За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 108

• 34 378
  • 754
  •   1
Отговори
# 405
А кога е нормално да се мине на 1 дрямка?

Моята дъщеря е на 11++ и последните седмица-две сутрешната ѝ дрямка е късно, към 11-12 (в сутрешното ставане няма промяна - около 7:30) и понякога изкарва по 2-2.5 часа и обядва късно. После следобедната е към 16-17 и доста по-кратка, но се е случвало 2-3 пъти и да я пропусне съвсем. И си издържа до 20 ч.

# 406
Детето само ще покаже кога е готово. Моя е на 1.2 г и не е готов още ,понякого е на 1 дрямка и вечерта се буди често и бодува общо взето не му се отразява добре . И нашата първа дрямка се измести доста заспива между 11 и 12:30 после втората идва късно ,но нямам избор и го слагам да спи

# 407
Здравейте! Бебе на 4++ месеца. От една седмица горе долу час след заспиване идва мощен рев в заспало състояние. Опитвах се да го оставям сам да се укроти, но не става и се буди окончателно, след което заспиването е трудно. Приспивам го в кошарата с биба и подрусване, но щом дойде момента с рева го взимам на ръце. Иначе няма успокояване. Това е регресията вероятно, но как да се справим с нея? Някой съвети?

# 408
С първото дете регресия не съм усетила. Този рев, горе долу като пищене, го имаше от зъби, повтаряше по няколко пъти на вечер.

# 409
Какво се прави при така нареченото захласване? Случвало се е досега толкова да се разплаче, че да посинее, но като духна в личицето и си поема въздух. Днес обаче си беше загризал обувката, взех я от устата му и така се разстрои, че нито подухване, нито обръщане по коремче на ръце не помогна. Изкарах си акъла, много време не можеше да си поеме дъх, а аз съвсем блокирах. Има ли някакви техники как да се изкара от такова състояние? Бебето е само на 6 месеца 😢

# 410
Какво се прави при така нареченото захласване? Случвало се е досега толкова да се разплаче, че да посинее, но като духна в личицето и си поема въздух. Днес обаче си беше загризал обувката, взех я от устата му и така се разстрои, че нито подухване, нито обръщане по коремче на ръце не помогна. Изкарах си акъла, много време не можеше да си поеме дъх, а аз съвсем блокирах. Има ли някакви техники как да се изкара от такова състояние? Бебето е само на 6 месеца 😢
Преди време бях гледала един уебинар за първа помощ при малки деца и за захласването отговорът беше, че детето няма как да не си поеме въздух. Така съм запомнила, че просто се изчаква. Действително е плашещо за родителя и времето без въздух винаги ни се струва много дълго, но всъщност е нормално за децата и не е опасно за тях. Аз тогава много се успокоих и сега моята бебка като се захласне не се панирам и мисля, че това помага и на нея да се успокои по-бързо. Ако усеща вашия страх и тревога предполагам, че може да затрудните успокояването, така че се опитвайте да го приемате спокойно когато се случи.

# 411
Да чукна на дърво , не ни се е случвало. Но от майка ми знам , че се духва в ухото или в устата , все едно да се стресне детето не знам точно каква е причината. От медицински специалисти с опит знам и съм ставала свидетел , че обръщат детето с надолу главата за сек. Споделям какво съм чувала и виждала и е помогнало, не мога да твърдя , че така е редно!

# 412
Днес  забелязах, че на една плюшена играчка й липсва едното оченце, представлява малко топченце пластмасово.
Притеснявам се дали не го е погълнал.
Не го намерих покрай килимчето му.
Освен да преглеждам в акото, друго трябва  ли да следя?

# 413
На ухото на бебето ми се появиха тези две ранички. Имате ли представа какво може да е и дали да търся педиатър?

# 414
Да не се е одраскало ,моя ежедневно си чеше ушите и следователно си пуска кръв,но ако искате попитайте и лекар

# 415
Здравейте, в търсене съм на добър детски невролог за профилактичен преглед. Благодаря!

# 416
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте, момичета. Вчера сложихме на дъщеря ми ваксината Пентаксим. По препоръка на педиатъра на детето веднага след ваксинката и снощи преди лягане дадох по една доза Нурофен. Тя така си практикува по принцип за всички ваксини, с изключение на ваксината за морбили, понеже там реакцията е отложена и няма смисъл. Днес детето беше спокойно, весело, игра си, не е вдигала Т. Обаче, надвечер стана топла и измерихме 38°С. Около 20 ч дадох отново доза Нурофен, защото видимо не й беше добре. Към 21 си легна и за няма и половин час се изпоти много. Преоблякох я и заспа. Вече няма Т. Възможна ли е реакция от ваксината или да се ослушвам за вирус. Съмнявам се, понеже баща й се оплака, че го втриса и се разкиха. Иначе, той няма Т, вероятно е настинал, защото цял следобед беше на вятъра и потен.
А аз не съм критерии, понеже съм с хроничен синузит и моят нос капе целогодишно.

# 417
Никога не съм давала профилактично антипиретици. Ако вдигне Т, тогава да. А моите и двамата вдигаха доста от ваксини. Ако е от ваксината се вдига до няколко часа след нея, но след като е даден Нурофен, може заради него да не е вдигнало вчера. А може и да е вирус. Няма как да разберете сега, ако до няколко дни развие и други симптоми, значи е вирус.

# 418
  • София
За ваксината - на нас са ни казвали до 24ч макс да следим. Не сме давали профилактично обаче нищо, само куулпач лепвахме.
Иначе сега е такъв сезон, че спокойно може и вирус да се е лепнал я от някой родител, я от чакащ пред кабинета при влизане за ваксината. Покрай нас в момента постоянно има болни с гърло, нос, втрисане, кашлица и всякакви такива красоти и комбинации.

# 419
Нашият педиатър препоръчва до 48 ч да се следи за симптоми , като давам панадол ако вдигне темп (детето ми не е вдигало от ваксина) и ако е много неспокойно в следствие на болки в мускулите. Аз винаги давам първата вечер , защото е страшен рев и изобщо не може да заспи или се буди постоянно.

Общи условия

Активация на акаунт