На море в Гърция 2023 - V / 2024

• 71 873
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте,решила съм тази година на Лесбос да ходим,харесах едно място за настаняване,на самия плаж е къщата,Skala Mistegnon,срещу Айвалък се намира.Дали някой има впечатления,или е чел как е морето от тази страна,духа ли силен вятър,както е по някои острови,ей такива работи?

# 526
Аз съм била на Лесбос, писала съм в темата подробни отзиви за острова и не препоръчвам тази негова част за отсядане. Причините са както природни (лоши плажове), така и човешкият фактор (районът ми се видя доста западнал). Разстоянията на Лесбос са огромни и от това място освен столицата абсолютно нищо не ви е удобно за посещение.
За по-лесно намиране, че с търсачката невинаги се получава - моите коментари са публикувани в края на юли и началото на август 2022 г., а по-късно ходи и Розова маслинка, може да потърсите и нейните.

Иначе Лесбос е много приятен остров, с автентична атмосфера, хубава храна и узо и ниски цени, но човек трябва да се настрои за много километри и за по-небрежен поглед към плажовете. Малко отговарят на стандарта.

Вятър ние изобщо нямахме (обиколихме почти целия остров) и беше трудно поносима жега, но там вече си е на късмет.

Последна редакция: ср, 03 яну 2024, 21:19 от Параход

# 527
Благодаря за отговора,аз четох твоя разказ за вашето пътуване ,много ми хареса!Относно плажовете,ние бягаме от силно посещаваните и чадъросани места,не държим на пясък,стига водата да е бистра.Дали е удачно да се разделят нощувките на 2 места?
От кога е разказа на Розова маслинка?

# 528
  • София
Получила съм имейл от букинг:

Recently, local authorities have let us know that a new environment fee will apply to all overnight stays in your travel destination, Greece, from 1st of January 2024 onwards. As a result, ***  in Andros beach may collect this tax from you.

The new environment fee per person is:

March to October

1-2 star:1.5 euro

3 star:3 euro

4 star:7 euro

5 star:10 euro

‘Rooms to let’:1.5 euro

‘Short term rentals’: 1.5 euro

Villas (or above 80 square meters) :10 euro

November to February

1-2 star:0.5 euro

3 star:1.5 euro

4 star:3 euro

5 star:4 euro

‘Rooms to let’:0.5 euro

‘Short term rentals’ :0.5 euro

Villas (or above 80 square meters):4 euro

Please note that this tax applies to adults and children alike.

We apologize for any inconvenience this situation may cause and would like to assure you that, other than this minor change, your reservation remains valid with its original terms and conditions.

If you have any questions or concerns, please do not hesitate to get in touch with the accommodation directly by calling the number that is provided in your confirmation email. Alternatively you can call our 24-hour customer service line.

Thank you again for choosing Booking.com.

We wish you an enjoyable stay at ***** in Andros beach.

Kind regards,
Booking.com Customer Service Team

# 529
Букнах Нея Ираклица за края на Юни.
Имам и още една за Лефкада за средата на юли.
Остава ми една кратка в края на юли да букна за около 3-4 нощувки.
По това време компании с приятели ще имаме в Паралия Орфинио и Дионисио (не зная дали е точно така името).
Има ли приличен плаж около Орфинио?

# 530
Има ли приличен плаж около Орфинио?
Не бих казала, но все пак огледайте в тази посока https://maps.app.goo.gl/ZzMVp34SpSHimagF7

Lui Jo,
Лесбос е много нетуристически остров и "силно посещавани и чадъросани места" видяхме 1 - Агиос Исидорос, плажа до Пломари.
Като се има предвид, че бяха последните дни на юли, т.е. пик сезон. Навсякъде другаде е много спокойно и плажовете с чадъри са само на консумация (нещо все по-рядко срещано в Гърция), а в северната и западната част има и много изобщо без устройство.
Да, препоръчвам две бази за нощувка, ако ще стоите повече от 5-6 дни и искате да пообиколите. Островът наистина е голям (по-точно трети по големина след Крит и Евия).
Розова маслинка мисля, че беше през юли или август 2023 г.

Последна редакция: чт, 04 яну 2024, 12:49 от Параход

# 531
  • София
Не е чак толкова лош плажът на Офринио, за 3-4 дни става. Най-западната му част след последния бийч бар има шанс да е по-празна, че юли близка Гърция не се търпи.

# 532
На Офрино съм ходил веднъж и няма да повторя...

# 533
А на Никити хубав ли е плажът - плитко, пясъчно и чисто?

# 534
  • Казанлък
Здравейте!
Отдавна ви чета, но сега се включвам, защото планирам първата ни почивка на Лефкада. Ще бъдем 6 нощувки в Агиос Никитас и поне 4 в Атани, основно искам да посетим плажове на западно крайбрежие.
Като возможни дати имам 26 юни или малко по-късно тръгване на 11 юли.
Знам, че всяка година е различно времето, но най много ме притеснява да не е много студена водата.
Моля за някакъв ориентир, ако може. В първият вариант дали няма само да гледаме водата от плажа Rolling EyesRelaxed
Чудих се и за края на август-началото на септември, но тогава сигурно доста е пренаселено там.
Всякакъв съвет от вас ще ми е от полза

# 535
А на Никити хубав ли е плажът - плитко, пясъчно и чисто?
2019та бяхме в Никити и не бих повторила. Плажът е каменист, дори има чували с пясък, по които да стъпваш, за да влезеш навътре в морето без да ти се издерат краката. Около Никити има хубави плажове, но ако идеята ви е да не използвате кола е ежедневно, Никити не става.

# 536
За много години, гръцки богини Blue Heart С пожелание за много здраве и берекет  за да можем да се радваме на дълги слънчева и солени дни Yellow Heart.

Годината започва с предложения за Корфу, Лефката, Тасос и Самотраки, но само времето ще покаже какво и как, че при мен нещата винаги са много променливи и всичко се случва в последния момент.

Нова година я прекарахме на турския бряг и в една от разходките пред нас се разкри много хубава гледка на един близък гръцки остров.

Та ви поздравявам с един мистичен кадър на близък Лесбос.

# 537
Здравейте!
Отдавна ви чета, но сега се включвам, защото планирам първата ни почивка на Лефкада. Ще бъдем 6 нощувки в Агиос Никитас и поне 4 в Атани, основно искам да посетим плажове на западно крайбрежие.
Знам, че всяка година е различно времето, но най много ме притеснява да не е много студена водата.
Моля за някакъв ориентир, ако може. В първият вариант дали няма само да гледаме водата от плажа Rolling EyesRelaxed
Чудих се и за края на август-началото на септември, но тогава сигурно доста е пренаселено там.
А каква е идеята за спане на 2 места, които са на около 20 км. едно от друго?
Колкото до водата, били сме в края на юни и в началото на септември, все сме се къпали в морето, включително и с малко дете. Септември естествено водата е по-топла.

shimbite, плажът на Никити е доста компромисен, но наоколо има места с чудесни дадености.

Последна редакция: чт, 04 яну 2024, 20:55 от Mur

# 538
  • Казанлък
Скрит текст:
Здравейте!
А каква е идеята за спане на 2 места, които са на около 20 км. едно от друго?
Колкото до водата, били сме в края на юни и в началото на септември, все сме се къпали в морето, включително и с малко дете. Септември естествено водата е по-топла.
Благодаря за включване!
Точно за да избегнем част от допълнителен път, а и да сменим обстановката. Не ме привличат нощувки в Нидри или Василики. От Атани е по-близо до Поро Катцики, Егримни и Гиалос, мисля. От Агиос Никитас може един ден да отделим за да отидем до Нидри и да направим едно пътуване с корабче (но с малка група, не бих издържала с голяма ).
Планирах това пътуване миналото лято, но се разболях малко преди да тръгнем. Точно тогава имаше постове от момичета, че водата на места е ледено студена. Затова се чудя…може да са били някакви течения или просто миналата година лятото закъсня.
Първо пътуване до Лефкада ще ми е и затова питам.

# 539
  • София
Порто Кацики не е плаж за всеки ден. Вероятно ще отидете там само веднъж. Има навалици, платен паркинг, който се пълни, и стълби. Много е красиво, но и едно ходене стига. Сигурно и на Егремни ще е така заради стълбите. Според мен ще са ви много 4 нощувки в Атани, но вие си решавате. То си е едно изолирано селце.
Иначе температурата на водата за мен е ОК след 15-ти юни. Септември е по-топла, но денят става по-къс и има по-голяма вероятност от валежи.

Общи условия

Активация на акаунт