На море в Гърция 2023 - V / 2024

• 71 797
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Благодаря за мненията! А кога е най-подходящо да купувам самолетни билети, сега или да изчакам февруари месец или по-натам?
Принципът е - ако те устройват цените, купуваш. Нищо сигурно няма в изчакването, особено за лятото. Може и да се вдигнат.
Аз обаче искам да купя за Родос и все още изчаквам с надежда да паднат малко. Дала съм си срок до края на февруари. Ще видим накрая какво ще излезе. Може и да се откажа изобщо, ако се вдигнат твърде много. Проблемът е, че и туристически агенции пълнят самолетите и влияят на цените.

По въпроса за децата - ако не са мои, не ми пречат Simple Smile. Даже ми е приятна глъчката от детски игри.

# 601
Параход, благодаря. Милос е в списъка ми, но явно ще трябва да го преосмисля.
Абе аз намерих, но след доста години търсене и на доста висока цена. 2019. Съжалих, че не съм отишла по-рано или че съм отишла въобще. Не беше, което очаквах, основно Кимолос спаси тази дестинация в моите очи.
Иначе рекламният му слоган е Milos is for lovers, демек след размножаването не сте добре дошли Stuck Out Tongue
Но отделни child-free хотели ми прави впечатление, че се нароиха къде ли не в последните години. Разбира се, коректно е да се подчертае ясно в условията, а не да въртят и сучат след това, както е станало във вашия случай.

Също така не виждам общото между плач и глъчка от бебета на 1-2-3 години и деца на 10, 12, 14.

# 602

Милос е в списъка ми, но явно ще трябва да го преосмисля.

Не знам колко малко е детето, но Милос е прекрасен. Бяхме лятото на 2022 г., и заедно с няколко дни на Кимолос и Сифнос, това ни е една от най-хубавите почивки в Гърция. В началото на септември беше много приятно. Да, популярен остров е, но за времето, когато ние бяхме не бих го нарекла в никакъв случай претъпкан. Обиколката с катамаран на острова беше топ преживяване.
Мога с две ръце да препоръчам вилата ни: https://www.google.com/maps/place/Villa+De+Viento/@36.7387827,24 … 4xt2jb_?entry=ttu
Има я и в Букинг. Навсякъде на острова с дете са ни посрещали без никакви проблеми.
Не бих отлагала Милос твърде дълго време, защото става все популярен сред американци и англичани. Системно се рекламира на тези и други пазари, и ако сега не е като Санторини, е на път скоро да стане.

Настаняванията ни и на Кимолос, и на Сифнос също бяха топ.

https://maps.app.goo.gl/3oMgCdiuzMyfVyRj6
https://maps.app.goo.gl/TbqyzPuFTf9faZHN7

Последна редакция: пн, 08 яну 2024, 14:24 от Fancy

# 603
Пътуваме с деца вече 10+ години и досега никъде не се случвало от мястото за настаняване да ни правят проблеми заради тях. Дори напротив, почти винаги им носят разни неща за ядене, малки играчки, сувенири за спомен, а на Иос им дадоха и подаръци от кръщене, на което не сме присъствали. Пък Иос не се слави много като остров за хора с деца.

Може би не сме имали проблеми с хотелите, защото винаги запазваме през Букинг и като задам годините на децата, автоматично отпадат местата, които не приемат гости под тази възраст.

# 604
Deviant Art,
това е и моята представа за Гърция от много години насам, а на Иос бяха едни от най-гостоприемните домакини, които въобще сме имали. Точно затова се дразня и аз като Divi_86, когато нещата излизат от този коловоз.
Наблюдавам го, понеже ровя и разглеждам доста оферти за места, на които всъщност не ходим - докато избирам маршрути и "пътувам" виртуално. Иначе лични разочарования май нямам.

# 605
Параход, и аз забелязвам, че все повече adults-only хотели се появяват в Гърция, за разлика от преди 9-10 години, когато бяха рядкост и само по определени дестинации. И се е случвало да си ги набележа и после да се окаже, че не са за нашата конфигурация, но явно там ще ходим като децата пораснат и ни дадат игнор.

Споделеното от Divi_86 за Пелопонес ме изненадва, но не го поставям под съмнение, защото много се промениха нещата и там. С носталгия си спомням за времето, когато окончателно избирахме островна дестинация една седмица преди почивката и не се налагаше да мислим дали ще ни качат на ферибота и дали ще се намери къде да спим на нормални цени...

# 606
Споделеното от Divi_86 за Пелопонес ме изненадва, но не го поставям под съмнение, защото много се промениха нещата и там. С носталгия си спомням за времето, когато окончателно избирахме островна дестинация една седмица преди почивката и не се налагаше да мислим дали ще ни качат на ферибота и дали ще се намери къде да спим на нормални цени...

Blue Heart
Да, вече през април и октомври трябва да го правим това. Не е невъзможно, де. Но все по-трудно.

# 607
И ние досега винаги сме срещали чудесно отношение към детето и се в случвало да му подаряват дребни неща или нещо за хапване. Явно вече, освен че трябва да се съобразяваме с условията, налагащи все по-дългосрочно планиране и плащане на все по-безумни цени, но и с това.
Fancy, вилата на Милос определено е топ, но май е големичка за нас. На такива дестинации ходим само тримата, защото повечето хора около нас предпочитат мързелива почивка в Северна Гърция 😉

# 608
Аз напоследък избирам местата за настаняване, освен да имат всички необходими условия и по това да има голям брои положителни отзиви за домакините. Досега този критерий не ме е повел и сме попадали на много добро отношение. Споделяла съм как миналата година на Наксос ни накараха да се чувстваме като кралски особи. Хазайката всеки ден ни носеше пресни плодове и зеленчуци от своята градина, приготвяше ни домашни местни манджи, направи ни кекс, домашно лимончело, изобщо се стараеше по всякакъв начин да ни е добре. И тази година резервирах по отзивите на клиенти, че най-хубавото нещо от мястото са хазаите и нямам търпение да ги видя.

# 609
Включвам се, за да изразя възмущението си от домакините на Пелопонес. За първи път ни се случва хостове в airbnb да не приемат заявката ни за резервация заради детето, при положение че всички отзиви за нас като гости са хубави. При това се случи 2 пъти. Единият път в Гитио, като там аргументът беше заради терасата на апартамента (голяма тераса с панорамен изглед). Вторият път беше току-що в Гефира - в къща на нивото на улицата, и като питах кое точно е опасното, защото такова не се вижда на снимките, отговорът беше, че има много ъгли (всъщност е къща със стандартно обзавеждане като във всеки средностатистически дом). А и двете обяви продължават да ми излизат като подходящи за нашата конфигурация, въпреки че и на двете места хостовете твърдят, че не приемат деца под 12-годишна възраст. Не мога да проумея какво е това отношение към децата? Направо взех да се настройвам, че пелопонесци (или както там се казват) са кофти хора, и взех да се чудя дали да не сменя дестинацията при това отношение.

Нее, и на двете места, където отседнахме миналата година много се радваха на 8 годишният ни пакостник. Дори на тръгване от Вати, собственичката на къщата му беше направила специален подарък на него - шоколад и пликче лакомства, освен подаръците за нас. А пък в хотечето е Аг Кириаки, всяка сутрин жената му носеше парчета домашен кекс и кафе за нас, въпреки че нямахме включена закуска.
Далеч не сме останали с впечетление, че не харесват децата.

# 610
  • Sofia
Далеч не сме останали с впечетление, че не харесват децата.

Е, ако не допускат деца, това, според мен, въобще не значи, че не ги харесват. Simple Smile Съображенията са съвсем други.

# 611
Mladamama, и на двете места хостовете са с рейтинг 4.95 от 5 и много суперлативи колко са отзивчиви, коректни и т.н. И въпреки това срещнахме такова отношение...

# 612
  • Пловдив
Странно. Споделям мнението, че много обичат деца. Може и да са имали лоши случки, но странно, че не е написано в профила като условие.
Нашето "малко" вече е голямо -15-, но по всичките ни настанявания в Пелопонес имахме съседи с деца, започвайки от бебета в колички 🤔

# 613
Divi_86, наистина неприятно съвпадение на тези два отказа, но не се отказвай от Пелопонес заради това. Ще намерите вашето място. А и ти можеш на тези две места да им оставиш коментар, че са ви отказали резервацията заради детето.

# 614
Не мога да оставям коментар, щом не съм имала резервация.
Както и да е, забравям го и гледам напред Blush

Общи условия

Активация на акаунт