Сполучливи имитации на маркови парфюми - 52

• 67 116
  • 752
  •   1
Отговори
# 300
  • Burgas, Bulgaria
Скрит текст:
Една от най-големите ми парфюмни любови е Frederic Malle - Portrait of a lady (POAL) - https://www.fragrantica.com/perfume/Frederic-Malle/Portrait-of-a-Lady-10464.html
 След като изпръсках  от него едни 50 мл. и после 100 мл. в оригинал, реших, че съм му се наситила. Страшно ми се приноси тези дни обаче, а над 600 лева в момента не ми се дават за него. Та…наскоро имах Maison Alhambra - тяхната интерпретация на Baccarat Rouge 540 EDP и въпреки че не е моят парфюм и го продадох, това нещо беше убийствено силно и излъчващо, с трайност над 10 часа, а в Ютуб гледах ревюта, че е един от най-добрите клонинги (за справка имат и вариант на екстракта на BR540). Реших да се разровя за ароматите на марката и какво да видя - аналог на POAL! Та поръчах набързо, без големи надежди, тъй като не бях виждала аналог на POAL - парфюмът се казва Artist 1, 100 мл. е, 51 лв., от Емаг, с безплатна доставка до easybox. Дойде в хубава опаковка, подобна на POAL. Хора, този парфюм е с ОГРОМЕН сияж и трайност над 14 часа. Разкошен е, просто разкошен! Не мога да направя съществена разлика с оригинала, наистина. POAL също е така - много силен и присъствен аромат, с трайност по критериите на Фрагрантика - eternal. Може би само един парфюм се доближава в колекцията ми като сила и трайност до него - Pantheon Roma - M (той няма измирисване и след къпане). Та..страхотен аналог на оригинала! Препоръчвам!
Второто стреляне на сляпо беше пак с парфюм на Maison Alhambra - Niche Royal Rouge. Бях проучила, че е аналог на лимитката на Armani Prive - Rouge Malachite, който парфюм много харесвам в оригинал. https://www.fragrantica.com/perfume/Giorgio-Armani/Rouge-Malachi … Russie-47404.html
Цената беше около 31 лв. и стотинки, пак за 100 мл., от Емаг, с безплатна доставка до easybox. Отново хубаво опаковане и хубав парфюм. Не мога да кажа дали е същият като този, на който е аналог, тъй като е лимитка, а тя малко се различава от първообраза Rouge Malachite. Но определено носи вайба на парфюма. Траен е, не е нахален като Artist 1, женствен и красив е за мен. Ще го разучавам. Още съм в екстаз как е възможно да направят такъв аналог на POAL и в момента не ми се пръска друго.
Ще дебна Artist 2 - аналог на Frederic Malle - The Moon да се появи в Емаг или makeup. В ютуб има някои ревюта, че прилича на POAL, но по нотки определено е The moon.
Досега нямам разочарование от марката, имат аналози на много хубави марки и ексклузиви на парфюми. Аналозите на Parfums de Marly и Memo също са ми интересни.
Цените не са много по-високи от тези на имитационната парфюмерия, а определено качеството си заслужава.

Скрит текст:
 Viki_123, The Artist No 1 на Maison Alhambra, който препоръчваш е дюп на този парфюм на FM https://www.fragrantica.com/perfume/Frederic-Malle/Promise-47332.html  , който също е прекрасен! Heart  The Artist No 2 Maison Alhambra е точното копие на Portrait of a lady. Flowers Hibiscus

Последна редакция: пт, 06 окт 2023, 20:35 от kolevaangela

# 301
  • русе
Здравейте на всички Simple SmileМоя колежка отчаяно издирва един парфюм,който много харесва.Поръчвал се от Турция,пък минавал през Ловеч нещо такова не разбрах и аз много Thinking Ще кача снимки ако някой знае дали е имитация на оригинален и евентуално на кой ще зарадва много моята колежка.Питала е в Beauty zone и доста други големи и по-малки парфюмерии,но никой нито го е виждал или чувал и не го оприличават на никой оригинал.Днес го снимах и и казах,че в bg mamma има тема,в която момичетата са супер компетентни и ако те не и помогнат,то просто няма кой Yum Та извинявам се за дългия пост и благодаря предварително за вниманието,качвам снимките и се надявам да откриете тази силна и натрапчива миризма(която лично аз изобщо не харесвам Laughing )

PS:В списъка не открих сполучлива имитация на Bulgari omnia crystalline(извинявам се ако не съм догледала...)ако някой знае нека сподели Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: сб, 07 окт 2023, 04:56 от HopeMichaelson

# 302
  • София
Най-вероятно е имитация на това
https://www.fragrantica.com/perfume/Ex-Nihilo/Fleur-Narcotique-27571.html

На първа страница може да видите коя фирма го предлага, почти съм сигурна, че ЗАГ го имат.

# 303
  • Deutschland
Да, Заг имат Fleur narcotigue. Имах 20 мл от него, но на мен лично аромата не ми допадна.

# 304
  • BG-DE
Би ли могла с две-три думи да го опишеш? Много ми е интересен този аромат но никъде не мога да го намеря да го помириша 🙂

# 305
  • Sofia
И Мартин Лайън го имат и беше доста траен. Аз хем не го харесвам, хем не мога да спра да го душа, като си пръсна на китката. Откачена работа 🤣

# 306
  • обл. Шумен
Sliver  и Krewellaa, аз бях питала, но може още някой да е писал. Заг са го спрели, а на Рефан няма нищо общо с оригинала,  който имах преди няколко години.😭 Тогава някой от тук ми спомена, че може да е реформулиран.
По другите фирми не съм търсила - не ми се дават пари за доставка и за 50 мл., които да не ми харесат и да се ядосвам само. 😡
В Баргело го нямат, а в Парфен не знам, но се разочаровах от тяхната Пантера (имаше онази гадна нотка, която едно време имаха всички рефански), от там няма да поръчам нищо повече. 😐
Загледах се за оригинал, но в няколко сайта пишеше, че не е наличен. Във фрагрантика имаше скала, според която интереса към него е намалял, та явно няма търсене и ще го спрат.
Не мога да разбера, как може такива изискани парфюми да бъдат спирани, а разни по 5-600 лв. бутилката,  да бъдат харесвани?!?! 😮😠Наръсих се с една такава имитация - никаква дълбочина, никаква страст или стил - че аз мириша на обикновена курабия !!!
......
Още не мога да прежаля Valentino V absolu ...

# 307
399 на Мартинез на кой парфюм е аналог?

# 308
Dolce garden, имаше подобен въпрос предо 2-3 страници. Явно ще го спират и само по физическите им магазини има.

# 309
  • русе
Знаех си,че помоща ще дойде от тук.Ще проверим дали го има в Русе в един магазин,който предлагат Заг.Дано имаме късмет!А за Bulgari omnia cristalline нещо?!

# 310
Също на Заг.
Камея също го имат Омния Кристалин, но на Заг е по-хубава версията.

# 311
Здравейте на всички Simple SmileМоя колежка отчаяно издирва един парфюм,който много харесва....
Това е оригинала: https://www.fragrantica.com/perfume/Ex-Nihilo/Fleur-Narcotique-27571.html
Fleur Narcotique го имам  на Мартин Лион , D &P и на Заг.Няма разлика между трите производителя. А днес случайно попаднах на някакви нови цветни лимитирани УЖ тяхни си на Рефан,едното си беше точно копие на Fleur Narcotique
https://refanshop.bg/produkt/fleur-hypnotique/

# 312
Fleur Narcotique го познавам в оригинал и е от тези редки чудеса, които ми харесват безумно много като аромат и все пак никога не бих се напръскала с тях.

Красив е, но не си представям човек да ухае така. Точно с някакво чудновато цвете го свързвам.

# 313
А имитациите,които предлагат дали се доближават до оригинала,след като го познавате в оригинал? Понеже аз няма къде да го тествам в магазин (оригинала).....

# 314
На Заг се доближава, да. Други не съм пробвала

Общи условия

Активация на акаунт