За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 108

• 34 354
  • 754
  •   1
Отговори
# 495
Значи не са опция преходните гащи

# 496
Ами, научават се. Аз нормални памучни гащи съм ползвала, не такива преходни и като му беше мръсно и мокро много бързо се научи. А преди това като се наака, не ми даваше да го измия и сложа нов памперс. Но с гащи е различно. За второто дете пак така смятам да действам.

# 497
Здравейте, каква може да е причината за зелено ако при двумесечно бебе? Четох, че може да е от простудяване, но не мисля, че е настинало.

# 498
Здравейте, каква може да е причината за зелено ако при двумесечно бебе? Четох, че може да е от простудяване, но не мисля, че е настинало.

Ако е на адаптирано мляко, при някои видове млека става така. Дъщеря ми имаше силни колики и сменихме млякото на серия Комфорт. От жълто акото стана зеленикаво.

# 499
Аз исках да питам за минаването на една дрямка как стоят нещата при вас. Докато детето се адаптира да е на 1 дрямка има ли чести събуждания през цялата нощ или всичко е наред и по-скоро честите събуждания ,когато детето е било с 1 дрямка са индикатор ,че още не е готово да премине само с 1 спане ,как мислите вие как стоят нещата при вас ?

# 500
Нямало е адаптация, започна да спи само веднъж на ден и това е. Нощният сън не е имал никакъв проблем от това.

# 501
Аз исках да питам за минаването на една дрямка как стоят нещата при вас. Докато детето се адаптира да е на 1 дрямка има ли чести събуждания през цялата нощ или всичко е наред и по-скоро честите събуждания ,когато детето е било с 1 дрямка са индикатор ,че още не е готово да премине само с 1 спане ,как мислите вие как стоят нещата при вас ?
На колко е детето ? Ние сме на 10м и скоро ще минем през това, но до колкото четох преминаването към 1 дрямка става между 12-18м като най рано може да се случи на 1г. Обикновено детето започва да отказва сутрешната дрямка или тя да става много кратка. По мои спомени, синът ми започна сутрин да поспива до към 9ч и така на практика пропускаше дрямката в 10.30ч и директно лягаше в 13.30ч. Не помня да е имал нощни събуждания след годинката. Той някъде там премина на 1 дрямка.
Ако детето е по малко от 1г и прави сутрешна кратка дрямка както ние- не ви препоръчвам все още да я отменяте тъй като поне при нас проблемът беше свързан с регресията в 10ти месец и бебето 10на дни не искаше да спи сутрин, та и следобед. Това може да е фалшив знак, че е готово за 1 спане, а всъщност да не е.

# 502
  • София
Към 1г и 2-3м окончателно мина на една дрямка. Имаше дни, в които 1 му стигаше, друг път търсеше и втората. Чести събуждания не е имало, по-скоро трудно заспиване вечер, ако спеше по 2 пъти. Оставих го да си мине периода с доста нагласянки от наша страна.

# 503
Здравейте, малкия както много пъти съм писала има пъпчици по лицето ,а в момента почти недабележими,ходихме на кожен и по междудругото питах и за мялкия ,обясни ми ,че се появявали заради изпотяването предписа ми Гентимицин Актавис,малко съм скепично настроена дали да го мажа,някой има ли впечатления от този продукт ?

Здравей! Мойто бебе е на 7 месеца и също има малки пъпчици по-лицето. Педиатъра ми изписа Джинджира алба бебе, казва че е бебешко акне да не се притеснявам, но лицето му стана червено от чешкане.
Ако някой е имал същия проблем да сподели мнение.

# 504
Моето пък си беше готово за една дрямка на 10м. Но той винаги от раждането си е спал до късно - 9-10ч сутрин. Като спеше 2 дремки заспиваше по нощите в 1ч. Като мина на 1 си нормализира режима.

# 505
На 1,3 г е . Първата дрямка му е около 11-11:30 или най-късно 12 ч , спи 1,20 ч следобяд също ляга около 17 часа отново за окло час или 1,30 и после до към 22:30 е заспал ,но може и по-рано ако е спал малко следобяд . Та за това се чудя онзиден пропуспахме дрямката ,която е в 17 часа и вечерта беше кошмарна,будеше се буквално на 5 м мрънкаше и се въртеше и така до сутринта

# 506
  • до най-прекрасния мъж
За мен щом си търси втора дрямка, рано е. Ние минахме от раз на 1 на 1.4 г. До тогава си я искаше и си заспиваше за нея. До дете е, има деца на 1.6-7 г още спят два пъти на ден. Щом детето се чувства добре, всичко е наред.
При нас последния интервал беше се свил до 2.30 ч преди да мине на 1 дрямка. И стана буквално за ден прехода. Запази си часа на ставане, само че започна да ляга по-рано, иначе отиваше в 23 ч.

# 507
Моята спеше на 2х30 Мин и полудявах. На 17 месеца избутахме да е на 1 дрямка и сега спи минимум по 1.5 ч. В най-добрите дни може и 3ч да спи. Горе -долу със настъпването на смяната на времето се получи и сега и дните са много по-пълноценни и за двете ни.

# 508
  • София/Севлиево
Баткото почти до 2 години имаше две дремки -една от 12-1 за около два часа,и една от 18:30 до 19,заспиваше преди 22 и се будеше около 6:30
Малкия около 1,3 г мина на една,като от 1,10 почнах да пазя режима на яслата-ставане около 6:45(иначе спеше до 8:30),на обяд лягане около 13 и спане до 15-15:30(през повечето време се получава и на яслата спи,но от 2 дни ми казват,че не иска и вечер е като парцал-снощи заспа в 19:50 и сутринта за мой ужас се събуди в 5:30)...

# 509
Приемаме малтофер желязо за анемията трябва ли да спазвам интервал от 2 часа с млечните продукти и това включва ли кърмата ?

Общи условия

Активация на акаунт