Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 67 758
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 120
@Бици - дефиниции много, тази от Оксфорд например казва, че се търси по-висок статус, а не равен. То ако е равен, какъв е смисъла. Самата дума хипер означава превъзхождащ. Например хиперзвукова скорост е по-висока от (а не равна на) скоростта на звука.

# 121
  • София
Леле, аз си мислех че означава друго! 😁 Ми то в такъв случай аз не съм. Мъжът ми беше по-зле от мен с образование и финанси.

# 122
За редпилнатите жени обаче никой нищо не казва. Авторът явно немà капацитета да го доизмисли.

Един шорт от мен. Мацката пита за какво ти е мъж, ако не можеш да 'зависиш' от него финансово.

Така, в никакъв случай не говоря, че жената трябва да зависи финансово от мъжа. Това няма да доведе до никъде, дори мъжът да е милиардер! Разбира се, че финансите са важни обаче, дори вие го казвате Grinning Жените се стремят към хипергамия, която НЕ СЕ отнася само до финансова възможност. Отнася се до всичко останало, което прави един мъж МЪЖ. Жената трябва да има повече от възхищение към своя мъж, иначе връзката е изгубена, и това всички го знаете. Мъжете много могат да търпят, ако не са щастливи в една връзка, докато жената не е ли- да, ще направи каквото може, за да се оправят нещата, ако не се оправят обаче, връзката е загубена. Любовта я има накъде там, виждал съм и имам примери. Но във всички тези примери около мен, мъжът е повече от жената- интелектуално, финансово, по-оправен, по-наперен, държат съзнанието на жените си интересно, заинтригуващо, ухажват ги, и прочие.  Те изпитва респект към тях, защото са Мъже. Те, в същото време се грижат за тях, да са щастливи, както казах малко им трябва да мъжете. И там някъде, по целия този път, се развива и любовта. Нямам предвид и че жената трябва да е робиня, да прави цялата домакинска работа вкъщи, не говоря и че е редно и правилно да се изневерява, само защото е биология( това също е част от редпила) Но колко от вас, сте мрънкали на мъжете си да измият чиниите, пуснат пералня, прахосмукачка? Ако доставяте каквото е нужно на един мъж, той сам ще го прави, сам ще иска да полага усилия за домакинството. Браво и на тези от вас, които го правят и мъжете ви ви помагат и за щастливите бракове, които имате. В цялата тази тема не говоря само от какво имат нужда жените, а и мъжете. За тях защо никой не говори?

Последна редакция: ср, 13 сеп 2023, 11:52 от Vale88

# 123
Тезата в темата взе да става много шизофренична.

# 124
  • Агент под прикритие
Във всички дефиниции на hypergamy, които съм срещал, общото е, че винаги присъства думата superior. "Equal" e тука има-тука няма в различните дефиниции, така че не може да се взима под внимание. Казано на по-прост език и метафорично (преди някой от буквоядите да се е обадил), "търсене на по-добрата сделка".
Което не е проблем, освен в случаите когато това търсене не спира цял живот. И то обикновено не е проблем на въпросното човеченце, а на всеки, който реши да си има работа с него.

# 125
  • София
Аз винаги съм харесвала "Marry your equal". Така съм израснала, така съм видяла, такива връзки съм имала. Дори и сега, ако търся нова връзка, ще търся някой максимално подобен на мен.
Интересно, че известно време си мислех, че баща ми е бил нещо повече от майка ми, а всъщност тя е била по-добре финансово и имотно. Като научна кариера са почти равни.

# 126
  • France
Много е тъжно, когато уж възрастни хора разискват отношенията между жените и мъжете единствено под тази капиталистическа призма. Къде отиде романтичната любов? Да ти трепти цялото АЗ, докато си в близост на любимото същество? Да отдаваш грижи и любов без условия? Не знам, не знам... идва ми психопатично да правиш таблици кой колко имал и дали ти е равен или над теб.
(Без дори да споменавам, че хипергамията е по-скоро мъжки недостатък)

# 127

Така, в никакъв случай не говоря, че жената трябва да зависи финансово от мъжа. Това няма да доведе до никъде, дори мъжът да е милиардер! Разбира се, че финансите са важни обаче, дори вие го казвате Grinning Жените се стремят към хипергамия, която НЕ СЕ отнася само до финансова възможност. Отнася се до всичко останало, което прави един мъж МЪЖ. Жената трябва да има повече от възхищение към своя мъж, иначе връзката е изгубена, и това всички го знаете. Мъжете много могат да търпят, ако не са щастливи в една връзка, докато жената не е ли- да, ще направи каквото може, за да се оправят нещата, ако не се оправят обаче, връзката е загубена. Любовта я има накъде там, виждал съм и имам примери. Но във всички тези примери около мен, мъжът е повече от жената- интелектуално, финансово, по-оправен, по-наперен, държат съзнанието на жените си интересно, заинтригуващо, ухажват ги, и прочие.  Те изпитва респект към тях, защото са Мъже. Те, в същото време се грижат за тях, да са щастливи, както казах малко им трябва да мъжете. И там някъде, по целия този път, се развива и любовта. Нямам предвид и че жената трябва да е робиня, да прави цялата домакинска работа вкъщи, не говоря и че е редно и правилно да се изневерява, само защото е биология( това също е част от редпила) Но колко от вас, сте мрънкали на мъжете си да измият чиниите, пуснат пералня, прахосмукачка? Ако доставяте каквото е нужно на един мъж, той сам ще го прави, сам ще иска да полага усилия за домакинството. Браво и на тези от вас, които го правят и мъжете ви ви помагат и за щастливите бракове, които имате. В цялата тази тема не говоря само от какво имат нужда жените, а и мъжете. За тях защо никой не говори?
тотално объркване, тотално...

# 128
В момента в САЩ върви един "нов" модел, жени - "трейд уайф" (традиционна съпруга). Жената си седи вкъщи готви чисти, изглежда супер за съпруга си и не работи. Не съм сигурна дали този модел спада към хипергамията, но за мъжете е лесно постижим. Обзалагам се, че много жени биха искали подобен начин на живот, но скъпият капитализъм ни принуждава дори да работим и повече от мъжете. От нас се иска да сме слаби, красиви, усмихнати, да гледаме деца, че и домакинство да въртим... а и да работим понеже на Мунчо заплатата не стигала. Е за чий ми е тогава тоя? Че по-добре аз сама да живея - така само за себе си ще се скапвам.

# 129
Vale88,
Ти точно какво искаш? Като не смяташ един мъж достоен за теб, не се обвързваш с него. Просто е. Приключила си една дълга връзка. Преживей разочарованието от това и продължи напред.

# 130
  • София
Аз все още вярвам в чистата любов и енергия. Човек, който само като видиш, сърцето ти се разтуптява, а като ти заговори е все едно си се включила в контакта.

# 131
Жените обичаме да ни глезят, това обаче не води до останалите негативни качества които ги сочи началния пост.

# 132
и мъжете обичат да ги глезят Laughing
особено съвременните...

# 133
  • Столичанин ама не в повече :D
Сегашните мъжете са отражение на сегашните жени, но жените никога няма да си го признаят и от това ще страдат и двата пола, защото има и достаатъчно много самотни жени озлобени от това, които се превръщат в мъжемразки. И разбира се ще говорят, че те щото мъжете били редпилнати и заради това не ги харесвали (а всъщност те самите са редпилнати). Sunglasses
И защото се говори за предишните мъже покрай един скандал в спорта се сещам за това
преди около 80 години:
https://chr.bg/istorii/art/tseluvkata-koyato-prodalzhava-veche-74-godini/
Сега
https://sportal.bg/news-2023082906330361508
Като разбира се лицемерието е пълно
https://sportal.bg/news-2023083010380951070
Много ясно, че сегашните мъже няма как да са като предишните мъже, защото и сегашните жени нямат ниищо общо със предишните жени, всяко действие си има противодействие така в крайна сметка е устроена вселената. Sunglasses

# 134
  • Агент под прикритие
В момента в САЩ върви един "нов" модел, жени - "трейд уайф" (традиционна съпруга). Жената си седи вкъщи готви чисти, изглежда супер за съпруга си и не работи. Не съм сигурна дали този модел спада към хипергамията, но за мъжете е лесно постижим.
Това е пълна измама.

Интернет е пълен с кринч, особено в социалните мрежи, само къде болшинството от тези същите, които се определят като такива (поне за пред публиката със сигурност), могат да си позволят подобен живот само с мъж, който вади доста пари, което на фона на средната годишна заплата в Щатите от малко под 48К, което за техния стандарт е меко казано смешно. Говорим за 5-8% от техните мъже, които могат да си позволят жените им да не работят.

Общи условия

Активация на акаунт