мъж - още по-малко и от мен...

Ей го на, Приятелка по наталната ми карта ми казва, че съм имала дарба с парите, с финансиите, банкерство...пък аз завърших гимназията "литературен клас" с профил кино, заминах да уча театър и изкуство. К'ви са тези недоразумения бе Боже? Ми той животът ми затова е такъв смотан. То е трябвало да уча математика, да ида да запиша икономика, после с 23 години да си направя частна фирма и днес щях да цъфтя. Пфу, пак ми се изплъзнаха милионите  Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт