Любители на котки - Тема 187

• 35 013
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Снимката за международен паспорт на Уши е в пъти по-добра от моята, на моя паспорт.

# 496
И моята, аз самата не мога да се позная.

И след като щракнах снимката легна. Joy

# 497
Няма проблем, ти само сухи и скъпи храни ли си заредила? Паучове, пастети, Гурме Голд (скъп боклук но миришещ апетитно) предлагала ли си? Остави я тя да си избере храна. Възрастна с характер е и по - добре да яде нискокачествено но да яде.

Опитвала ли си маслина без костилка или слайс салам/шунка/луканка да оставиш без надзор на масата? Или е играчка или е плячка. Вчера открих как Кокорчо парче сурова кайма като за супа топчета го гони из коридора и накрая го изяжда. Знам че е вредно - сурово и солено.

Благодаря че питаш как сме ...
Мисля тия двамата да ги изхвърля ( шегувам се).

Всяка сутрин като излизам по тъмно идват да ме проверят какво правя. Докато си пия кафето тя, той или и двамата идват да просят храна. Той идва за сутрешния ми тоалет да гледа как тече чешмата. Тя идва в тоалетната и чака да пусна водата.
Тръгвам да излизам, проверявам къде са говедата. Излизам с думите: Отивам на работа да изкарам пари, да си купя нова котка, послушни, умна! Като белия красавец от Гурме Голд или сивия от рекламата на Шеба.

Прибирам се по различно време. Един от двамата или и двамата ме чакат на вратата. Казвам Добър вечер, прибрах се!
Следва инспекция на ръцете, дрехите и торби ако нося.

# 498
  • София
Здравейте любители на котета! Искам съвет от вас как да махна част сплъстена козина на коте, като на топче или снопче е станало на гърба на нашата принцеса. Случва се за 2ри път. Предишния път бяхме при ветеринар и той го отряза с ножицата, обаче и там беше борба. Проблема ми е, че веднага ще ме захапе или издере, освен,  ако не е полузаспала, а не искам да я стресирам, ако спи. Ако го намокря с вода със спрей дали ще е по-лесно и дали има шанс да се отреже бързо?

Имах този проблем, а под снопа и много пърхут. Заведох я на ветеринар и тя я обръсна до кожа със специална безшумна машинка. След това ми даде в шише разтвор на препарат и я мажех три пъти дневно върху остриганото за 2 седмици.  Всичко отшумя и козината й постепенно се възстанови.

Последна редакция: пн, 25 сеп 2023, 23:18 от AnMary

# 499
Много съм изморена и полегнах. И Сина върху мен. Пуснал е мъркалото и е тооооолкова сладък

# 500
  • Стара Загора

# 501
В къща сме, да, Поми. По-натам ще се отчета със снимки, че сега го играем полиция Joy

# 502
Чумитооо 🥰🥰🥰. Дано и моето бебе стане като Чумито. Не мога да измисля как да си я кръстя. Нищо не ми се струва подходящо.
Кога почват да мъркат малките котенца? Бебето го галя, но хич не мърка май и не обича да бъде галено и пипано. Дано е любвеобилно, а не темерутче.

# 503
Да ви кажа, мамината котка, дето е сестра на Шошко, не мърка.

# 504
И Дейзи не мърка казва баба, а и аз не съм я чула.
Ушатото мрънка и за нея.Joy
Стискайте палци, в сряда сме на ветеринар.
Рутинен преглед и за ноктите. Всичко точно докато стигнем, види ли клиниката и се започва , все едно го дерат жив.
Пак ще ги хапе и дере - риска на професията казват докторите.Joy

Нори, стискам палци всичко бързо да влезе в ритъм. Не очаквах това от Бени, на 100 процента бях сигурна, че Ади ще прави панаирите. Страшно много се е променил след като приюти Бени.

# 505
Здравейте любители на котета! Искам съвет от вас как да махна част сплъстена козина на коте, като на топче или снопче е станало на гърба на нашата принцеса. Случва се за 2ри път. Предишния път бяхме при ветеринар и той го отряза с ножицата, обаче и там беше борба. Проблема ми е, че веднага ще ме захапе или издере, освен,  ако не е полузаспала, а не искам да я стресирам, ако спи. Ако го намокря с вода със спрей дали ще е по-лесно и дали има шанс да се отреже бързо?
Нашият е дългокосмест, получи сплъстяване,  защото в началото нямахме как да го решим.  Ако се намокри, става зле. Рязахме ги постепено, малко по малко,  с машинка за подстригване, през деня, гонейки го из стаята с машинката Simple Smile Сега дава да го решим, даже се кефи. И няма сплъстявания.

# 506
  • София
Морковелка, Чумито е чисто черна. "Бебегледачката" е Локум. Добре се справя като гледам. Ако съдя по крачето, доста е пораснала и съм сигурна, че е заради грижите на косматата си приятелка. Simple Smile

И Киро не може да мърка. В началото не можеше и да мяука, но с усилия се научи. Сега прави някакви движения с устата, езика, преглъща и накрая излиза едно тъничко "Мяу". Joy  Обаче мъркането може само да се усети с ръка. Звук не се чува. А се разтапя от галене. Много е любвеобилен, чак досаден!

# 507
  • До морето...
И моя принц не мърка почти.Единствено, когато дойде при мен да се сгуши да спи едва се долавя мъркащ звук,а понякога не се и чува,само се усеща ,докато го галя😀Това са единствените моменти.За сметка на това ,братчето му мърка като за три котака😊Ето един пухен тумбак
И брат му 🙂

# 508
  • София
Да ви се оплача.

Намерих го на метростанция Жолио Кюри. Не летеше. Крилата му бяха здрави. Нямаше рани. Писукаше когато го галех (може и от страх да писукаше).
Купих геврек, надробих, но не яде.
Ходих на 3 часово платено обучение и си казах, че ако някой не го е изял като свърша ще го прибера. Щях да го сложа в някоя кутия на балкона и щях да го пазя от децата Simple Smile

Не беше оцелял. Не беше нападнат от животно. С фенерче го търсих.
И макар, че гълъбите не са ми любимци ми е тъпо. Ако го бях взела щеше да ми умре в ръцете.

Гълъбът не успях да спася, но мисля да спася три рижковци от улицата. Майката ги отби и трите девойки (май само момичета останаха) обикалят района. Не са кастрирани и скоро могат да станат майки.

Ако някой си търси рижа мадама мога да осигуря. Макар, че "собственикът" дето си отглежда котката пред вода ще каже "откраднаха ми ги".

И днес ги хранихме. Много гладни бяха и една супа на Косма май не им стигна.

Ето ги и моите диванета.

Дейзи е по-тежка от момчетата Joy

# 509
Оле, да 🤭🤭🤭 как ги обърках само 🤦‍♀️. Те и двете котки на Барби са ми на сърце.Чумито заради името си 😁, а гледачката заради осанката си.
И бебето май може да мяука. До сега веднъж не съм го чула, а всеки ден ги виждам и го закачам. Не знам на колко е, но тича, скача, катери се, хапи пръсти 😂, дере якоо. Ноктите на малките били ужасни 🥺.
Забелязах и друго интересно половината част на долния венец е черен, а другата част си е розов.

Общи условия

Активация на акаунт