Любители на котки - Тема 187

• 35 029
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте момичета , изтървала съм Ви .
Включвам се с въпрос и малко подробности .
Живея на село и имам една котка , която от малка си живее на вън . По мои изчисления е 7 - 8 годишна . По - рано тази година беше родила две котенца , но едното не оцеля и остана 1 . Качвала съм снимки на дъщеря и Дора (малко пъстро котенце вече голяма красавица за която ще разкажа в друг пост !! ) . Тогава беше се разболяла, течаха и лиги от устата , трудно се хранеше , но се оправи . Обаче пак роди 2 котенца и ги мести на няколко места и сега даже не знам къде са. Видях ги няколко пъти много са сладки и красиви . ОБАЧЕ отново - вчера като се прибрах и пуша на вън и я гледам и какво да видя една голяма , подута буца на гърлото . Идея нямам от къде е хора , майката си беше добре даже бях я хранила с консерва . Ама огромна буца ви казвам , колкото топче за тенис . Нямам възможност да я заведа тая седмица на ветеринар та въпросите ми са :
Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем ?
Как да помогна на животното ?
Някой има ли идея от какво може да се е получило ?
Кофти ми е , гадно ми е . Може да се е била с някой , да я е охапало нещо , не знам . Прибрах се от работа и я заварих подута . Дълго време стои пред къщи , а не знам къде са малките . Няколко пъти ги търсих . Предния път като се разболя и не ги поглеждаше , аз и помагах .

ПС : Забравих да спомена , че скоро разбрах , че го няма единия и кучешки зъб . Възможно ли е да е от зъба това подутото ?

# 556
  • София
Здравейте,
Вчера взехме един мъркащ любопитко. На 2 месеца и половина е, досега е било дворно коте. Имаше бълхи, изкъпахме го и използвахме четка за бълхи, повечето изчезнаха. Днес го ваксинирахме и обезпаразитихме. Знам, че в дома трябва да се изчисти всичко, с което е имало досег котето и че след обезпаразитяването няма да има проблем. Обаче ми е неспокойно - трябва ли да се притеснявам допълнително?
Скрит текст:
Ето го малкият Том:

Много е сладък! Честито!

Вътрешното обезпаразитяване е по схема. Заради глистите има втори прием около 10-14 дни след първия. За тениите мисля, че втория прием е след 1 месец, но ветеринарите знаят по-добре. При доказано изхвърляне на паразити, трябва поне още по един прием. Не бива да се пропуска, защото препаратите не унищожават яйцата. Целта е да се убият новоизлюпените преди самите те да пораснат достатъчно и да започнат да снасят.

Не се притеснявай! Повечето котета в темата са спасени от улицата.

# 557
Ей, сладкодумки, противопоказно ми е да ви чета 😂(шегувам се, толкова сте готини) ама да кажа, че и аз днес купих купички на Линка от Пепко 🙈. Достатъчно ми беше да стигна до котешко акне и си викам, утре палиш кънките и му взимаш на малчо, че си нямах работа да кажа и на дечко малииии, стъжни ми се, смея ли да не ида. 😂 Друг път, когато е на училище, никога не си поглежда вайбъра, сега пратих снимки на купичките и пиша :еднакви 2 или различни се чудя, и веднага пише различни да са. Лелеее това Линче как променя кака си към по - добро пу-пу да не чуе Дявола. 😁
Velie, и нашата дама беше дворна, пълен бълхарник, по устата ходеха, в очите мани, мани... при ветеринаря я напръскаха с някакъв спрей и всичко изпада, обаче не мога да ти кажа какъв беше, бях под стрес, и много от нещата не запомних, че моята кака много страхлива. Ще се повторя щот съм го разказвала, ама ѝ прималя  на прегледа на Лина, а държах и нея и започнах да я успокоявам, че с котенцето всичко е наред и така много от нещата минаха покрай мен. Но тук момичетата знаят много, ще те посъветват. 😁 Много сладко бебче.

# 558
  • София
По повод на акнето и пластмасовите купички - може наистина да има нещо такова, защото често съм срещала такава информация. Но от опит мога да кажа, че ялите цял живот от пластмаса Мацо и Мъро нямаха акне, а Боги, която никога не е виждала пластмасова купичка има и не мога да се справя. До имунна система е. В темата има коте, което след дълъг прием на Витамюн се оправи, но с Боги не се получава, защото категорично не иска да го яде, а няма как насила да го давам месеци наред. Иначе съм против пластмасата, защото в порите се завъжда какво ли не, но в сравнение с това децата да си нарежат краката, по-добре често купуване на нови купички от пластмаса. Даже използвах чинийки за еднократна употреба. Използвах ги по няколко пъти и ги изхвърлях. Simple Smile

С металните купички не се разбрахме. Предполагам, че мократа храна придобиваше метален вкус от тях, защото Мацо и Мъро хапваха на момента и после трябваше да изхвърлям храната. Вода също не искаха да пият от метална купичка. Може би с гранулите няма проблем, но на тях не им давах суха храна. Определено е най-добре да се използва порцелан, керамика или стъкло, но ако няма риск някой да ги настъпи.

# 559
# 560
Таня67, сигурно е до имунна система, защото у нас само едната се сдоби с акне. С памуче мазах с кислородна и сребърна вода, редовно. Изчезна.
За котето с подутина: може да е от зъба, определено. Със сигурност ще я боцкат с АБ. Скоро в клиниката видях коте точно с подута бузка, и друго, с нещо като цирей на опашката. Добре, че имаха грижовни стопани и двете.

Последна редакция: ср, 27 сеп 2023, 12:56 от Djaky

# 561
  • Бургас
На Харко и Мони купичката за храна е пластмасова.
И за пауч/супа са пластмасови.
Вода пият в порцеланови.
Дано не развият акне.

# 562
И Терата е с пластмаса. И у нас се избяга водата, сипана в метален съд. В Юск често промотират керамични купи, подходящи за храна.

# 563
Rox
нашият котан в началото не показваше, че може да мърка, сега вече дава да го чешем с четката, и с ръка вече дава да го галим, и започна да мърка.
Само не знам как да го накарам да започне сам да идва да се отърква в краката ни, засега не го прави.

# 564
  • София
alisa212, абсцес някакъв е това. Може и от зъба, може и от рана да се е получил.

Засякохме се с жената на ветеринарят снощи пред входа. Рекох ѝ "дай да ти споделя една интимна мисъл" Joy Да ловим котета. Нави се. "Много харесвам такива мисли".
Снощи момите ги нямаше пред входа, но ще ги намерим.

# 565
alisa212, абсцес някакъв е това. Може и от зъба, може и от рана да се е получил.

Засякохме се с жената на ветеринарят снощи пред входа. Рекох ѝ "дай да ти споделя една интимна мисъл" Joy Да ловим котета. Нави се. "Много харесвам такива мисли".
Снощи момите ги нямаше пред входа, но ще ги намерим.

AnMary, ще ги кастрирате ли?

# 566
  • София
Още са малки за кастрация. Клиниката има стационар, ще ги гледат докато им намерят осиновители.
И ще се кастрират като им дойде времето.

# 567
Отдавна не съм се включвала, та ето един достоен данък.

Арти напоследък хич не иска да яде консерви. Купуваме му висок клас, пробвахме да сменим вкуса (избора е леко лимитиран, той все още се води като коте) - изяжда (близва) по няколко хапки и дотам. Гранулите си ги яде, бавно и на няколко пъти, но ги яде. Лаком е единствено за наградки и лакомства, затова му ги спряхме, не искам да му развалят апетита. Паучове харесва повече, въпреки че и на тях им се муси напоследък. Вълнува се като му давам храна, умилква се, мяука, после близва и спира.

Той е още на 8, почти 9 месеца, затова има постоянен достъп до гранули, но се чудя дали да не започнем да го държим на режим - без гранули през нощта и да му ги връщаме сутрин. Може пък и да му вземем хранилка с таймер, тя да му отмерва грамажа през няколко часа и ние да му даваме консерва само вечер.

Въобще, крайно съм объркана с това котешко хранене. Отвсякъде идва различна информация и не знам накъде да поема и как да подходя спрямо Арти.

Това мусене дали може да има общо с половото му съзряване? Още не сме го кастрирали, вета казва да изчакаме до първата годинка.

# 568
Човешките купи не ли им идват много дълбоки на котките? Аз купувам от плитките. И аз харесвам само керамика, порцелан и стъкло, а и според мен, те се поддържат най-лесно. Какви човешки им купувате ? Аз пак ще им ги сменя то си ми е в главата това от много време, но се чудя този път за стъкло. Това, което виждам да се продава обаче не ми се струва подходящо като за тях.

# 569
  • София
Появи ми се купон в Лидл плюс за органайзер за диван и веднага ми дойде идеята, че повечето котета точат нокти точно на страните на дивана и може този органайзер да свърши работа като предпазител.

Давам го като идея. Сигурно се предлагат много други варианти.

Общи условия

Активация на акаунт