За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 108

• 34 379
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
Ние преди 1 седмица сложихме ваксина и детето не беше видимо добре и с температура близо 30ч след поставянето.  Вероятно е нормално и надали е вирус. Казаха ни, че до 48ч след ваксина е нормално да има неразположения.

# 421
ако някой е ползвал такова моля за мнение

# 422
За този - не. Но за подобни съм срещала лоши отзиви по статии.
https://wrapyourbaby.com/baby-carrier-recall-and-wrap-safety/
В общия случай, ако изглежда твърде добре, значи не е, особено за тънки пари.

В какви ситуации искаш да го ползваш?

# 423
Главно ,когато го приспивам,защото ми е тежък а приспиването по някога отнема и час. Говоря за приспиване на ръце

# 424
Бих препоръчала ринг слинг в такъв случай Simple Smile Има по групите втора ръка за не много парички.

В момента си чакам шал-носилката на Hippie Joey от щатите, но е голяма инвестиция за такова нещо + чакане Simple Smile Има много реплики, но не бих рискувала с тях.

# 425
Ние си имаме кенгуру от бебшките дни,а това го гледах само заради приспиването,голям е да го нося вече просто ей така на 1,2 г е просто е почти 11 кг и ми тежи по време на приспиването

# 426
Аз пак тук с въпрос.
Сестрата на ММ ми подари отоплителен уред за мляко/каша/пюре, вече ползван и съответно без упътване/опаковка. Търсих в интернет, уж намерих една листовка-упътване, но е на немски и като чета с машинен превод,оставам с впечатлението, че трябва да сложа вода и така да  го включа. Каза ми, че не го е използвала и не знае, имала го от сестрата на нейният мъж... Та, ще бъда благодарна, ако ми подскажете как се топли в този уред...
Скрит текст:

# 427
Дай да я видим тая листовка.

# 428
Не знам точно как да формулирам, май търся успокоение/ съвет. Госпожицата е на 11 месеца, предната нощ вдигна висока температура, сложихме свещичка и заспа. Бяхме при педиатър днес каза,че са и подути лимфните възли, зачервено гърло и нещо за дробовете ( течност/полип не разбрах) праща ни на кръвни изследвания утре сутрин. Нищо не ни изписа, каза да следим температурата и да приема течности. Кърмя я,пие вода, като цяло не изглежда да се чувства кой знае колко зле.
На база изследванията ще ни назначи изследвания предполагам, каза че вероятно е бактериална инфекция, задължително ли ще приема антибиотик?
До сега не се е налагало да пие лекарства никога, не е боледувала. Не разбирам къде се е разболяла..

# 429
Здравейте, в търсене съм на добър детски невролог за профилактичен преглед. Благодаря!

Ако става въпрос за гр. София, мога да препоръчам доктор Петрана Петрова-Маринова в болница Надежда. Много време и внимание отделя на пациентите си.

Вики, моят уред за затопляне е на Филипс, но предполагам, че принципът е същият - сипва се вода, слага се бурканчето/шишето и се пуска да се нагрее водата.

# 430
Те май всички работят на този прицнип - сипваш вода и грееш Simple Smile Въпроса е колко вода. https://www.manua.ls/reer/simply-hot-3310/manual?p=4

# 431
Благодаря! Търсих листовката, която намерих, но тази е по-добра, все пак е на английски. Най-вероятно се сипва вода, проблемът е, че на дъното, отвътре си има отворчета ( не дупки, т.е.наранена цялост, а фабрични)!а по стените пък няма мерителна черта тип макс/Мин. както например има на тенджерата под налягане 🤔 Аз ще се ориентирам все, но това  по дъното ме плаши... Не трябва ли да е като каната за затопляне на вода - цяло дъно отвътре?
Скрит текст:

# 432
Не знам точно как да формулирам, май търся успокоение/ съвет. Госпожицата е на 11 месеца, предната нощ вдигна висока температура, сложихме свещичка и заспа. Бяхме при педиатър днес каза,че са и подути лимфните възли, зачервено гърло и нещо за дробовете ( течност/полип не разбрах) праща ни на кръвни изследвания утре сутрин. Нищо не ни изписа, каза да следим температурата и да приема течности. Кърмя я,пие вода, като цяло не изглежда да се чувства кой знае колко зле.
На база изследванията ще ни назначи изследвания предполагам, каза че вероятно е бактериална инфекция, задължително ли ще приема антибиотик?
До сега не се е налагало да пие лекарства никога, не е боледувала. Не разбирам къде се е разболяла..

Ами...добре е, че не действа на сляпо. По кръвните ще стане ясно, дали има бактериална инфекция, съответно- нужен ли е антибиотик. Относно течностите- само с вода не става, ако успеете да дадете електролити (прахчета хидратин) е най- добре+ кърменето разбира се. Ако няма инфекция- сваляте температура и хидратирате- това е, а ако се налага антибиотик...ще дадете, няма как за съжаление. Усложненията са бързи и опасни.

# 433
  • до най-прекрасния мъж
Да не те плашат дупките по дъното. Аз ползвах на Томи Типи, също имаше дупки по дъното. Така се нагрява водата. Сипвах 3-4 пръста вода, колкото да не прелее, като сложа шишето или да не плува, ако е с малко мляко. Ползвай смело.
За болното дете, лекарят ще прецени. Сега има много вируси. И ние не общуваме с болни, но тя изкара три пъти сопол за два месеца, а сега баща й е болен и се надявам да не лепне от него, защото е след ваксина.

# 434
  • София
Пуска изследвания, за да види CRP. Нашата също не предписва антибиотик без да види изследвания и на база на това преценява дали е нужен или не. А за разболяването - навсякъде. В момента почти всичко живо подсмърча, кашля, киха и е болно.

За уреда за затопляне - нашият е на Авент и си има дупки, за да затопля. Аз гледам какво ще слагам (шише/бурканче/бутилка) и наливам нужната вода. После пускам и толкова.

Общи условия

Активация на акаунт