На море в Гърция 2023 - V / 2024

• 71 792
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
Salex_n2, вероятно съм чела разказа ти, защото си спомням, че Вати е скучновато, и затова не търся там, но друго не си спомням. Ако не те затруднява, ще ми е полезно да го изпратиш.
Това ли е Chalki beach?

Jul, и аз мислех за нощувки в или около Навплио, но в такъв случай трябва да се откажа от нощувките в Ермиони (а съм се навила много за Спецес и Хидра) или да имаме 4 бази, което ми се вижда прекалено. Затова реших този път да отделим само 1 ден за Нафплио, а ако ни хареса, друг път ще го комбинираме с Китира, на която съм хвърлила около още преди 2 години, или с Месиния.

Погледни пост #121 от 11.09.2023год.,там супер детайлно е описано 😉. А иначеChalki beach e ей тук:https://maps.app.goo.gl/rxpv9iXd4ZfqTxCc9
Снимката е публикувана от там, да 😉. Ако имаш въпроси, по разказа на линия съм.

# 586
  • софия
Покрай вашите планове, започнах и аз да мисля, дори си знам - Китира (6 дни) и малко трети пръст на Пелопонес (5дни). Знам датите, сега предстои планирането. Видях и часовете на ферито, които са добре.
Единият вариант е първо Пелопонес и после Китира, другият - обратното. Засега клоним към втория. С междинни нощувки и на отиване и на връщане, върху които трябва да поразсъждаваме. Може и само Китира, но като стигнем до Пелопонес, ще е грехота да не се разходим малко там. Досега четях по диагонал и всяка подсказка е приветствана. Ще се връщам да го направя внимателно. Вече сме били на първия пръст и той не е интерес този път.

Запазихме и близка кратка майска забежка покрай Великден ☺️

# 587
Може ли някакъв ориентир за този път, защото няма да можем да го намерим, щом навигацията не го дава?

Гугъл не го показва, но ни го показа навигацията, която ползваме на телефоните - Here. Слагам скрийншот от телефона да се ориентираш, но горе-долу като тръгнеш от Неаполи към близкото Kampos, има едно голямо кръгово и оттам се тръгва към Монемвасия. Пътят е широк и лесен.

Скрит текст:

# 588
Някой резервирал ли е хотел в Сарти от сайта от стр.1? Много добри оферти има.

# 589
Питах преди няколко дни за Скиатос, а вчера ми излязоха много готини студиа в Крит и набързо прехвърлих едноседмична програма за там. Как ви звучи - 4 нощувки около селото Платанис, като от там ни е  близък плажа Фаласарна и да кажем база за Балос, Елафониси и Кедродасос. След което 3 нощувки в Ханя - градска среда и вечерни разходки + плажовете на север от града. Приемам и други идеи за едноседмична почивка на западен Крит.

# 590
Може би трябваше 5:2, да слезнеш и до Палеохора един ден.

# 591
  • София
Аз не бих останала 3 нощувки в Ханя - страшна лудница е. Някъде в района - може, например Хорафакя. Потърсете мои мнения от юли 2019, ако искате да прочетете повече.

# 592
4:3 е екстра, като и аз бих избягвала отсядане в града през летния сезон. Единия ден от Ханя може да се отиде към Ретимно или Сфакия.
Дните в Платанос са достатъчно и за разходка до Палеохора и Грамено.

# 593
Благодаря за мненията! А кога е най-подходящо да купувам самолетни билети, сега или да изчакам февруари месец или по-натам?

# 594
Включвам се, за да изразя възмущението си от домакините на Пелопонес. За първи път ни се случва хостове в airbnb да не приемат заявката ни за резервация заради детето, при положение че всички отзиви за нас като гости са хубави. При това се случи 2 пъти. Единият път в Гитио, като там аргументът беше заради терасата на апартамента (голяма тераса с панорамен изглед). Вторият път беше току-що в Гефира - в къща на нивото на улицата, и като питах кое точно е опасното, защото такова не се вижда на снимките, отговорът беше, че има много ъгли (всъщност е къща със стандартно обзавеждане като във всеки средностатистически дом). А и двете обяви продължават да ми излизат като подходящи за нашата конфигурация, въпреки че и на двете места хостовете твърдят, че не приемат деца под 12-годишна възраст. Не мога да проумея какво е това отношение към децата? Направо взех да се настройвам, че пелопонесци (или както там се казват) са кофти хора, и взех да се чудя дали да не сменя дестинацията при това отношение.

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 12:43 от Divi_86

# 595
За съжаление, много места в Гърция напоследък разрушават репутацията й като child-friendly дестинация, каквато беше. Има цели региони и острови, където политиката е такава. На Пелопонес не съм забелязала да е тенденция, не се обезкуражавай.  
Но такива места аз отдалеч ги заобикалям, въпреки че вече нямам малко дете и понякога пътуваме само двамата. Морални съображения.

# 596
Параход, може ли да споделиш за кои региони и острови имаш такива наблюдения, за да знам да не се засилвам натам Joy
Истината е, че ми стана много неприятно и обидно. Направо ми се развали удоволствието от организирането на почивката.

# 597
Милос, Санторини.

# 598
  • Sofia
Аз направо си умирам да се настанявам само в child-free хотели или ризорти, ама често бюджетът не е като за мен. Grinning Много съм чувствителна на детски писъци. Не мисля, че това е дискриминация спрямо децата – те са ангели за родителите си, но за околните, които търсят тишина и спокойствие, може да не е така.
По-предишното лято случайно попаднахме в такъв комплекс на Родос – беше забранен за лица под 16 г. Ами, какво да ви кажа, ... рай!

# 599
Аз направо си умирам да се настанявам само в child-free хотели или ризорти, ама често бюджетът не е като за мен. Grinning Много съм чувствителна на детски писъци. Не мисля, че това е дискриминация спрямо децата – те са ангели за родителите си, но за околните, които търсят тишина и спокойствие, може да не е така.
По-предишното лято случайно попаднахме в такъв комплекс на Родос – беше забранен за лица под 16 г. Ами, какво да ви кажа, ... рай!

Разбирам те, но е редно да е обозначено, че мястото е adults only, а в случая и двете обяви излизат в търсачката като подходящи за нашата конфигурация от хора, но впоследствие се измисля неправдоподобно извинение за това защо не си добре дошъл. Просто трябва да се обозначат предварително, за да не губят времето на хората, а и да не възникват такива неприятни ситуации.
Параход, благодаря. Милос е в списъка ми, но явно ще трябва да го преосмисля.

Общи условия

Активация на акаунт