Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 69 253
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 395
  • София
Нищо не пречи болничните за децата да ги взема мъжът и така да компенсира жената за майчинството. Част от майчинството също може да ползва. Въпрос на взаимно разбирателство е.
Разбира се. Дали мъжете, които смятат, че жената трябва да е домакиня, ще се навият?  Че ние тук с няколко такива си спорим по темата.

# 1 396
  • София
Обикновено двойките се намират. Т.е. жените на тези мъже мислят като тях и не им е проблем.

# 1 397
  • София
Това е ясно. Ние тук си спорим принципно с хора, с които е ясно, че не се съвместяваме.

# 1 398
Ми то си е ваша работа с мъжа ти, бе Лъвице. Например ако той изкарва 10 хиляди лева, а ти - 3000 лева, кой ще вземе 2 години майчинство: ти, за да не изпуснете доход, влизащ в семейния бюджет, или той, за да можеш да се развиваш и растеш и да те повишат на 3300 лева още догодина, вместо по-догодина?
С болничните стана много лесно, откак има хоум офис - и без това не ходим всеки ден в офиса, та болнични дори не пускаме, просто си разместваме с жена ми графика кой кога ще ходи и кога ще е в къщи с болното дете. Повечето пъти даже съм аз.
Един път още преди ковида бях завел едното дете на работа, понеже кашляше (не беше с температура) и да не го пускам на училище да зарази другите. А имах важна работа да свърша, а и бях отскоро в нея фирма та се стараех. И една ХР-ка мина и ми вика що не каза, бе човек, вземай си компютъра и си отивай с детето в къщи. Това преди да имаме официална политика за работа от къщи.

# 1 399
значи Крис, ти по презумпция не вярваш, че жената може да е успешна наравно с мъжа си и да взима същите доходи Joy

# 1 400
  • France
...но затова си претегляш щастието да имаш рожби срещу щастието да правиш шефа си по-богат...
Това изказване е квинтесенцията на сексизма.
Първо не се дава възможност на жената да прави и двете, а все трябва да избира. И второ удобно се забравя нейното собствено удоволствие. Или е в позиция да продължава рода или е представена в подчинение спрямо шефа си.
Лошото е, че такива хора възпитават дъщери. И когато някоя понечи да изправи глава, цялата тежест на обществото ù пада отгоре. Независимо от нейните лични избори. Ако направи сюрия деца и е домакиня - биде критикувана, че не работи, ако развие кариера - за какво са ù тези пари, ако иска и двете - много иска пък. Никой не си дава труда да помисли как да осигури правото на избор. Поне не навсякъде. Скандинавските държави могат да служат за пример.

Последна редакция: пт, 03 ное 2023, 15:51 от Philomena

# 1 401
  • София
Нашата работа си е наша, ние тук говорим глобално Laughing И от тая гледна точка, не всички имат възможност за хоум офис. Ти детето си го завел вместо в градината, да заразява в офиса, ама освен това едно болно дете трябва да се води и на лекар, да стоиш до него да му сваляш температурата, тоест работата не е баш работа. Имам наблюдения върху съчетаващи работа и дете, ами тегаво е и за тях, и за работата. И отново, погледът ти не стига по-далеч от твоя собствен нос.

Ми то си е ваша работа с мъжа ти, бе Лъвице. Например ако той изкарва 10 хиляди лева, а ти - 3000 лева, кой ще вземе 2 години майчинство: ти, за да не изпуснете доход, влизащ в семейния бюджет, или той, за да можеш да се развиваш и растеш и да те повишат на 3300 лева още догодина, вместо по-догодина?
С болничните стана много лесно, откак има хоум офис - и без това не ходим всеки ден в офиса, та болнични дори не пускаме, просто си разместваме с жена ми графика кой кога ще ходи и кога ще е в къщи с болното дете. Повечето пъти даже съм аз.
Един път още преди ковида бях завел едното дете на работа, понеже кашляше (не беше с температура) и да не го пускам на училище да зарази другите. А имах важна работа да свърша, а и бях отскоро в нея фирма та се стараех. И една ХР-ка мина и ми вика що не каза, бе човек, вземай си компютъра и си отивай с детето в къщи. Това преди да имаме официална политика за работа от къщи.

Филомена, и все жените теглим, за мъжете щастието да имат деца, не тежи Wink

# 1 402
  • France
Не, те не избират. Могат да имат и двете благодарение на жените

# 1 403
значи Крис, ти по презумпция не вярваш, че жената може да е успешна наравно с мъжа си и да взима същите доходи Joy
Защо да не вярвам - просто пиша на български, където е прието събирателното име да е в мъжки род.
Добавете си сами наставки -ка или каквото е нужно. Ако беше на английски, щях да пиша полово неутралното "бос", но на български пиша "шеф" - което спокойно може и да е шефка.
Познавам жени, които изкарват повече пари от мен, и на по-млада възраст - какво чудно има? Избрали са си да работят по-здраво и са по-успешни, вместо да се оплакват, че на жените били плащали по-малко.

# 1 404
Доколкото съм запозната, при жени, прецакали кариерата си, за да гледат деца, мъжете поемат финансовата тежест, която, всички сме съгласни, се увеличава при наличието на дете, че и второ. Често им се налага да изпускат моменти от детството на децата си, но никой не ги пита дали предпочитат да изведат сина си в парка или да идат на работа, така че и на тях се налага да избират.
 Иначе заради майките с кариера на север и запад са въвели майчинство 3 месеца, дали има ентусиазирани майки да се приеме и в България?

# 1 405
е да, ама твърде удобно даваш пример как на мъжа заплатата е три пъти по- голяма от на жена му и е по на сметка тя да излиза в майчинство и болнични, не мъжа.. Joy
как па един път не даде пример по европейски да са равнопоставени в семейството мъжът и жената..

# 1 406
  • София
Вярвам, че ако заплатата на жената е в пъти по-висока, мъжът може да вземе майчинството. Законово е
По европейски.... ние имаме дълго майчинство, ако искаме, но пак не сме достатъчно европейци. Какво точно се разбира под равнопоставеност и как в него се вписва мрънкането, че не са останали истински мъже

# 1 407
Chris78, всуе се мориш, човеко.
Точно тази демагогия, точно в този форум, няма да пребориш, не си прави илюзии.
Но пък ако имаш време за губене - да, в известен смисъл може да е забавно.
Както се пее в една песен, която харесвам - "Кукличките трябва да се пощипват..."
Wink

# 1 408
  • France
Да не забравяме, че има мъже, които наистина искат да си гледат децата, но не могат, защото финансово не могат да си го позволят.
Затова равното заплащане трябва да е борба и на двата пола.
Най-добра система според мен е шведската. По 6 месеца родителство за всеки родител. Може да се вземе едновременно или един след друг. Ако във Франция беше така, одма съм родила още едно дете.

# 1 409
Доколкото съм запозната, при жени, прецакали кариерата си, за да гледат деца, мъжете поемат финансовата тежест, която, всички сме съгласни, се увеличава при наличието на дете, че и второ. Често им се налага да изпускат моменти от детството на децата си, но никой не ги пита дали предпочитат да изведат сина си в парка или да идат на работа, така че и на тях се налага да избират.
 Иначе заради майките с кариера на север и запад са въвели майчинство 3 месеца, дали има ентусиазирани майки да се приеме и в България?

Напротив, мъжете могат да излязат в бащинство, дори за някой-друг месец, но не искат. Дори някой да иска, не е добре прието заради мнозинството, така че като гледам това дали изпускат моменти с детето си не им е голям проблем.

Общи условия

Активация на акаунт