Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 67 693
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 105
щом се множат значи, че все пак се чифтосват, което загуба на ресурс

# 106
Хи хи.
Аз се чудя защо думата редпил ми напомня нещо друго. Рептил било. Joy
Начи това е хора. 200% съм сигурна, че точно рептилите са отговорни за тази идеология.
Плановете им никога нямаше да успяват, ако огромна част от хората не бяха тъпи.

# 107
  • Somewhere beyond the moon and stars
Форма на "естествен подбор".
Първата голяма цедка са теориите на редпилърите, които възпират повечето жени да имат общо с тях.
Щом и се оперират, това допълнително ограничава предаването на гените им напред.

Аз, макар да съм също от изключената аудитория, отбелязвам, че там където има любов, няма игрички и стратегии и философии. И обратното.

Само допреди 3-4 поколения самоуважаващите се мъже са били кавалери и са носели достойно мъжките си отговорности, вместо да се плашат, че ще им се наложи да си издържат децата.

# 108
  • София
Какви 3-4, миналото си отговаряше за семейството (баща ми), всички комшии във входа. Има с по 3-4 деца даже, по- големи от мен, малките колкото мен.
Изключителния принос на майка ми никога няма да заобиколя, но бащите си бяха бащи.

Днес да не му вземат панелката от баба и хилядатяхто лева заплатка.

# 109
Авторът пусна въдичката и се изнесе...

Да бе, изнесъл се. Бас държа, че местния woke-истки кръжец го е топнал за да му бият шута, както си е обичай в сий форум. Ей го, само няколко коментара преди вашия вече се заговори за привидян "език на омразата" Simple Smile Simple Smile

# 110
  • волно калдъръмче
Само допреди 3-4 поколения самоуважаващите се мъже са били кавалери и са носели достойно мъжките си отговорности, вместо да се плашат, че ще им се наложи да си издържат децата.
Не питай въобще къде са жените. Те все още са си там. И ще е така, докато има деца. Поне един от двамата трябва да е всеотдаен.

# 111
Не виждам какво лошо има жените да бъдат хипергамни - стремящи се да се обвържат с хора с равен социален и финансов статус или нагоре.

Разбира се, в живота има повече от финансовата грижа, но нека бъдем честни. За много хора финансовият статус е важна част от връзката. Трябва да сме честни. Трябва ли да е единственото? Не, разбира се, но ако се замислиш за начина на живот, който искаш да водиш, който искаш да водиш заедно с партньора ти, това най-вероятно включва пари. Включва къде искаш да живееш, колко деца искаш да имаш, на какво училище искаш да ги изпратиш, активности? Всичко това изисква пари. Мисля, че не трябва да заравяме глава в пясъка и да казваме "Любовта е достатъчна". Любовта е важна, да, но е една част от връзката и финансовият статус е важен също. Ако искаш да живееш по определен начин и цял живот си работил и си си представял този начин на живот, тогава партньорът, когото избираш, трябва да е съгласуван с това.

# 112
За редпилнатите жени обаче никой нищо не казва. Авторът явно немà капацитета да го доизмисли.

Един шорт от мен. Мацката пита за какво ти е мъж, ако не можеш да 'зависиш' от него финансово.

# 113
Какви 3-4, миналото си отговаряше за семейството (баща ми), всички комшии във входа. Има с по 3-4 деца даже, по- големи от мен, малките колкото мен.
Изключителния принос на майка ми никога няма да заобиколя, но бащите си бяха бащи.

Днес да не му вземат панелката от баба и хилядатяхто лева заплатка.
Да не остаряваш Горджи? Така почват хората да говорят, когато възрастта им напредне.
И на мен така почва да ми се струва - че едно време беше по-добре, хората бяха по-отговорни, по-морални...
Но винаги хората са казвали така. И в библията го пише, и от Сократ има запазени цитати как тогавашната младеж не била като неговото поколение, когато бил млад. Даже от някакъв асирийски цар имаше писано на глинени плочки пак същото - че младите мъже не били като едновремешните.
Пък светът си върви.

Не виждам какво лошо има жените да бъдат хипергамни - стремящи се да се обвържат с хора с равен социален и финансов статус или нагоре.
Хипергамни значи да искат мъж на по-високо ниво, а не равен.
Когато мъжете са изкарвали средно повече пари от жените, можело е да се групират така, че за всяка жена да има мъж, който изкарва повече от нея.
Днес, когато изкарват по равно, няма как - за някои ще останат мъже с по-нисък статус.
И това вътрешно май много ги разочарова, въпреки изявленията им как са за равенството.

# 114

Разбира се, в живота има повече от финансовата грижа, но нека бъдем честни. За много хора финансовият статус е важна част от връзката. Трябва да сме честни. Трябва ли да е единственото? Не, разбира се, но ако се замислиш за начина на живот, който искаш да водиш, който искаш да водиш заедно с партньора ти, това най-вероятно включва пари. Включва къде искаш да живееш, колко деца искаш да имаш, на какво училище искаш да ги изпратиш, активности? Всичко това изисква пари. Мисля, че не трябва да заравяме глава в пясъка и да казваме "Любовта е достатъчна". Любовта е важна, да, но е една част от връзката и финансовият статус е важен също. Ако искаш да живееш по определен начин и цял живот си работил и си си представял този начин на живот, тогава партньорът, когото избираш, трябва да е съгласуван с това.

Глупости на търкалета. Там където има финансови апетити му се вика бизнес, не любов. Само и единствено в бизнеса целта е печалба и запазване на капитала. Безрезервната любов не изисква и не поставя условия, тя е просто любов, изразяваща се в грижи, привързаност, отдаденост, без очаквания за възвръщаемост. Всичко различно от това е бизнес сделка.

# 115
И каква грижа ще положиш, ако си гол кат сокол? Ще седиш до болното дете без лев да му вземеш лекарства и ще се вайкаш. Това не е грижа.

# 116
  • София
Аз ще остарея, Крис, но моделите пред очите ми - никога.

Глупости на търкалета. Там където има финансови апетити му се вика бизнес, не любов. Само и единствено в бизнеса целта е печалба и запазване на капитала. Безрезервната любов не изисква и не поставя условия, тя е просто любов, изразяваща се в грижи, привързаност, отдаденост, без очаквания за възвръщаемост. Всичко различно от това е бизнес сделка.

Далновидност му викам, че брекетите на децата не са без пари.
Може в голям шок да те вкарам, но любовта с пари е в пъти по- лесна от голата.
И да, любов е.

# 117
Крис, хипергамен се отнася точно за брак в равна или по-висока каста или социална група. Проверявах го.
https://www.merriam-webster.com/dictionary/hypergamy
Или, по друга дефиниция, "обичай, забраняващ на жената да се омъжва за мъж с по-нисък социален статут".
https://www.dictionary.com/browse/hypergamy
Тези неща не са от вчера и явно има защо.

# 118
Народа е казал: "Щом парите излизат през вратата,любовта излита през прозореца"
В една връзка е важна любовта,но парите са първото по важност странично нещо.На ниво гадженца ,може да няма значение,но за семейството,особено за децата -има.

# 119
  • София
То, да почнем оттам, че безусловна любов няма, иначе може да се помпам с празни приказки за святостта до премала.

Общи условия

Активация на акаунт