Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 69 174
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 545
Например твоите аргументи, които бяха няколко пъти оборени, сигурно биха впечатлили приятели на маса. А тук жените те фактчекват и губиш уважение.
Кое точно ми обориха, Манди - че жената известен период преди и след раждането е слаба, малкото й е още по-слабо, и има нужда от помощ и закрила, и затова е привлечена към мъж с висок статус за евентуален баща - това ли оборихте?
Ако ме факт-чекнат примерно, че жените вече хвърлят хайвер и го оставят сам да се оправя - ще си променя мнението, но засега си е същото.
"Оборихте" ме като казахте, че имало сега жени, които и сами изкарвали пари и затуй не били вече хипергамни - като че ли могат да му влияят. Все едно да ми кажеш "жените сега са образовани и знаят, че у нас не живеят опасни паяци, затова вече не ги е страх от паяци". Да, ама повечето жени не можеш да ги накараш да пипнат паяк, някои даже пищят като видят. Това им е програмирано генетично в лимбичните дялове на мозъка - нищо, че мозъчната кора, с която мислят, може да им казва, че у нас няма опасни паяци. Е, същото е и с хипергамията.
Че има и жени, които съзнателно вземат решение, че не им трябва мъж с висок статус - има, и вие дадохте примери, и аз познавам. Което не променя моето убеждение, че жените като цяло са хипергамни.
Ма защо ли и аз като колегата се хабя да се обяснявам. Вярвайте си в каквото вярвате.

# 1 546
  • France
Архаично в какъв смисъл? В социален - да. Въпреки, че вече има наченки за много от нещата, които и до ден днешен правят нашата цивилизация. Какво ти, дори и хомо наледи (по-близко до маймуните, отколкото до хората) са имали погребения с ритуали.
Генетично те са сапиенс сапиенс. Вида към който все още принадлежим.

Проституцията е да размениш секс срещу пари. Полигамията е да имаш множество партньори. Други въпроси?

Криско, винаги е имало закрила от групата. Ние сме zoon politikon и това е основното ни предимство в оцеляването. Както вече написах, с основите на цивилизацията, жената престава да има възможност да избира своя жених. Затова да бъде обвинена в хипергамия е абсурдно. А и хипергамията не е само финансова. Това е да имаш по-здрав, млад и привлекателен партньор. Само че, когато един от членовете на семейството се разболее, мнозинството жени остават в двойката, а мнозинството мъже напускат за да намерят нов партньор.

# 1 547

Хипергамна девойка.
Наистина ли има хора, които сериозно смятат, че жените предпочитат нещо друго, а не млад, здрав и красив партньор, ако имат всички предпоставки да направят свободен избор? Simple Smile

# 1 548
Е отде да знаем личните истории на всеки човек - а ако е била бедна девойка, която омъжват за благодордник, с когото тя и потомоството и ще оцелеят, а алтернативата е младо хубаво момче от селото, с когото ще гладуват, защото наследството му е един котарак (мелницата и нивата са дали на по-големите братя)?
Или пък още по-лошо, младеж, когото ще убият на война? Да, несправедливо е било бащата да омъжва млада девойка за дъртак, несправедливо е било и кралят да праща младо момче на война, където да умре за да си разширява оня империята - и много други несправедливости има в историята.
Ето и от мен една снимка, нашенска:

Момичето ми прилича на към 15, а мъжът поне 25-30. Но кои сме ние да съдим дедите си за традициите и обичаите им - за тогава явно са смятали, че така е редно. Сега като не е, омъжвайте се за когото искате.

# 1 549
къде се забихте преди Христа. вижте супермаркетите. ако ще да си гардероб или рокфелер - ще чакаш на лентата

# 1 550
Защо хипергамията се приравнява на обвързване с дърт, космат, дебел чичко паричко не мога да разбера. Няма ли млади, симпатични, хубави, успешни мъже с добри доходи?

За мен теорията за хипергамията на жените ми изглежда логична.

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 03:47 от Анонимен

# 1 551
Жените сме майки, което ни прави зависими, и логично, емоционално и от еволюционна гледна точка търсим някого, който да е полезен в това.

в съвременния свят не е задължително. по-трудно е но постижимо

# 1 552
Децата струват пари до към 25-26г. (ако броим и обучение), то не е само година-две-три да ги отгледаш, докато е по-изискващият период. Като гледам мои приятелки, които родиха скоро.

# 1 553
и в много по-тегави времена самотни майки са избутвали нещата. че и свестни индивиди са създавали. даже дали не по-свестни от сегашните

# 1 554
точно защото повечето жени са майки, им е закодирано да са по-адаптивни и оправни, в сравнение с мъжете..
мъжете пък са хитри защото успешно използват това им качество в своя полза..

# 1 555
Реално всеки би искал да има много пари и да живее в охолство.
Обаче аз разбирам тази хипергамия като съзнателно търсене на мъж с много пари.
Не на симпатичен, умен забавен и грижовен мъж с много пари, а на ВСЯКАКЪВ мъж, стига да има много пари.

За мен дали една жена е златотърсачка се определя от това, дали се свързва даден мъж от любов или само заради парите.

Иначе няма лошо реално да се влюбиш в богат и да искаш да останеш с него ако фалира.

# 1 556
  • София
Значи, жените не можели да надмогнат закодираното от природата, обаче изведнъж се върнахме прекалено назад в историята, към неща дето сме ги надраснали Joy Ох, на някои хора не им е лесно.

Нали често се обяснява как на мъжа му било заложено да си пръска семето на колкото се може повече места. Я кажете сега, кому е нужно това в едно моногамно общество, където жената спи само с един мъж? Това би навредило на биологичното разнообразие и на генетичния подбор. Но в едно общество, където жената спи с много мъже, колкото повече "разпръскване", толкова повече шансове конкретният мъж да се възпроизведе, плюс че силният ген надделява, което е страхотно за еволюционните процеси Wink Та въпрос сега, трябва ли жените да се върнат към природата си и да оставят тя да избира печелившия? Че нали тук се промотира уж природно закодираното? Тоест, жените трябва да приемем, че природно сме полигамни и да спим с възможно най-много мъже едновременно за да придобием потомство от най-силния ген Nature Fireworks Редпилърите да не се ослушват, а да записват.

Колкото и човек да се опитва да си нагоди наратива и историята, реалността си остава реалност. Или се адаптира към нея, или изпада от класацията. Да се успокоява, че никога нещата не са били против разклатените основи на цялата му философия за живота, означава цял живот да живее в страх, че реалността ще го обори.

# 1 557
Децата струват пари до към 25-26г. (ако броим и обучение), то не е само година-две-три да ги отгледаш, докато е по-изискващият период. Като гледам мои приятелки, които родиха скоро.

Да, но вече не ти е жизнено необходимо да си избираш мъж с тая идея, да може да ти издържа децата. То и не е разумно, защото никой не може да разчита на финанси, здраве  и лоялност за четвърт век напред.

Просто отскоро и само в някой общества жените могат спокойно да си избират мъж само по това дали ги кефи - не казвам да е млад, здрав, умен  и красив, защото пък някой може да иска не много млад, обикновен и не особено красив - просто могат да направят чист избор, без задни мисли и с ясното съзнание, че ще оцелеят и те и поколението им и без неговите пари и способности.

Което пък вбесява определен тип мъже (и по-рядко жени), които поддържат статуквото, така да го нарека. Може би се страхуват, че ако се обърка корелацията "успешност - много кинти - яка мацка" няма да имат гаранция, че ще ги изберат, знам ли. Сигурно за това много мъже казват, че не разбират жените, не може да им се угоди и т. н. Ако си мислиш, че жените са меркантилни поне имаш посока, ако не знаеш какво искат е кофти Simple Smile

# 1 558
  • София
Ако си мислиш, че жените са меркантилни поне имаш посока, ако не знаеш какво искат е кофти Simple Smile

Много добро наблюдение. Особено нужно при определен типаж, които се чувстват изгубени в съвременното общество - не могат да намерят мястото си, ролята си, нито да открият начина да постигнат целите си. И тук редпилърство влиза през парадния вход.

# 1 559
Че те самите жени знаят ли какво искат Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт