За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 108

• 34 345
  • 754
  •   1
Отговори
# 540
Аз почиствах с кърмата си ,но никога не връщах назад,тоест с тампончето минавам веднъж и не повтарям за около месец се оправи

# 541
  • София
Почиствах само с маркуча и физиологичен разтвор. Някъде месец и малко - два докато спре като педиатърката държеше да знае дали намалява секретът, или не (имаше съмнение за някакъв конюктивит).

Анастасия, питай какво АМ дават в болницата и пробвай с него първо, за да не се почне една смяна на млека, ревящо бебе, отказващо определени марки, засилване на колики и т.н. Ако му понася ок, не бих сменяла. Иначе ние ползвахме ХИП. Малко солено излиза докато започне захранване, но се преживява.

# 542
Мисля, че говори за килимче тип Ecoplay. На черния петък имаха хубаво намаление и ние поръчахме тяхно. Четох само положителни мнения за този тип килимчета и се надявам и на нас да ни влязат в употреба, когато първородният се роди. 😀

Аз да ви питам..(леко неканена неродила мама) какво АМ ще ми препоръчате - Лактима Био, ДМ био, Хип, Нан..?

Добре дошла! Няма неканени тук:). Чудесно е, че се подготвяш предварително!
За АМ- след бая опити за съжаление, определено препоръчвам добрата, стара Хумана. По- трудно се намира, но при уговорка с аптека, ще ви я доставят редовно.
Успех!

# 543
  • Пловдив
Аз изчаках да видя в родилното какво дават и ако е Ок, да продължа с него. Така и си беше, беше добре, така че си изкара малката с ХИП Комбиотик до годинката някъде.

# 544
Защо толкова дълго ? Ако говорите за въпроса по-горе за очичките

# 545
  • до най-прекрасния мъж
И ние купихме в деня на изписването АМ. В родилното даваха Нан Комфорт, но за съжаление не й понесе впоследствие и минахме на Аптамил Комфорт. И то не й понесе и накрая се спряхме на Аптамил Антирефлукс, с което изкарахме до 1.6 г, а до 1.9 г, когато тя сама отказа АМ, бяхме на обикновен Аптамил. Така че, много е относително какво ще понесе на детето.

# 546
Определено е много относително за АМ! При нас, в родилното даваха две марки млека, за мое голямо учудване. Хип и Аптамил. Даваха, това с което са ги заредили. Зареждат ги, според мен самите вносители. Това си е идеално работеща реклама за тях. Интересното беше обаче, че даваха готовата смес на Аптамил (за директна консумация) , която като качество нямаше нищо общо с млякото от голяма кутия. При нас Аптамил запече, а Хип не понесе добре. От Лактана повръщаше,минахме и през Фризофом и накрая финализирахме с Хумана. Да, не е хубаво да се сменя, но когато започнат проблеми- няма избор. В родилното количеството е малко, майката и бебето все още не се "познават" добре и екшънът започва после, в къщи. Да не говорим, че и педиатри и фармацевти масово не са информирани. Репликата- всички АМ са еднакви ме съсипваше. За съжаление, на нашия пазар, по мое мнение има представени основно няколко марки с очевидно добра дистрибуция и няма особен избор на качествени продукти.

# 547
Мисля, че говори за килимче тип Ecoplay. На черния петък имаха хубаво намаление и ние поръчахме тяхно. Четох само положителни мнения за този тип килимчета и се надявам и на нас да ни влязат в употреба, когато първородният се роди. 😀

Аз да ви питам..(леко неканена неродила мама) какво АМ ще ми препоръчате - Лактима Био, ДМ био, Хип, Нан..?

След изписването давахме млякото, с което ги храниха в болницата - НАН, но малкият започна много да се запича и минахме на Аптамил пронутра - не се понесе добре и сменихме с био млякото на ДМ. До днес (4 месеца) караме с него и съм много доволна - детето качва добре, няма газове и се изхожда редовно по 2 пъти на ден.

# 548
Аз отново да питам за пробата манту . В нета показват,че веднага след инжектиране на проба манту се получава мехурче ,но вчера на малкия му инжектираха и все още няма никакъв мехур изобщо, само 1 точица от обождането с игла и вече започвам да се притеснявам

# 549
Аз отново да питам за пробата манту . В нета показват,че веднага след инжектиране на проба манту се получава мехурче ,но вчера на малкия му инжектираха и все още няма никакъв мехур изобщо, само 1 точица от обождането с игла и вече започвам да се притеснявам
Пробата показва дали ще се наложи да се бие ваксина или не. Отчита се на 72рия час от лекар. При дъщеря ми беше отрицателна и направиха реимунизация. При сина ми имаше малко мехурче, което измериха и не се наложи реимунизация.

# 550
Разбирам,на моя не му е слагана ваксина до сега и в нета пише ,че веднага се образува мехур а при нас това го няма ,ако се окаже положителна апък не му е слагана никога ваксината тогава какво ,значили ,че има туберколоза или не знам ,не знам какво да мисля вече

# 551
Щом не му е слагана ваксината няма да се образува нищо. Ще я отчетат като отрицателна и ще му бият ваксината. С пробата манту не се проверява дали има туберкулоза или не, а дали има имунитет от предходната ваксина. Няма за какво да се притеснявате според мен.

# 552
Педито вчера каза,че трябва да се образува мехур това щяло да значи,че имунитета му работи правилно и ще му сложат ваксината съответно ако няма мехур няма да му слагат

# 553
Благодаря за мненията и топлия прием в темата!
А за млякото и аз първоначално мислех да взема това, което му дават в болницата, но после се замислих, че те реално дават на бебетата това, което на тях им дават производителите като рекламен продукт.. Далеч съм от мисълта, че някой властимащ в болницата седи, мисли и разглежда АМ и избира най-доброто за малките човечета. Мне, дават, каквото им дадат.. 😀
Колко песимистично звуча .. 😀

# 554
Педито вчера каза,че трябва да се образува мехур това щяло да значи,че имунитета му работи правилно и ще му сложат ваксината съответно ако няма мехур няма да му слагат
Явно при Вас е различно заради това, че не е слагана. Изчакайте целия срок и педиатъра ще прецени.

Общи условия

Активация на акаунт