За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 108

• 34 347
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
  • до най-прекрасния мъж
Обезопасявате острите ръбове и пускате детето долу. Всичко става по естествен начин. Дъщеря ми пролази и седна в рамките на два поредни дни, когато беше на 8 м. Дотогава махаше с ръчички и крачета като удавник, легнала по корем или заставаше на четири крака. На 10 м се изправи, на 11 ходеше по мебелите, на 1.1 г - за ръчичка, а на 1.2 г проходи съвсем сама. Не сме ползвали никакви помощни средства, никога не съм я притискала да ходи, никога не ме е болял кръста при прохождането й. Когато беше готова, си тръгна за една ръка, а после и сама.
Децата сами си знаят кое кога да се случи, нашата роля е да им предоставим безопасна среда.

# 526
JizelleДетето ми изцяло кърмено , 5тия месец спря да качва по много и тогава вече беше над 8 кг (роди се 3кг). Всяка консултация чувах упреци , че била дебела , да съм спряла да я кърмя, са съм ограничавала броя хранения 🤷♀ изобщо не ме интересуваше какво ми говори, важното е че имах кърма и си ядеше.

юрист оставяте го само да се оправя. Моето към 9 м започна да пълзи , след 10 м (около месец) слагах в проходилка за макс 30 Мин докато си свърша някаква работа. На 1 год започна да върви , буквално за около седмица с една ръчичка и започна да се пуска от изведнъж.

# 527
Утре ни предстои проба манту. Искам да попитам какво представлява ,смисъл взима се кръв от пръстчето/венозно или нещо друго се прави ?

# 528
  • София
Утре ни предстои проба манту. Искам да попитам какво представлява ,смисъл взима се кръв от пръстчето/венозно или нещо друго се прави ?
Не, инжектира се,
https://www.nsoplb.com/obshta-medicina/tehnika-na-prilozhenie-na-mantu-i-bczh-1

# 529
Ужас,ако съм разбрала правилно за да де отчете резултат се измерва колко се е подуло мястото ? И след отрицателен резултат следва да се постави ваксината ,която се слага по същия начин самоче на лявото рамо ?
Трябва ли да се притеснявам за слагането на бцж и да очаквам ли някакви странични ефекти,  ако е от значение става въпрос за дете на 1,3 г ,розен е в Чехия и там не са му слагали бцж,тук се оказа,че е задължително да му се сложи

# 530
  • Пловдив
Юрист, махнете проходилката, подкрепям другите какво са написали. Оставете детето да заживее на пода. Дъщеря ми пролази на 10,5 месеца, изправи се на 1 година и 2 месеца, а сега - два месеца по-късно, ходи без да се държи за мен. Стана изключително бързо.

# 531
Добър вечер на всички!
Мънинкия е на 7 м, изключително кърмен,  винаги е спял много спокойно, будеше се 1/2 пъти да яде и веднага заспиваше. От 2/3 седмици спи супер неспокойно, мислихме си, че кошарката не му е удобна вече понеже е тип next to me и му е малка вече, взехме го при нас - ден два спахме мн спокойно, но от няколко дена пак се буди постоянно … тази вечер заспа в 20:45, събуди се в 21:50, и сега пак се събуди с рев и нищо не го успокоява освен гърдата. Като бараме венчетата нищо не усещаме… най-логично е да са зъби, но толкова бавно ли се случва процесът? Някъде бях чела, че ако бебето се буди често нощем и е неспокойно от зъби за два три дни отшумявало… при нас са 2/3 седмици… и често се случва да пръцка докато плаче.(което също ме притеснява- да не би нещо да го боли). Та успкоявам го само с кърмене вечер, но се случв по 4/5 пъти да го кърмя… буквално през час/два милички реве (точно като гладен или от болка).
На обяд изяжда макс 100 гр пюре като днес чак вкарах месо(ако това мислите, че е важно).
Други с подобен случай и какво мислите, че може да е.

# 532
А защо директно не сложат бцж, а ще правят манту? Манту не се ли прави след като е слагана вече ваксината, за да се провери дали има имунитет?

# 533
  • Бургас
Добър вечер на всички!
Мънинкия е на 7 м, изключително кърмен,  винаги е спял много спокойно, будеше се 1/2 пъти да яде и веднага заспиваше. От 2/3 седмици спи супер неспокойно, мислихме си, че кошарката не му е удобна вече понеже е тип next to me и му е малка вече, взехме го при нас - ден два спахме мн спокойно, но от няколко дена пак се буди постоянно … тази вечер заспа в 20:45, събуди се в 21:50, и сега пак се събуди с рев и нищо не го успокоява освен гърдата. Като бараме венчетата нищо не усещаме… най-логично е да са зъби, но толкова бавно ли се случва процесът? Някъде бях чела, че ако бебето се буди често нощем и е неспокойно от зъби за два три дни отшумявало… при нас са 2/3 седмици… и често се случва да пръцка докато плаче.(което също ме притеснява- да не би нещо да го боли). Та успкоявам го само с кърмене вечер, но се случв по 4/5 пъти да го кърмя… буквално през час/два милички реве (точно като гладен или от болка).
На обяд изяжда макс 100 гр пюре като днес чак вкарах месо(ако това мислите, че е важно).
Други с подобен случай и какво мислите, че може да е.
Консултантка ни каза (и ние бяхме така), че детето е в регресия. Скок в развитието си. Прочетете за регресията и за интервалите на заспиване, според възрастта.
Освен това, при вас има (най-вероятно) и избиване на зъбчета и ....така.
Започва веселият период. Simple Smile
Ако нещо Ви притеснява, естествено, ще коментирате с педиатър, но, за мен, това са напълно нормални процеси.

# 534
sweetmemory отговорът на педито беше,че вече е имал контакт с хора ,тоест да не би да е заразен един вид 🤷‍♀️ това е единствената ваксина ,от която се притеснявам и не знам какво да очаквам

# 535
sweetmemory отговорът на педито беше,че вече е имал контакт с хора ,тоест да не би да е заразен един вид 🤷‍♀️ това е единствената ваксина ,от която се притеснявам и не знам какво да очаквам
Ваксината е много лека и няма какво да св психирате. Двете ми дъщери я имат от родилно още. Вашето детенце е голямо, след като новородени я понасят без проблем, не се очаква нищо особено. Наистина Манту е излишно като нямате по принцип ваксина, но вероятно се презастраховат, ако случайно е сложена ваксината, а да не знаете.

# 536
Възможно е . Сложиха му днес проба манту ,каза педито ,че трябва до 3 дни да се подуе и да е червено гова ще значи ,че има имунитет или там каквото каза ,за сега няма такива изгледи

# 537
За кои килимчета става въпрос? За тези от пяна ли или някои други? Моля, ако е удобно за снимка или линк?
Благодаря предварително.
😊

Научават се за дни сами, по инстинкт. Пълзене, изправяне, то им е природно заложено. Само както са казали по-горе,  трябва да се остави на земята. Килограмите не им пречат, любопитството към заобикалящите ги нови неща е по-силно.
Има едни меки килимчета, много са полезни при първите опити като са още нестабилни, да не се удрят силно.
Аз си взех от тях сравнително късно, вече се изправяше и сега се чудя как сме карали без него. Случва се все още да забие главата (защото я ползва като трети инструмент за подпиране) и дори не плаче ако е на килимчето. Определено ми е по-полезно от проходилка, разнасям го във всички стаи.

# 538
Мисля, че говори за килимче тип Ecoplay. На черния петък имаха хубаво намаление и ние поръчахме тяхно. Четох само положителни мнения за този тип килимчета и се надявам и на нас да ни влязат в употреба, когато първородният се роди. 😀

Аз да ви питам..(леко неканена неродила мама) какво АМ ще ми препоръчате - Лактима Био, ДМ био, Хип, Нан..?

# 539

Здравейте! Бебчо сутринта имаше гурелчета по очите, от тогава по време на сън като че ли леко сълзят. На 16 дни е. Почиствам с преварена вода и стерилна марля. Трябва ли нещо друго да се направи, да се посети ли лекар?

Общи условия

Активация на акаунт