На море в Гърция 2023 - V / 2024

• 69 803
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
Лепеда, Кси, Мегас Лакос, Каминия/Мунда, двата на летището, Авитос, Песада. Също и двата на Ласи са разкош като природни дадености, ма не ги препоръчвам поради екстремен туризъм и чадъросване.

Вути и Антисамос точно това не са, на Антисамос всъщност почва бездна с богат подводен живот на 5-10 метра от бреговата линия.

# 646
  • Пловдив
Все пак Антисамос е било пристанище за подводници Wink

# 647
  • София
Може ли да споделите ако някой е почивал там, какъв е плажът? Дали е пясъчен с плавен вход във водата или не? Гледах и Паралия Дионисиу, Ставрос и Уранополи. 

В Паралия Дионисиу е спокойно, дори много спокойно. Това е село, в което няма почти нищо. При влизане в морето е каменисто. Но ние си изкарахме много добре преди много години.

# 648
Здравейте. От известно време се ровя в Букинг и Airbnb и вече съвсем се омотах. Почивали сме само два пъти в Гърция в Неа Перамос и ми се иска тази година да сменим локацията. Първоначално гледах за района на Никити, но после разширих търсенето и харесахме много един апартамент в Неа Мудания. Може ли да споделите ако някой е почивал там, какъв е плажът? Дали е пясъчен с плавен вход във водата или не? Гледах и Паралия Дионисиу, Ставрос и Уранополи. Не знам на къде да се насочим. На нас така или иначе всичко ни е далече.
Муданя си е градче, , плаж на него почти няма или поне няма хубав такъв. Вечер има къде да се разходите - голяма крайбрежна с много заведения - барове и ресторанти. Има всички големи магазини, като вериги. Но като цяло си е не туристическо градче.
По-туристически селца в района с хубави и пясъчни плажове са Dionisiou и Флогрита. След Муданя, района на Геракини, също е приятно и спокойно.

# 649
На Геракини обаче плажовете са трагични, по-зле от тези на Дионисиу и Флогита.

# 650
Флогита не бих го нарекла пясъчен.

# 651

А какъв е? Само на прибоя има изхвърлени камъчета. Не е фин, като брашно, но си е пясък. Говоря за края на Флогита в посока Халкидики.

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 12:30 от Fancy

# 652
Била съм преди 11-12 год, спомена ми е за камъчета ( не огромни камъняци) на брега и водата. Възможно е да не са били твърде солидно количество, но не си откривам снимките.

# 653
Кои от плажовете на Кефалония са плитки, пясъчни и възможно най-чисти откъм рибки и животинки?
Кси отговаря на всички ваши изисквания.
Но Антисамос много си заслужава - пълно е с риби! Два пъти го посетихме, макар да бяхме на другия край на острова...

# 654
За съжаление, пълно е и с хора, шезлонги, заведения, коли!
Много харесвам Антисамос, но от доста години вече е комерсиализиран повече, отколкото тестото може да поеме.

Така съм го запомнила от по-добрите му дни (вижда се по тъмносиньото - дълбочко е)

Само един бар имаше с шезлонги срещу консумация и голяяяма свободна зона

# 655

А какъв е? Само на прибоя има изхвърлени камъчета. Не е фин, като брашно, но си е пясък. Говоря за края на Флогита в посока Халкидики.
В края на Флогита, посока Муданя потвърждавам, че плажа си е пясък.
Геракини - в частта между Каливес и Геракини - почти 5км пясъчна ивица. Самото Каливес Полигиру, плажа също е пясъчен.

# 656
  • Sofia
На Антисамос осите бяха някакъв кошмар. Сериозно, толкова много и толкова нахални може би съм виждала само на Агиос Йоанис (Скопелос). Flushed
Поради тази причина аз въобще не седях на шезлонга – всичките часове там ги изкарах на спокойствие във водата.
Определено е голям минус изобилието от жилещи насекоми, много се разваля преживяването. Чудя се, няма ли как да пръскат с нещо?

# 657
Не пръскат. Само ако си в голям град евентуално. Някъде са селски и земеделски райони, другаде защитени зони, където и без това е забранено. Всички зелени региони на Гърция имат този проблем понякога (обикновено през август-септември, в началото на лятото няма, а и не е всяка година). Тасос също, континенталното Йонийско крайбрежие, нагоре по Адриатика, където вече не е Гърция... Вдигнала съм ръце, плюе човек в пазва да не му случва, това е. Не съм алергична, но не е приятно, страх ме е. На едно море имахме и нашествие от стършели, беше адска жега без никакъв вятър. Затова казвам, че по-добре вятър на островите, хем разхлажда, хем пропъжда бубите.

# 658
  • София
Ееех параход, Антисамос  е изглеждал прекрасно преди години. Така и не го посетихме. Не ми беше в списъка със задължителни места на Кефалония. То и  задължителните не успяхме всички да видим. Ще трябва пак да се ходи до там, но няма да е скоро.

Тази година е ред на Пелопонес. Избрахме най-топлия месец за там, но с двама ученика, от които единият ще бъде 7-ми клас и още от лятото е на курсове, нямахме много избор.
Ще сме там от 21 август до 31-ви. Дано издържим на жегата. Ще посетим само двата източни ръкава и Атина. Такова беше условието на тийновете- Атина.
Разделила съм нощувките на 4 - луда работа, но няма как, далече си е.
Първо в Атина -2 , следва Нафплио- 3,  в планината между Монемвасия и Пунта -4 , ще се връщаме през Делфи и там ще имаме 1 нощувка.
Доста неща съм набелязала да видим, но се съмнявам , че времето ще ни стигне. На  плажове така като гледам на Пунта ще ходим и Елафонисос , може би и около Нафплио.

# 659
  • Пловдив
Супер ви е планът. Миналата година бяхме по същото време. Беше 42-43 градуса първите 2 дни, което налагаше в 9 най-късно да сме на Микена или Епидавъра /преди да се нагреят камъните/. Писах репортажи тогава, ако нещо има нужда от информация - питай.

Последна редакция: пн, 15 яну 2024, 19:07 от jul

Общи условия

Активация на акаунт