Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 69 186
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 530
  • София
Теорията е, че женската природа е такава Wink Което всъщност значи, че всички жени са такива - такава е природата им. А колко точно са такива и дали са "като цяло" и "повече от мъжете" вече са въпроси на дискусията, които тук обсъдихме доста подробно. И това, което аз заключих е, че жените приоритизират много други неща - характер, емоция, а всъщност много мъже искат да са най-най, защото се притесняват, че иначе ще изгубят жената до тях.

Но идваш ти и ми казваш "жените не са хипергамни, защото аз не съм хипергамна и леля ми не е хипергамна".

Не, не съм казвала такова нещо, съвсем други аргументи съм вадила. Но когато тук мъже поискаха анекдотни доказателства, много жени дадоха личен пример, който беше игнориран за сметка на собствения личен опит. Ти Крис, конкретно каза как не си бил виждал това и онова, пък си виждал другото. Така че, моля, моля Satisfied

# 1 531
  • France
...Причини има много и са биологично обусловени от начина на размножаване, те са в генетичния код на жените...
А сега ми цитирай кой точно протеин отговаря за това?
Теории има много, включително, че земята е куха/плоска и тн. Това въобще не ги прави сериозни аргументи.
Сериозен аргумент е, че в началото на времената хората са се развивали в групи по 30-40 души и семейството такова, каквото го познаваме не е съществувало. Децата буквално са били общи. Чак през каменната епоха се наблюдават гробове, в които се погребани близки. А от началото на цивилизацията, което е едва от 7000 години BC. И тогава, като цяло, жените не са избирали техните половинки. Един род, от един социален слой се е сродявал с друг род, но от същата каста. Като хипергамни са били изцяло мъжете - те са можели да избират.

И това се запазва до съвсем скоро, когато и ние започваме да имаме претенции. Като човек цитиращ Шекспир сигурно си запознат с "Укротяване на опърничавата". Колко жени в днешно време биха позволили такова държане?
Така че хипергамията ми е като теорията за Нибиру, анунаките и рептилите. Не се осланя на нито един доказан физичен закон.

Последна редакция: ср, 08 ное 2023, 17:23 от Philomena

# 1 532
(И )Това са глупости, има доказателства, че двойките са още от самото оформяне на хората като отделен вид. Такива всеки да такова всеки и после децата общи е само във фантазиите на някои хора. Има наблюдавани такива комуни по време на хипи движението, които просто не изкарват повече от няколко месеца преди да се разпадат отново на двойки след големи панаири.
Според една от теориите е, че благодарение на езикът мъжките от общността се наговарят и заедно отстраняват алфа доминантния мъжки както е при приматите. Така че свободата любов е мит.

# 1 533
  • France
Кои доказателства? Цитирай ги. Датирай ги. И тогава да спорим.
Да, свободната любов дълго време е мит. Което отрича женската хипергамност. И не - свободната любов в момента е факт. И о, чудо! Жените не избират партньорите си по парите - твърда тенденция от 70 години насам. И за разлика от вас дадох източници.
Btw, ти нали нямаше да се занимаваш с мен, много бързо ти мина Wink

# 1 534
И пак да попитам, че тук се налага по няколко пъти, защо IT-та не са по върховете в женските класации, а даже по-скоро се възприемат за смотаняци?
Защото статусът на един мъж не се мери само в пари (макар че те вдигат статуса), а социалното му позициониране в йерархията - дали другите мъже гледат на него с респект, дали е доминантен, дали е емоционално стабилен, и т.н.
Скрит текст:
Статусът се мери трудно, а банковата сметка не си я носиш татуирана на лицето, затуй и мъжете гледат да го покажат по каквито начини са актуални за времето им - от орловите пера на индианските вождове, през благородническите титли, та до сегашните бентлита.
А на много от ИТ-та статусът им куца в това отношение - доминантна позиция в йерархията спрямо останалите мъже.
Но съм сигурен, че това ти го знаеше и без мен.
Най-големите глупаци са високо в йерархията в училище, защото могат да те набият, после в живота обикновено попадат в затвора и после работят на автомивка максимум. Вашата "мъжка" йерархия и конкурентност все повече се убеждавам, че няма нищо общо с приоритетите на жените. Може би затова не ни разбирате. Например твоите аргументи, които бяха няколко пъти оборени, сигурно биха впечатлили приятели на маса. А тук жените те фактчекват и губиш уважение.

# 1 535
Едва ли всичките ай ти та вадят по 10 средни заплати, а един добър монтьор може да надмине по доходи доста от същите ай ти та от по ниско платените от тях. Ся ясно, че не всичките са сдуханяци, обаче имам наблюдения над тях, както и съм попадал на наистина много теми с проблемите им. Основния проблем е в мозъка, самата работа променя начина им на мислене, е емоциите остават повече на заден план и се мисли като калкулатор. Отделно главоболие, което е почти постоянно при много от тях. Работата влияе на връзките им и отношенията, някои изпадат в другата крайност, превръщат се в големи купонджии дори на дърти години.
Хахаха ... Аз съм ай ти от 7 години и емоционално съм толкова екстра, че чак нестабилна.

# 1 536
Филоменке, че кой се занимава с тебе? Просто пишеш неверни неща, не ме занимавай да ти търся доказателства.
Сикнес, това не го твърдя аз, а хора в бранша от десетилетия. Имам наблюдения още от преди 20 години, още от тогава имам приятели ай ти та. Действително се разчупиха последните години, и както казах има хора вече в другата крайност, но това не променя много гореспоменатите факти.

# 1 537
  • France
...не ме занимавай да ти търся доказателства.
Сериозно?! Rolling Eyes естествено, че няма да се занимаваш да търсиш доказателства, които не съществуват. И аз не бих
Цитат
Сикнес, това не го твърдя аз, а хора в бранша от десетилетия. Имам наблюдения още от преди 20 години, още от тогава имам приятели ай ти та. Действително се разчупиха последните години, и както казах има хора вече в другата крайност, но това не променя много гореспоменатите факти.
Пак повтарям, не бъркайте  личния ви опит с генералните факти. И да те светна, от айти до айти има балкан разлика. Като работа, следване, заплащане и естествено - темперамент.

# 1 538
...не ме занимавай да ти търся доказателства.
Сериозно?! Rolling Eyes естествено, че няма да се занимаваш да търсиш доказателства, които не съществуват. И аз не бих

Ти сериозно ли бе, а на тебе къде са ти доказателствата, че някога първите хора всички са се плющяли с всички кой къде свари? Не знам такава теория изобщо някога да е обсъждана сериозно, освен във фантазиите на някакви утописти, такова поведение се наблюдава много рядко и в животинския свят. При повечето видове или са на двойки, или с доминиращ мъжки на цялата група или стадо, същото е и при почти всички примати. При етноси запазили номадския си начин на живот подобен на първите хора, примерно ескимоси или разни изолирани племена по джунглите също са на двойки, брачния ритуал го има и при тях. При ескимосите специално поради изолирания начин на живот на отдалечени една от друга малки групи, при среща на такива групи имат обичай да си разменят жените, еволюцията ги е накарала по този начин да си обновяват гените. Но и при тях не се плющи всеки с всеки.
Честно, нужда от внимание ли имаш или нещо друго?

# 1 539
  • France
Скрит текст:

Когато преди 300 000г сме живеели в групи от 30ина човека и сме умирали на по 30г, половите актове са били много, но двойките редки. Когато едно дете се е раждало, цялата група е полагала грижи, не е имало нужда да се знае кой е бащата. Концепцията за бащата се появява по-късно, когато групите се увеличават....
стр 90 от
Скрит текст:
Оставям ти удоволствието да провериш кой е този автор. Ако те интересува разбира се. Това е един от източниците, имам и други, просто тази книга е от купчината на нощното шкафче.
Иначе се възхитих от примера за ескимосите, които хем си "менкали" жените (малко по-сложно е от етнографска гледна точка) хем били по двойки. Хана Арендт го наричаше délire logique.
Ако толкова се вълнуваш от мен - нямам нужда от внимание, даже го предозирам, но би ми било приятно да имам интелектуални дискусии с разумни и учени опоненти. Е, може би очаквам твърде много от форумното общуване... Wink

# 1 540
Честно, нужда от внимание ли имаш или нещо друго?
Аз като казвам, че мъжете сте твърде емоционални... Grinning

# 1 541
Интересно тези предположения почиват ли на някакви доказателства от онзи период- скални рисунки, погребения, артефакти или са плод на фантазиите на автора им? Също за кой точно човешки вид става въпрос, защо съвременните хора се появяват около 100-150 хиляди години по-късно. Предположения направени на базата численост на групите и начин на живот са несъстоятелни, както вече писах при племена живеещи по същия начин в наше време не се наблюдава такова нещо. Менкането на жените за разнообразие е много по-различно от описаното от този автор живот в комуни с общи жени и общи деца, такива експерименти са правени много пъти, включително и от болшевиките в началните години на СССР, просъществуват съвсем кратко време.
Написаните нечии фантазии не са доказателство, ако можеш да извадиш нещо смислено и прието в научните среди, заповядай. За разлика от намерени погребения на двойки от преди 40-50 хиляди години, което подкрепя противното на твоята теория за всеобщо плющене кой както дойде.
За другото, разбрах, нямаш нужда от внимание, вечно си щастлива и никога не се оплакваш, ок така да бъде.

# 1 542
  • France
Ех, РФ, едно бързо търсене в нета и щеше да знаеш, че първите сапиенс-сапиенс датират точно от преди 300 000 години. Също щеше да разбереш чии са тези "нечии" фантазии.
Историята и в частност археологията са сериозни науки, които не се обуславят на въображението, а на артефакти, днк анализи, разкопки и много, много труд. Антропологията - също, но това е трета, различна наука. И не само ескимосите не практикуват моногамията (не разбрах защо ги използваш като контра-пример). Мозо в Китай не са изолирани, имат телевизия и телефони, и практикуват полигамията. И то жената е водеща фигура. И не са само те.
Комуните,  които цитираш са били със съвсем друг водещ принцип.
Какво друго те интересува, да ти обясня.

# 1 543
Преди 300 хиляди години е архаичния хомо сапиенс, който тепърва еволюира. Намерени са съвсем оскъдни артефакти и основно черепи и кости, от които подобни фантазии кой с кой се е плющял много трудно могат да бъдат потвърдени. Съвременните хомо сапиенс са от преди 100 хиляди години, погребения на двойки се намират от преди няколко десетки хиляди години. Можеше поне Уикипедия да отвориш
https://history.framar.bg/%D1%85%D0%BE%D0%BC%D0%BE-%D1%81%D0%B0% … D0%B0%D1%82%D0%B0

Полигамията съществува, арабите и не само си имат хареми, ама големи етнически групи по този начин или дори малки с поколения - трудна работа.
Какво всъщност се опитваш да докажеш?

Последна редакция: чт, 09 ное 2023, 10:25 от rf22

# 1 544
Какво друго те интересува, да ти обясня.
Каква е разликата между женската моногамия и курвалъка?
Щото наистина се обърках.

Общи условия

Активация на акаунт