За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 108

• 34 303
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
След десет дни ще стане на 8 месеца. Да, хидратин, а друго? За какво да следя и кога е необходимо да посетим лекаря? Или да отида в спешното? Малко ме е страх, защото може да е Ковид ( не сме си правили още тестове с ММ, не сме въобще и излизали тези дни).и не ми се иска да отиваме при педиатъра..

# 646
Панадол и ефаралган са двете с парацетамол. Не бива да давате в интервал по-малък от 4 часа. Отделно бебето е било с дрехи, нормално е да се загрее, не се мери температура на корем. Ползва се термометър под мишница, ректален или тези инфрачервени (много неточни!) за чело, ухо или както е по указанията на уреда. Свържете се с лекар, за да коменторате дадените дози. Темпераруропонижаващите се редуват през интервал от 4 часа Панадол/Нурофен (т. Е. Парацетамол/Ибопруфен), за да се избегне предозиране ако детето е постоянно с висока температура.

# 647
  • София
До 38.5 и аз не давам освен ако не е като парцал и спи и видимо и с по-ниска температура нещата са зле. Иначе редувам на 4ч само ако не спада и давам Панадол и Нурофен (при синът ми свещичките не вършат работа и се отказах след няколко опита при 39,8-39,9 градуса).
Страничен ефект при синът ми при редуване на 4ч и неядене беше повръщане.

Температура меря само на обозначените места от термометъра иначе дава лъжливо завишена. В нашия случай е средата на челото по инструкции.

# 648
Добре, благодаря за обясненията. Ще следя за състоянието му.

# 649
За изграждане на имунитет е хубаво да се остави и тялото да се бори само. 37.7 даже не е температура.
И също - безконтактните термометри са изключително неточни и могат наистина да ти изкарат акъла. Провери с нормален електронен.

# 650
  • София
Зависи какъв е безконтактният. Ние имахме някакъв по-евтин електронен под мишница в началото, голям ужас беше и никога не нацели точно и даваше до 1 градус разлика при поредни мерения. После взехме доста скъп безконтактен на Микролайф и сме засичали с единствения живачен останал в нас и си е точен. Разлика дава, ако не се измери по указание.

# 651
Момичета, тези пъпчици на дудито на какво ви приличат, алергия към храна ли е, от памперса или  нещо по-сериозно. Вече 10 дни си блъскам главата да разбера дали е от някоя храна. Мислех, че е от елда, но май няма да е от нея защото като я спрях продължи да се разраства. Смених и няколко мазила и пак сме си зле. Давам Дентокинд от около 20 дни

Последна редакция: пн, 11 дек 2023, 17:36 от mzd1996

# 652
Само тези ли са ? Моя имаше подобни ,но не бяха само на едно място ,имаше няколко по гениталите и дупето ,при нас излязоха заради смяна на памперсите +стоене повече с напишканото ,не знам кое от двете направи тази реакция,но мисля,че и двете заедно по-скоро . Имаше ги около седмица след това се махнаха,но на дупето му падна кожичката там където бяха пъпчиците ,разбира се вече всичко е наред. Също може и ако не е измито измивното гелче хубаво,защото тогава го гледаше сестра ми и не знам какви ги беше надробила

# 653
Само тези са, да. Не съм сменяла марката на памперсите. Седи по-дълго с мокра пелена само нощем, иначе през деня я сменям 5-6 пъти. За 10 дни драстично стана по-зле и се чудя от какво. Козметика не съм сменяла, че да е от това.
Само тези ли са ? Моя имаше подобни ,но не бяха само на едно място ,имаше няколко по гениталите и дупето ,при нас излязоха заради смяна на памперсите +стоене повече с напишканото ,не знам кое от двете направи тази реакция,но мисля,че и двете заедно по-скоро . Имаше ги около седмица след това се махнаха,но на дупето му падна кожичката там където бяха пъпчиците ,разбира се вече всичко е наред. Също може и ако не е измито измивното гелче хубаво,защото тогава го гледаше сестра ми и не знам какви ги беше надробила

# 654
Ще сменяме млякото от Аптамил на Нан Supreme pro по препоръка на педиатъра , защото изхождането след аптамила става изключително трудно с мнохо напъвания и целия става червен и плаче .. Та търся мнения за Нан ?

# 655
С риск да не съм с точен отговор, но и ние от Аптамил (прематюр и АР) доста се запичахме, беше някакъв кошмар. Стигали сме до Спешното за клизма през нощта и сме слагали глицеринови свещички у дома. Толкова зле беше положението. 😪 По препоръка на неонатолог сменихме с Фризолак 1, държа се добре около 2 месеца, 2 месеца и половина, но с времето бебето започна да се изхожда с по-редки изпражнения. Окончателно минахме на Милумил 1 и досега на 5+++ сме ОК. Нормализираха се нещата. За НАН съм чувала и добри, и лоши отзиви, някои деца се запичат, други се изхождат нормално.

Ще сменяме млякото от Аптамил на Нан Supreme pro по препоръка на педиатъра , защото изхождането след аптамила става изключително трудно с мнохо напъвания и целия става червен и плаче .. Та търся мнения за Нан ?

# 656
С Нан и двете ми деца се бяха запекли 5 дни, след което купихме Аптамил комфорт.

# 657
  • до най-прекрасния мъж
Ние сме ползвали Нан Комфортис, но не се понесе добре. Мнения няма как да ти свършат работа. Коремчетата са различни, така че няма гаранция, че ако на нас не ни е ОК, няма да сте доволни и вие.

# 658
Ние сме ползвали Нан Комфортис, но не се понесе добре. Мнения няма как да ти свършат работа. Коремчетата са различни, така че няма гаранция, че ако на нас не ни е ОК, няма да сте доволни и вие.
И на моят господин не понесени добре това АМ.

# 659
Добър вечер, можете ли да ми отговорите на следния въпрос. Вземах пробиотик за детенце на 5г, Линекс капки, но листовката е нещо объркана. Ще приложа снимки, по 6 капки или по 9 да давам, че и аз се обърках....

Общи условия

Активация на акаунт