За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 108

• 34 323
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
Съвет как да накарам мялкия да хапва по време на зъбоникнене ? За съжаление много му влиае на него никненето на нов зъб и отказва да яде преди поне хапваше 4-5 хапки ,йогурт също сега никнат предкътници и отказва каквато и да е храна освен солети и бискиви . Лошото е ,че няма още прозиращ зъб то не ,че успявам да видя хубаво де,но не виждам нищо за сега а не може да не яде 1 месец . Има долни 2 резеца и 4 горни сега никнат предкътници ,не разбирам защо след като долу има само 2 резеца

# 586
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря blue angel.
Вие при кой ортопед  я водихте?
Чудя за дали да не запиша час при Арнаудов или друг като проходи вече.
При Арнаудов още от самото начало. Много сме доволни. Имай предвид, че вече не преглежда по НЗОК и графикът му излиза на всяко 15-то число за следващия месец, като до обяд може и да няма часове.
Radii, няма как да го накараш да яде. Опитвай да предлагаш, пък каквото и колкото изяде. Големи зъби са и никнат трудно и много дълго време. На дъщеря ми й избиваха 3 месеца. После идват кучешките, те са още по-голям ад. По принцип няма точен ред, при нас избиха два долу, после 3 горе, още два долу и накрая последния резец горе. И веднага тръгнаха четирите предкътника наведнъж. Поне кучешките бяха два по два, та беше поносимо. Сега кътниците и те са два по два.

# 587
3 месеца 😐 това дете ако не яде 3 месеца ,не знам... при вас как беше ,ядеше ли нещо поне

# 588
  • до най-прекрасния мъж
3 месеца 😐 това дете ако не яде 3 месеца ,не знам... при вас как беше ,ядеше ли нещо поне
Да, да, тя макар и трудно, си яде. Не ми е отказвала храна. Може да намали количеството, но се храни. Отделно кой каквото яде, си иска и не се притеснявам. Къде кашкавалче, къде коричка хляб, салатка, също от нашата храна и дажбата й се запълва. Ще видим сега как ще е с кътниците, че са само надути все още.

# 589
И нашите са само подути и за това ми става мъчно като знам ,че има още доста до като избият а той няма желание да яде НИЩО 🫥 на обща храна е иначе ,беше започнал да си хапва ,но сега пак спря и лошото е ,че спира няколко седмици преди да избият и няколко след като е пробил

# 590
За вълнени дрехи има една група във фейкбук "За вЪлната с любов ". Аз от там купувам и нови, и носени вълнени дрехи. (И пак там продавам умалелите). Последно ми изработиха по поръчка, пак в тази група, защото се оказа, че е много търсен нашия размер и като някой пуснеше дрешка, веднага се грабваше и не можех да се вредя.
Аз съм фен на мерино, но предлагат дрехи и от по-груба вълна.

# 591
Много е неприятно. На малкия непрекъснато никнеха зъби от 7м до 1г5м. Буквално по 2 избиваха и тъкмо избият и се успокои и почваха следващите.  От тогава е с 16 зъба и ме побиват тръпки като си помисля, че скоро ще започнат последните 4 кътника. За сега за щастие няма изгледи и венците са спокойни. Някакъв ад беше при него.

# 592
Здравейте! Бебчо е на 20 дни. Всяка вечер след 3:00 започват големи мъки - рев, пищене, иска само на ръце, свива се в корема и има доста газове. Това дали е нормално? Колики ли са?
моят син като стана на два месеца и достигна нормалните килограми ( роди се 2 кг само Sad ) започна много да пръцка точно по същото време. Бяха колики.
Коликите минаха, но пръцкането остана до 6-тия месец. Педиатърът ми каза да се радвам, значи "червата са здрави". Чух същото от бабите. След това то просто намаля. Сега от време на време пуска само аромат 🙄

# 593
За вълнени дрехи има една група във фейкбук "За вЪлната с любов ". Аз от там купувам и нови, и носени вълнени дрехи. (И пак там продавам умалелите). Последно ми изработиха по поръчка, пак в тази група, защото се оказа, че е много търсен нашия размер и като някой пуснеше дрешка, веднага се грабваше и не можех да се вредя.
Аз съм фен на мерино, но предлагат дрехи и от по-груба вълна.

Може ли линк към групата, не ми излиза с търсачката.

# 594
За мерино вълна , аз купих от декатлон - блуза с панталон , перфектни са за бебеносене вече сме ги тествали. Опитах се няколко седмици да дебна в тази група “За вълната с любов” , но никога не можех да се вредя 😅🤷♀

# 595
Добро утро! Прикачвам ви няколко снимки. Бебето е на 7 месеца, изключително кърмено захранено само със зеленчуци, жълтък и пуешко. И преди му е излизал такъв обрив, лекарите в Бургас гадаят- претопляне, реакция към храна и да мажа с джинджира. Аз не искам само да “замазвам” положението с въпросната джинджира, искам да разбера корена какъв е, откъде идва това и каи да го предотвратя. Ако някой е запознат МОЛЯ за коментар! Няма как да е претоплено, въобще не го навличам, по цял ден е на ламината и даже понякога му е студено коремчето. Само по коремчето е така, излизат му понякога и по крачетата и ръчичките по една две, но за няколко часа изчезват.

# 596
Добро утро! Прикачвам ви няколко снимки. Бебето е на 7 месеца, изключително кърмено захранено само със зеленчуци, жълтък и пуешко. И преди му е излизал такъв обрив, лекарите в Бургас гадаят- претопляне, реакция към храна и да мажа с джинджира. Аз не искам само да “замазвам” положението с въпросната джинджира, искам да разбера корена какъв е, откъде идва това и каи да го предотвратя. Ако някой е запознат МОЛЯ за коментар! Няма как да е претоплено, въобще не го навличам, по цял ден е на ламината и даже понякога му е студено коремчето. Само по коремчето е така, излизат му понякога и по крачетата и ръчичките по една две, но за няколко часа изчезват.

препоръчвам ви доктор Кънчева (инфекционист) в поликлиника Бургас , срещу хотел Космос. Насочиха ни към нея точно за обрив , обстойно разпитва и преглежда и е много е внимателна. При нас се оказа , алергична реакция от антибиотик , брутален обрив получи по корема и гърдите. Педиатър твърдеше , че е невъзможно да е от него, но Кънчева настоя да спрем приема и ни изписа лекарства , на 2рия ден се беше изчистил!

# 597
Групата е видима, т.е.всеки може да я намери https://www.facebook.com/groups/787058912078125/?ref=share

# 598
Sash I на мен ми приличат на обривите на синът ми, който е с атопичен дерматит.
Ето снимка за да прецените:
Скрит текст:

# 599

препоръчвам ви доктор Кънчева (инфекционист) в поликлиника Бургас , срещу хотел Космос. Насочиха ни към нея точно за обрив , обстойно разпитва и преглежда и е много е внимателна. При нас се оказа , алергична реакция от антибиотик , брутален обрив получи по корема и гърдите. Педиатър твърдеше , че е невъзможно да е от него, но Кънчева настоя да спрем приема и ни изписа лекарства , на 2рия ден се беше изчистил!

Благодаря Ви! Ще запазя час при нея, дано ни помогне Simple Smile!

Общи условия

Активация на акаунт