За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 108

• 34 310
  • 754
  •   1
Отговори
# 615
Със сигурност ще пробвам и този на leroshпри нас отвреме на време по тялото излизат сухи участаци,но най-вече имаме пъпчици по лицето и тялото и се надявам да минат чисто от козметична гледна точка иначе не го дразнят нито сърбят за сега

# 616
  • Sofia
Какво давате при висока температура/39’/ на дете на почти 2год.?
Давате ли хомеопатични?

# 617
Хемеопатия за да свали 39° Т,това шега ли е ? Давам хемеопатия при хрема при температура давам нурофен ,панадол или какъвто сироп имам под ръка ,но ной-често нурофен,също добре действат и свещички,не съм ползвала до сега,но в болницата като бяхме на друго детенце слагаха и бързо сваляше Т

# 618
Аз в началото купих на Uriage балсама, но се появиха сухи и зачервени участъци на сгъвките на глезените и зад коленете.
Купих на a-derma exomega, не помогна, после взех мустела емолиент + мустела душ гел пак някакъв по-специален, който беше по скоро като крем и не правеше пяна, пак нямаше резултат, накрая взех La Roche-Posay Lipikar AP+М към него имаше и душгел в комплект и съм много доволна, оправиха се сухите места, мажа и лицето с него.
А с душгела четох, че може и косата да се мие помага и за крусти, преди това ползвах на мустела крема за крусти и пяната, от крема главата миришеше доста неприятно, а и нямаше кой знае какъв ефект, сега доста му намаляха, а и сякаш косата започна да расте.

С две ръце за крема на ларош! И ние бяхме с uriage, много ни харесваше и на мен и на мъжа ми как миришише малкия, но заради сухи петна и уж дерматит ни препоръчаха posay lipikar и наистина е супер! Не знаех, че душчето чоже и за крусти, и ние имаме и отново ползваме на мустела пяната за крусти, намаляха, но все още има, ще пробваме и с ларош да видим дали ще се изчистят. Супер е крема за чувств кожа, ще купувам втори! Само един минус- не мирише така приятно като uriage bebe

# 619
Да, беше на 1-2 месеца подобно. Педиатърката ни изписа капки за 10тина дни. И също като вас слагахме физиологичен разтвор. Нямам спомен за колко време,но мина бързо.

Здравейте, нашето момченце  е на 10 месеца и от няколко  дни едното му оченце постоянно  сълзи.
Почиствам и двете  очички с физиологичен разтвор, но днес сутринта  имаше засъхнало жълто като секрет под самото око.
Във вторник  сме на очен лекар, но до тогава се притеснявам дали е достатъчно да почиствам с физиологичен разтвор.
Чистя по 2,3 пъти на ден.
Някой с такъв проблем при бебенце?

# 620
Тялото с хидра бебе след мокрене и от време на време (без лятото) след него с масажно олио. Лицето само с физиологичен разтвор при нужда. Миналата година ѝ беше станала леко суха кожата по едно време и слагах емолиентен. Тази слагам колд крем при излизане.

Едното оче сълзеше често в началото, когато плачеше много заради колики. Пак само физиологичен разтвор от вън навътре без повтаряне и лек масаж. Имала е и гурелчета, по едно време едва си отваряше очето :/ Но мина за няколко дни. До колкото знам, ако не е зачервено не е проблем.

# 621
  • до най-прекрасния мъж
Здравейте, искам да подаря АМ , къде бихте ме съветвали да се обърна?
Аз пращам на мама от групата Мами в нужда във ФБ.

# 622
Привет отново! Бебчо е на 25 дни. По принцип до момента след храна си стоеше буден, намирахме му занимания, на които да се радва. От няколко дни започна много да се успива след като яде и ако не го приспим става много изнервен, плач и т.н. След обедното му хранене и първото следобед продължава да е активен и да иска да будува.  Прегледан е от педиатър, напълно здрав е и е изключена възможността да спи повече заради някакъв здравословен проблем. Просто в момента, в който педи каза “очаквайте да стои повече буден” той започна повечко да спи. И майка му съответно се притеснява. Нормално ли е да си поспива повечко още?

# 623
Бих казала, като майка отскоро, че всяко бебе е различно. Знам от разговорите с моите приятелки майки, и от четенето на форуми. Щом се спи на бебето, нека да спи. Добрата новина е, че нищо му няма. Лошата е, че в един ще започне да компенсира - да не спи, а да бодърства повече, когато трябва да спи...но може и да не стане така. Наистина е различно, просто нормите са ориентир. Бабите казват, че докато спи, повече расте... Моя порастна с около 20 см първите 4 месеца, и много спеше. 😊

# 624
Бебе на 25 дни ? Естествено ,че е нормално зящо да не е ,но ми стана интерестно какви занимания му намирате ,на които да се радва ? Питам ,защото моя син до 2рия месец не обръщаше внимание на нищо ,защото почти не чуват и не виждат

# 625
Моето чаааак над месец започна да прави редовно будуване след ядене, особено сутрин Simple Smile Опитвайте, пък ако му се спи - да спи. Ще започне да будува. По-скоро бих гледала да не спи по-дълго от да речем 3 часа през деня. Това по таблиците с режимите е мноооого ориентировъчно. Моето на два месеца само си направи графика Simple Smile

# 626
Бебе на 25 дни ? Естествено ,че е нормално зящо да не е ,но ми стана интерестно какви занимания му намирате ,на които да се радва ? Питам ,защото моя син до 2рия месец не обръщаше внимание на нищо ,защото почти не чуват и не виждат

От както падна пъпчето и заздравя раната, разбирайте 10-11 ден, стои по корем и учудващо много му харесва. Взела съм му черно-бели карти, които разглежда с интерес, за по 2-3 минути му омръзва едната и сменям с друга. Също така много обича да го развеждам из стаите и да си гледа някакви силуети. Общо взето с това го занимавам, когато е буден.

# 627
Аз използвам най-обикновено бебешко олио на Babylove от DM, но нашата бебка не е с проблемна кожа. За навън използвам колд крема на Мустела.
Относно крустите, нашите са малко, а значително се подобри ситуацията и почти изчезнаха с шампоан против крусти на VZK от дрогерии Лили.

Здравейте! Мамчета искам да попитам какво ползвате за тялото на бебето след къпане с какво го мажете.
И мажете ли лицето с нещо през другото време защото нашето лице е доста сухо и има малки пъпчици.

# 628
Моето бебче на 19дни също почна да не спи през деня , забелязвам вече от около 2 дена отказва сън през деня между 12-17 не желае да спи 🤷🏻♀

# 629
Мами, на прохождащи бебенца какви пантофки им обувате вкъщи?
Без килими  сме и ми се иска нещо  да слагам  на крачетата, освен чорапите

Общи условия

Активация на акаунт