Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 69 187
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 485
Наскоро гледах някакво клипче в Тик Ток мисля. Имаше десетина млади жени и мъже. Жените доста добре изглеждащи, скъп мейнтинанс явно. И един от мъжете попита - "Бихте ли излезли на среща, и бихте ли започнали връзка с мъж, който работи като продавач в хранителен магазин, или МакДоналдс, или разнася пратки в Амазон?". Мълчание. Нито една не отговори с "да". И тогава питащия каза - "А един мъж с възможности би поканил на среща и би започнал връзка с която и да е жена, стига да му харесва и да е привлечен от нея".
Вие бихте ли? И колко от вас, които сте финансово независими, нагоре в кариерата, по-образовани - сте започнали и все още сте заедно с подобен мъж.
Питащият няма да е от много умните, ми се чини. Скъпата поддръжка има цена и тя е цифра. Продавачът/разносвачът, като не може да си я позволи, значи не може да задоволи тяхна основна потребност. Релевантният въпрос към осигуреният мъж би бил -  би ли започнал връзка с която и да е жена. Щото с такава, която му харесва и привлича е ясно, тя задоволява неговата потребност.

Когато едно време се оглеждах за гадже, първо ме интересуваше да не е тъп или по-правилно - аз да не съм по-умна от него WinkТози критерий още ми е #1.

# 1 486
Момичетата, вече имат изградени вкусове, ценности, знаят какво искат от живота, та едва ли мъж с хубава кола и минимум мозък, ще им е критерий за избор на партньор.
Сега разбрахме, че богатите мъже са глупави (как ли са станали богати тогава не знам, но това е друг въпрос).
Няколко страници по-назад разбрахме, че богатите мъже и секс не можели да правят.
Сега остава да разберем и защо тези неща се противопоставят.
Много ясно, че не само статусът е фактор - той е един от факторите за привличането. Някой да е казвал обратното?
Докато за мъжете статусът на жената не е измежду факторите дали се привлича от нея. Тик-Ток не ползвам, но в живота го виждам. Професорите се разбрахме, че няма да ги питаме, защото едните казват така, другите онака.

# 1 487
  • France
В България има от онези богати, които са станали такива със сила и връзки. Нормално и дори здравословно е да не бъдеш привлечена от такива. В чужбина пък има много редки л@йна, но с наследства. Далеч не всяка би си ги причинила.

# 1 488
Крис, както винаги, тотално изопачава думите на потребителите, или гледа с друг диоптър.

Мъж, който е станал богат, и постигнал сам, своето положение, не може да е Глупав.
Но и глупака може да е богат, което не го прави по- умен или вървежен.

# 1 489
Поддържам си тезата, че не статус символите, положението или добрият стандарт привличат жените, а, примерно, интелект, целеустременост, борбеност, сред други лични качества, отношение, са важните, за да се увлече жена по финансово добре ситуиран мъж. Обратното, ако тези качества липсват, с или без пари, липсва и привличането, и любовта. Естествено не ангажирам никого с мнението си.

# 1 490
Наскоро гледах някакво клипче в Тик Ток мисля. Имаше десетина млади жени и мъже. Жените доста добре изглеждащи, скъп мейнтинанс явно. И един от мъжете попита - "Бихте ли излезли на среща, и бихте ли започнали връзка с мъж, който работи като продавач в хранителен магазин, или МакДоналдс, или разнася пратки в Амазон?". Мълчание. Нито една не отговори с "да". И тогава питащия каза - "А един мъж с възможности би поканил на среща и би започнал връзка с която и да е жена, стига да му харесва и да е привлечен от нея".
Вие бихте ли? И колко от вас, които сте финансово независими, нагоре в кариерата, по-образовани - сте започнали и все още сте заедно с подобен мъж.

Аз не бих, защото не съм срещала човек, като изключим студенти и ученици, който работи в Макдоналдс или Амазон и има достатъчно умствен потенциал и е чел достатъчно книги да ми предизвика интерес.

Но пък бих излязла с беден научен работник от Бан или учител.
Също с български беден лекар.

# 1 491
Крис, както винаги, тотално изопачава думите на потребителите, или гледа с друг диоптър.
Не ги изопачавам, а само демонстрирам колко нелогически издържани са.
Например ако кажа: синеоките* мъже са най-секси. И ти ми отвърнеш: еми да ама ако е глупав, ако е дърт, ако не прави хубав секс, и т.н. не го искам, нищо че е синеок.
Но не може ли да е синеок и да не е глупав, да не е дърт и т.н?
Същото е и със статуса. Той е фактор, който привлича жените, независим е от другите фактори, и няма нищо общо с това дали мъжът ще е дърт, глупав, злобен или нещо друго, което пък действа негативно на привличането.

------------
* не се впрягайте тези, които обичате зелени или кафеви очи, или нещо друго: просто го давам за пример някакво примерно качество, което да речем учените спекулират, че действа привлекателно на жените

# 1 492
  • France
Ама Криско, защо за пореден път разбиваш отворени врати. Вече почвам да си мисля, че си някакъв трол. Никой не отрича, че социалният статус е плюс. Това, което казваме, че не е единствен и не е на първо място.

# 1 493
Оф, половината човечество Мъже, не разбра, че жена се печели с отношение и  внимание, което ако е и подплътено със съответен статус,предложение за по- добър живот е просто прекрасно.

# 1 494
Значи, ако има един богат красив и умен мъж, и един красив и умен пак не е гаранция, че богатия ще те привлича повече.

От личен опит говоря, освен ако изрично не търсиш богатство, може с този богат умен красавец да нямаш грам химия.

# 1 495

Но пък бих излязла с беден научен работник от Бан или учител.
Също с български беден лекар.

Да перифразирам една сентенция: умният мъж е опасно същество (в оригинал е умната жена)!
Плюс това, беден, но умен има голяма вероятност в един момент да подобри финансовото си положение. Wink

# 1 496
  • София
Като статутът и възможностите са толкова важни, защо жените не се избиват за IT-та?

# 1 497
Ама Криско, защо за пореден път разбиваш отворени врати. Вече почвам да си мисля, че си някакъв трол. Никой не отрича, че социалният статус е плюс. Това, което казваме, че не е единствен и не е на първо място.
Че обичам да троля бг-мамите - обичам. А по въпроса: ми и аз не съм казал, че е единствен и на първо място.
Казвам, жените са хипергамни - и всички жени в един глас викат, аз не съм! Както Шекспир е отбелязал - the lady doth protest too much, methinks.
Разбира се, че има и други неща, които ги привличат - коя сини очи, коя остроумие, коя нещо друго. Което не показва, че не са хипергамни.
Ма дай да минем и на някоя друга точка от оригиналния пост. Какви още бяха - емоционални, манипулативни, непостоянни, и още нещо имаше май?
Аз започвам от непостоянни - La Donna e Mobile какво значи, някой да помни от класиците?

# 1 498
  • София
Крис дано троли, че иначе би било тъжно Laughing

Какво значи жените са? Има всякакви жени. На кого и с какво помага да бъдат натикани под общ знаменател?

И пак да попитам, че тук се налага по няколко пъти, защо IT-та не са по върховете в женските класации, а даже по-скоро се възприемат за смотаняци?

# 1 499
Като статутът и възможностите са толкова важни, защо жените не се избиват за IT-та?

Защото някои нямат подход към жените.
Не съм съвсем съгласна, че не са вървежни, обаче, или че не са бойфренд матириъл.

Общи условия

Активация на акаунт