За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 108

• 34 304
  • 754
  •   1
Отговори
# 630
  • до най-прекрасния мъж
Дебели чорапи с бутончета отдолу. Пантофи слагаме едва сега, вече на 2 г, защото влиза и в банята, а понякога е влажно или мокро. Взехме от Декатлон с максимално гъвкава подметка.
По препоръка на ортопед детето е най-добре да проходи максимално босо. Не сме имали проблеми със студени крака.

# 631
Аз купих на кК ,но не му беше удобно с тях и купих други от LC Waikiki доста мекички самата подметка е гъвкава може да я огънеш на С и е с тях,но често е и без тях само с чорапогащник и чорапки с гумичка отдолу ,проходи преди 5 дни ще кача снимка на пантовките ,бяха около 15 лв ,когато е с тях крачето му ,когато го събуя е много топличко    при нас е ламинат и плочки

Последна редакция: нд, 10 дек 2023, 19:58 от Radii :)

# 632
  • София
При нас е плочки и мрамор на някои места. Пантофки в нас никога не е обувал. Просто по-плътни чорапчета с топчетата отдолу. Пантофи се научи чак в детската градина и то почна с тези на Декатлон, които са много гъвкави и леки (малко тип като чорапче усещане).

# 633
При прохождащи дечица е хубаво да няма обувка. Босо или с плътен чорап е най-добре.

# 634
И моето детенце на 1 г. ходи вкъщи с чорапи със силиконови топчета отдолу. Иначе има и “обувки” за прохождане, като чорап с тънка гумена подметка, понякога тях обувам на босо краче (имаме на BigToes Chameleon и Lidl lupilu, първите са по-гъвкави и дишащи).

# 635
Понеже вкъщи е  студено ,колкото и да се отоплява и няма как е ходи боса или по чорапи. Горещо ПРЕПОРЪЧВАМ пантофите на декатлон !!!! Прекрасни са , имат зимни дебели и по-тънки. Все едно детето е босо, само имат отпред и отзад  гумена подсигурена част , при удар!!! Цената супер приемлива -  27 лв

# 636
  • Бургас
Нашият юнак, макар и на 10 м, още ме ходи, НО, тъй като и при нас е мрамор и ламинат ( а, той седи известно време в проходилката) сме с "боси обувки". Ето, тези:

# 637
Проходи си съвсем бос посред зима (миналата). Имаме частично килим останалото е ламинат и плочки. Отопляваме се с климатик - на 21°/22°. Чорапите с бутончета му се изхлузваха, а самите бутончета спират да вършат работа след едно две пранета и започва голямото пързаляне и падане. По-важно ми беше детето да чувства стабилно и да няма фактори, които да го затрудняват и да предизвикват падане. Разбира се всички баби и дядовци бяха в ступор от това решение, но краката на детето не са били студени в нито един момент. И до ден днешен не носи пантофи, а само чорапи.

# 638
И нашето сега прохожда и вкъщи е с чорапки само, но и с тези с топчетата пак се хлъзга. А терлички дали може да му обувам?

# 639
При нас също прохожда и е само по чорапки с топчета, но се хлъзга понякога, да.

Момичета, относно Колд крем - нанасяте преди да излезете навън, нали това визирате? И вечер просто измивате с вода?

# 640
Чорапи не се задържат върху крачетата на моето, без значение от атмосферните и подовите условия. В колата на 2 градуса изчезват докато изкарам колата на улицата Joy А тези със силикон отдолу... Като знам на мен колко са ми неприятни за ходене не мога да се накарам да ѝ сложа. Но са опция, ако са ви удобни.
Обувам ѝ от време на време, не през целия ден https://mishkish.com/mobile/product/details?Id=8&langId=0 Обикновено сутрин или след прибиране от разходка докато се раздвижи Simple Smile Без стелка дават нула наклон на крачето какво да прави и не се хлъзгат изобщо. Кожа са и малко запаряват на босо, но за това не ги държа много Simple Smile Загряват и сваляме Simple Smile За сега е успяла само шепа пъти да си ги свали Simple Smile А и не се опитва, явно не я дразнят колкото чорапи Simple Smile

# 641
Тези дни видях някъде плътен чорап с изцяло силиконово покритие отдолу, а не само топченца. Може би и това е вариант. На мен ми се струва обаче, че крачетата направо ще залепват за пода. Толкова лепнеше Grinning

# 642
Sashi може да обуваш  каквоото пожелаеш на детето си ! Ако не му пречи да ходи защо не ,зимните бебета са обути ,това е напълно нормално,има хора ги държат боди ,но аз не ,защото и 2 м да е бос крачетата са му на лед ,за това обувам чорапогащник,чорапи ако си налага и пантофи . Общо взето както прецениш така направи детето си е твое! Това ,че е обуто с чорапи няма да му попречи да проходи повярвай ми ,защото моя все навлечен пък проходи

# 643
Не знам за прохождането, но за лазене - обувам крачетата в терлички. По паркета не се хлъзгат.
Бебо днес вдигна 39 градуса. ММ беше болен последните 4 дни с такава Т и никакви други симптоми. Днес ММ е без Т, но бебето е с 39. Снощи имаше 37.7 и дадох Панадол. В 11 днес отново дадох Панадол. Но аз като мерих беше на челото, и показваше 37.7.
Час по-късно ММ му сменя памперс и открива че на коремчето е 38. И му слага една свещичка Ефералган. Аз не повярвах че е била толкова Т, но да оказа се, че на коремчето наистина е било доста по-топло от главичката... Възможно ли е да стане предозиране? И какво да направя друго? Вода като никога не иска да пие, почти не иска да яде.... Всъщност яде, но с огромен зор.... Много е ревлив, но и много лази, съвсем не е омърлушен...
Педиатърът не си вдига телефона...

# 644
На каква възраст е бебето? Аз бих следила температурата и в зависимост от стойността бих дала антипиретик. При моя син до 38,5 не давам нищо, ако вдигне над -давам доза Нурофен. Скоро беше болен и вдигаше до 39,4 -39,6 - редувах свещички и Нурофен при нужда. Нормално е да няма апетит, не бих насилвала да яде. Но течности под някаква форма трябва да приема - пробвайте подходящ чай, или добавете хидратин във водата.

Общи условия

Активация на акаунт