Колко често пият мъжете ви?

• 13 443
  • 324
  •   1
Отговори
# 45
Откакто е взел ШК не пие грам. Аз пия само на НГ да правя компания на свекър ми.,

Последна редакция: сб, 09 сеп 2023, 18:09 от Venislava Todorova

# 46
  • Варна
Спийд, че докторите пият най-много.

А, тук съм напълно съгласна. И аверката пие по няколко бири като седнем на събор. Но не върти мантрата, че е полезно. Явно няма нужда да се оправдава. Ние с мъжа й пък сме луди по сладкото и махаме понички. Виж, за това ми е далеч по-гузно, че си го причинявам.

# 47
Току що с половинката си наляхме в една висока чаша по 30-40 милиграма  от това:
https://edrinks.bg/product/djin-whitley-neill-quince-700ml
Добавихме по няколко бучки лед и после допълнихме чашата (голяма, 300 милилитра) с тоник.
Ми, какво да кажа, страхотен вкус. Що да не си направя кефа?

# 48
Всъщност  ми е чудно пълната трезвеност от къде идва  и защо, всичко умерено си е в реда на нещата.
Не става дума за количеството.
При едни идва от вкуса ...и миризмата. За мен, например, бирата чисто и просто смърди. Вкусът ù също е отвратителен. По тази причина не пия бира и не искам някой до мен да смърди и лъха.
За други хора, които вече доказано са злоупотребявали в миналото, всякаква консумация е крачка пак да започнат да се освинват с алкохол. Затова и се въздържат.
Не виждам проблем в непиенето. Обаче пък за пиещите не знам защо е *аааааахти и проблема как някой не пиел алкохол, и то в количества, обаче поредният с 2‰ като прати дете на оня свят, всички се възмущават.

# 49
Докторите също са хора и пият въпреки вредата, а не защото е полезно.

Който му прави кеф, си пие независимо от вредата замайването, главоболието, повръщането и прочие екстри.  Той няма да спре да пие, както други не спират да пушат, да ядат сладко при доказан диабет и прочие. Хората сме слаби същества, саморазрушаваме се за кеф.

Винаги, когато някой почне да ми разправя как доктор му казал да си пие по едно малко за здраве ми се ще да го попитам това едно малко защо не го дава на детето си, примерно така за здраве, не докато е малко, но като пълнолетно да речем.

Идва ти на гости, да речем порасналото дете и ти го питаш "Пиеш ли си,  мамо, редовно  едното малко?".

То е ясно, че не е полезно, но механизмът му е такъв, че създава приятни усещания, докато ти разрушава дроба.сега верно е, че и други неща го разрушават, но една злина не  оправдава други, нали така.

Последна редакция: сб, 09 сеп 2023, 18:19 от Iris04

# 50
Малко пием и двамата. Мъжът ми пие само на поводи като рожден ден, както и някоя бира като сме на морето. Аз пия само в събота 1-2 чаши вино. Имаме едно барче с бутилки алкохол, така си и седи за гости у нас.

# 51
  • Най-красивата страна
Съпругът ми пие само по повод.
Празници,рожден ден,сватба,ако имаме гости или сме в заведение.
Максимум-100г.уиски или ракия.
Бира,вино,водка и други не пие.
Аз също пия само по повод,обикновено една чаша бяло вино,шампанско или 50г.бейлис..

Обаче той има приятел,който както пие по 1-2 бири на ден,ако има някакви проблеми с жена си се напива зверски-примерно може да изпие цяла бутилка водка или уиски...

# 52
Много ми е странно това твърдение - може да не пие всяка вечер и може по всяко време да спре...
Ние до около 40 г. пиехме всяка вечер. Не до напиване, но си сипвахме задължително нещо с вечерята. Никога не сме се притеснявали, че не можем да спрем. Изпихме си нашето, както се казва и след това сме на периоди, с месеци можем да пием всяка вечер, после само по повод. Не е задължително и двамата едновременно, който когато иска си пие. Нямаме някакви странни усещания, когато не пием. В смисъл не изпитваме нужда. Когато ни се пие си пием, обичаме вкуса на алкохола.

# 53
Мен вече дори две чаши вино ме карат на другата сутрин да ставам по-трудно и затова съм на път изобщо да го спра. Няма начин с годините да пием като на 20. Поне на мен не ми понася.

# 54
Оставам с впечатлението, че в България се приема за нещо напълно нормално ежедневното пиене…
Да, в крак сме с останалия свят, където също е напълно нормално ¯\_(ツ)_/¯

# 55
  • Германия
Мъжът ми е немец, и не живеем в България, така че не сме много представителна извадка, но пък преди 1-2 страници стана на въпрос какви пиячи били немците. Тия които са по Черноморието са предимно млади, нормално е да пият. Или са дошли да правят парти, пак нормално че ще искат да пият.

Мъжът ми последните 15 години рядко е пил алкохол, почти винаги само при някакъв повод или ако сме имали гости. Или примерно радлер ако сме седнали някъде да ядем.

Сега преди близо година се преместихме в къща и за сега се разбираме много добре със съседите. С тях често сядаме вечер на раздумка и си пийваме нещо - без да изпадаме в крайности. 7-8 семейства сме, всички пием алкохол, не бих казала че никой не се отрязва, пийваме защото сме компания и ни е приятно. Може да се случи някоя седмица да пием 6 от 7 вечери. И после може да мине седмица без сбирки и без алкохол.

Но иначе вкъщи никой не сяда с ракийката и салатката пред телевизора

# 56
Аз се напивам адски лесно и от много малко, не се сещам да ме е боляла глава от алкохол, не забравям какво правя и говоря, не фъфля, не ми текат лигите, но за сметка на това започвам да залитам. Буквално от две глътки.

# 57
Сутрин ми тежи дори от малко вино. Просто не знам как хората на 45+ могат да пият редовно и да са живи, честно. Повечето ми приятели обаче казват, че им е екстра Simple Smile Много сме различни всички.

# 58
Мен също ме боли глава от Бейлис и всякакъв сладък алкохол. Когато се налага - например домакинът настоятелно твърди, че трябва да ми налее нещо, защото му развалям кефа, като стоя на празна чаша пия водка.

# 59
  • София
Моя приятел не близва. От близо 10 години съм с него 2-3 пъти е пил алкохол по 100 гр. Казва че като млад много е пил и много лощо пиянство и имал и затова от раз е спрял. Аз също не употребявам.

Общи условия

Активация на акаунт