Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 69 317
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 245
Вместо да гледаме археологически разкопки от преди 300к години, които учените могат да интерпретират както им е угодно, може да погледнем и някои сегашни племена, които живеят още като предците ни. Да, на земята има около 10 хиляди такива човека все още.
Едно такова племе живее на остров в Индийския Океан. Не допускат контакт с външни хора. Един американски мисионер беше опитал преди няколко години да ги покръсти, те го убиха с лъкове и стрели.
Та доколкото са ги наблюдавали от лодки в океана - лъкове и брадви носят само мъжете. Дали ги ползват за да подтискат жените, или това е просто белег, че те са по-силния физически пол и затова са поели тази дейност, спекулирайте вие.
https://www.survivalinternational.org/tribes/sentinelese

# 1 246
  • волно калдъръмче
Вместо да гледаме археологически разкопки от преди 300к години, които учените могат да интерпретират както им е угодно, може да погледнем и някои сегашни племена, които живеят още като предците ни. Да, на земята има около 10 хиляди такива човека все още.
Едно такова племе живее на остров в Индийския Океан. Не допускат контакт с външни хора. Един американски мисионер беше опитал преди няколко години да ги покръсти, те го убиха с лъкове и стрели.
Та доколкото са ги наблюдавали от лодки в океана - лъкове и брадви носят само мъжете. Дали ги ползват за да подтискат жените, или това е просто белег, че те са по-силния физически пол и затова са поели тази дейност, спекулирайте вие.
https://www.survivalinternational.org/tribes/sentinelese
Оръжието е атрибут, който се поучава след инициацията. Много интересен е ритуалът "Потапяне в земята", след който участниците се гонят и се бият с прътове за здраве. Малко като сурвакарите, ама не баш. Последното, за което ще се сетиш е майчина ласка, топло домашно огнище и матриархат. Зрелищно е и няма да искаш да си един от тях.

# 1 247
  • France
Виж, никой не отрича, че жените често са "посветени" на домашното огнище. Доброволно или зорноволно. Там е големият проблем. Това, което ние пишем тук е, че жените са се доказали като войни, пълководци, царици, учени... наравно с мъжете. И това е исторически факт. Много преди ислямогошизма въобще да влезе в разговорния речник.
И това, което феминизмът, независимо от разнородните си течения, иска е жените да са свободни от мъжката воля и сами да избират житейския си път. Без спънки, пречки и ниски заплати.

# 1 248
  • София
Philomena, много интересно за изследването с ЯМР. Но аз като отявлен адвокат на дявола, се замислям дали причините може да са други. От едната страна са държави с голямо население, от другата - скандинавски държави с общо население едва 15-16 млн. души и висок стандарт.

Последна редакция: ср, 25 окт 2023, 17:33 от Cuckoo

# 1 249
chris78
https://thestrongtraveller.com/2021/02/12/north-sentinel-island/
Друга статия със снимки за това племе. Ето на тази снимка три* са жени с лъкове, гърдите им са цензурирани.
Скрит текст:

# 1 250
  • France
Като причина в изследването не се има гъстотата на населението, а стресът и липсата на интелектуални стимули - малките момиченца помагат на майките си вместо да ходят на училище. Защото същото изследване е направено върху мишки и маймуни в лабораторна среда.
Това, което липсва в това проучване е от коя възраст тези промени се появяват и задълбочават. Изследваните субекти са били от 18 до 40 годишни. Всички знаем, че сексизмът започва по-рано, от началото на пубертета. Ще е интересно да се види какво е положението при деца на 6-7-8 години. И как родовата история навлиза в живота преди личната.

Манди, пак не си разбрала. Жените ловят миди, а мъжете ги пазят hahaha

# 1 251
@Манди - и аз туй виждам - жените носят мрежите и кошовете и събират храна, пък мъжете са с оръжие. Те и лъвовете така живеят - жените им носят храна, а те само се бият. Лошото е като дойде по-силен лъв от тебе - хем ядеш бой, хем ти взима жените и те изгонва.

# 1 252
  • France
Ох, бях сигурна Joy

Аз виждам лъкове при всички, но ще е хубаво да има още една снимка.

# 1 253
  • Пловдив
Фактът, че няма виц за Кевин Федърлайн също е показателен. Мерси, че подчертаваш думите ми.

А де, но това остава неразбираемо от много хора, дали поради липса на капацитет да го разберат, или защото не им е изгодно. Търсенето на определен тип връзки е фунция не на пола, а на финансовия просперитет, който е по-лесно постижим за мъжете, на които не им се налага да раждат, да гледат деца и кариерата им да страда, след като жените поемат всичко това, а и като добавък вековете разлики в права, заплащане на труд, право на собственост Wink Но в същото време няма проблем да се вмени, че видиш ли жените били златотърсачки, харесвали по-възрастни или не били толкова успешни, всякаш мъжете не са склонни да правят същото, когато имат възможност. Когато промениш едно обстоятелство (разпределението на финансите по пол) и това промерни друго обстоятелство (търсенето на даден пол с цел финансова облага), значи си объркал причинителя Wink

# 1 254
@Манди - и аз туй виждам - жените носят мрежите и кошовете и събират храна, пък мъжете са с оръжие. Те и лъвовете така живеят - жените им носят храна, а те само се бият. Лошото е като дойде по-силен лъв от тебе - хем ядеш бой, хем ти взима жените и те изгонва.
На изолиран остров жените събират храна, а мъжете ги пазят от... какво?
Не намерих други снимки.

# 1 255
Хубаво де, дай някой виц за Бритни Спиърс. Тя нали се жени и развежда 2-3 пъти за разни младоци, дето все я одрусват да им плаща издръжка после.
Ама тя май нещо беше с психически проблеми.
Бритни е с пси проблеми и то сериозни, ментални. Дори бащата беше определен като настойник.
И аз съм все с младоци, но не съм увредена. Всичко си има причина и следствие.

# 1 256
На изолиран остров жените събират храна, а мъжете ги пазят от... какво?
Не намерих други снимки.
Аз не съм казал, че ги пазят, а че носят оръжие. Явно това е прерогатива на мъжете, като физически по-силния и доминантен пол.
Въобще дума за това племе отворих по повод това, че едновремешните жени уж били силни като мъжете и се биели наравно с тях. Ето, тези хора живеят като едно време, но и при тях явно боят е за мъжете.
Което не значи, че природата не е дала "оръжия" и на жените. Някои от тях са изброени още в първия пост по темата, и те са не по-малко силни оръжия от мускулите или лъковете и стрелите.

# 1 257
В днешно време съвсем не виждам кой може да накара някоя жена да се посвети на домакинството и да й пречи да направи кариера. Няма да я назначат, защото е жена? А, да бе. Мъжът й? Като е някакъв тиранин, разделя се с него. Грижите за децата? Да имаш деца не е задължително, не е задължително и ако имаш, да са много. ПреценЯ се. Също има и мъже, които са ок да не правят те кариера, а жената. Примерно моят баща. БНД също не се е засилил да прави кариера и винаги по възможностите си (защото имаше и отговорности към лежащо болни роднини) е поемал грижите за детето, за да работя аз. Тъй че всичко си е избор за мен. Не някакво невидимо подтисничество над жените.

# 1 258
  • волно калдъръмче

Аз не съм казал, че ги пазят, а че носят оръжие. Явно това е прерогатива на мъжете, като физически по-силния и доминантен пол.
Въобще дума за това племе отворих по повод това, че едновремешните жени уж били силни като мъжете и се биели наравно с тях. Ето, тези хора живеят като едно време, но и при тях явно боят е за мъжете.
Което не значи, че природата не е дала "оръжия" и на жените. Някои от тях са изброени още в първия пост по темата, и те са не по-малко силни оръжия от мускулите или лъковете и стрелите.
И това го казва потомък на тъмния балкански субект, чиято жена е раждала на нивата, докато той се е биел на война или на другия пак точно толкова разпространен типаж, който пак е оставил всичко в ръцете на жена си и прекарва свободното си време в хоремага.

# 1 259
В днешно време съвсем не виждам кой може да накара някоя жена да се посвети на домакинството и да й пречи да направи кариера. Няма да я назначат, защото е жена? А, да бе.

Ще я назначат, но с по-ниска заплата, отколкото мъж на същата позиция. В България, в държавната администрация съм го виждала лично. В Европа стои същият проблем, но поне го обсъждат.

Общи условия

Активация на акаунт