За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 108

• 34 328
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте. Откъде мога да купя хубави и дебели вълнени пуловери, жилетки и елечета за бебе, като тези, които плетат бабите, а не тънки? От естествена вълна търся.
Благодаря предварително!

# 571
Виж във Фейсбук "Купи подарък от майка на дете с увреждане". Виждала съм невероятни плетива.

# 572
Добра идея. Благодаря!

# 573
И платформата " баба под наем".
Но...като цяло, имайте предвид, че не е подходящо за бебе. Кожата може да реагира при допир.

# 574
Но...като цяло, имайте предвид, че не е подходящо за бебе. Кожата може да реагира при допир.

Не мисля. Нашето бебе е само с домашни плетива от баби и прабаби и няма абсолютно никаква реакция. Но и отдолу обикновено има боди, блузка и т.н.

# 575
Здравейте, търся съвет, предполагам,че малката има дефицит на желязо. На 15.12 ще направи годинка, изключително кърмена и захранена, обаче не особено ядяща. Месо не иска да яде, като цяло количествата които хапва ми се струват малки, захранена е по ЗВБ. Обича междинно да си хапва по малко, но това цяла порция рядко се случва, напоследък много цока през нощта, сигурно 3-4 пъти. Показах тези резултати на личната тя нищо не каза, притеснявам се,че с наближаването на годинката ще увеличи кърменето,вместо яденето.
Слушах лекция на д-р Бояна Петкова по тази тема, тъй като и ние сме с такъв проблем. Освен желязо, се пуска показател тотален ЖСК, който показва дефицит на желязо. Ако стойността му е в горна граница - има, ако е долна - прекалено много желязо, ако е по средата - значи е ок.
Недостигът на желязо може да се отрази на съня, както и на апетита за твърди храни.

# 576

Благодаря!
Това е третото ми дете. С първите две имахме плетени вълнени дрешки от прабаба им, но сега няма кой да ни оплете. Не са имали проблеми, а напротив - беше им топло през зимата, но без да се потят от изкуствени материи.

А някой може ли да ми препоръча магазин или сайт, от който мога да купя готови пуловери/елеци?

Последна редакция: пн, 04 дек 2023, 19:22 от Елиза 123

# 577
Мами, да попитам някое бебе правило ли е с ръчичка все едно да мачка нещо във въздуха няколко секунди и после да си я слага в устата? Леко са въртеливи движенията и прибира пръстите. Днес става на 8м и нещо ме притесни това.Имам клип, но не знам как да го прикача 😅 Приятелки ми казват, че просто научава ново движение. Тя отдавна хваща предмети, върти си ги и се заиграва, та затова сега ми е странно.

# 578
Мами, да попитам някое бебе правило ли е с ръчичка все едно да мачка нещо във въздуха няколко секунди и после да си я слага в устата? Леко са въртеливи движенията и прибира пръстите. Днес става на 8м и нещо ме притесни това.Имам клип, но не знам как да го прикача 😅 Приятелки ми казват, че просто научава ново движение. Тя отдавна хваща предмети, върти си ги и се заиграва, та затова сега ми е странно.
Абсолютно да. Моята е на 10м и си върти китката ,после си наблюдава дланта все едно има нещо в нея и хоп в устата.

# 579
Това, което съм чувала (тъй кто моето бебе е на 1 год и още не го прави) е, че така скъсяват сутрешната дрямка и постепенно минават на 1 следобедна.

Бебето ми е на 10м и от известно време доста скъси сутрешната си дрямка и стана 45мин , следобедната е около 1ч и 20-30мин. Горе долу връзваме препоръчителния дневен сън от общо 2ч за деня, но ми се струва рано да прави такава кратка дрямка сутрин. Събужда се в настроение и с лекота изкарва до 15ч когато спи следобеден сън. Преди си разпределяше дрямките равномерно като всяка една траеше по 1ч15мин. Аз ли греша в режима някъде ?

# 580
И при всяко дете се случва по различно време. Големият ми син имаше 2 дремки до година и половина, но бяха кратки. Малкият е на една дълга още от преди да навърши 10м. В началото спеше по 2-3ч дрямка наведнъж. Сега е на 1г9м и много рядко спи повече от 1:30ч. Обикновено спи между 40мин и час.

# 581
Здравейте! Бебчо е на 20 дни. Всяка вечер след 3:00 започват големи мъки - рев, пищене, иска само на ръце, свива се в корема и има доста газове. Това дали е нормално? Колики ли са?

# 582
Най-вероятно да.

# 583
  • до най-прекрасния мъж
Относно питането за ортопеда - ние бяхме, когато малката беше на 6 м. После поиска да я види 2-3 м след стабилно прохождане, тоест я заведохме на 1.6 м. Следващото посещение ще е на 3 г. По принцип, ни посъветва да следим дали крачетата се изправят, тоест тази О-образна бебешка походка (раздалечени колене, сближени глезени) се коригира. Тя е нормална за бебетата, но до 2 г трябва да изчезне. Ако не, да я заведем на 2 г пак.

# 584
Благодаря blue angel.
Вие при кой ортопед  я водихте?
Чудя за дали да не запиша час при Арнаудов или друг като проходи вече.

Общи условия

Активация на акаунт