Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 69 217
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 500
Хубаво е мъжете да имат пари. Това не ми пречи. Дори е бонус към един интересен, интелигентен мъж. Но ми пречи, ако са богати и тъпаци, сексисти, простаци.

# 1 501
И пак да попитам, че тук се налага по няколко пъти, защо IT-та не са по върховете в женските класации, а даже по-скоро се възприемат за смотаняци?
Защото статусът на един мъж не се мери само в пари (макар че те вдигат статуса), а социалното му позициониране в йерархията - дали другите мъже гледат на него с респект, дали е доминантен, дали е емоционално стабилен, и т.н. Статусът се мери трудно, а банковата сметка не си я носиш татуирана на лицето, затуй и мъжете гледат да го покажат по каквито начини са актуални за времето им - от орловите пера на индианските вождове, през благородническите титли, та до сегашните бентлита.
А на много от ИТ-та статусът им куца в това отношение - доминантна позиция в йерархията спрямо останалите мъже.
Но съм сигурен, че това ти го знаеше и без мен.

# 1 502
Глупости на търкалета. Как пък се заклеймяват цели сфери, все едно хората, които бачкат там са под калъп.
Има всякакви хора във всички сфери. Много не обичам да се гребе с черпака за каквото и да било. Неслучайно имаме способност за подбор и мисловна дейност. Някои, де.

# 1 503
Генерализира се на корем, да.
АйТи-тата смотаняци за едни, мъж- мечта за други 😆
От приятелския ми кръг имам две двойки с мъже IT, супер щастливи са момичетата, с мъже интелигентни, домошари, които ги гледат като писани яйца.

# 1 504
  • София
И пак да попитам, че тук се налага по няколко пъти, защо IT-та не са по върховете в женските класации, а даже по-скоро се възприемат за смотаняци?
Защото статусът на един мъж не се мери само в пари (макар че те вдигат статуса), а социалното му позициониране в йерархията - дали другите мъже гледат на него с респект, дали е доминантен, дали е емоционално стабилен, и т.н. Статусът се мери трудно, а банковата сметка не си я носиш татуирана на лицето, затуй и мъжете гледат да го покажат по каквито начини са актуални за времето им - от орловите пера на индианските вождове, през благородническите титли, та до сегашните бентлита.
А на много от ИТ-та статусът им куца в това отношение - доминантна позиция в йерархията спрямо останалите мъже.

Ахаа, значи стигнахме до това, че става дума не за пари (и коли), а за личностни качества Wink Изброените от които изобщо не изискват дебел портфейл. А тези с колите само се опитват да изглеждат като такива, а дали наистина са... Тоест, жената не търси някой, който я превъзхожда (хипергамия), а някой който има стабилни качества, с които да бъде адекватен пред предизвикателствата в живота. Напълно нормално е някой да иска да себе си качествена личност. Ако един мъж не търси това, а търси само куха визия, това всъщност говори доста добре за неговата личност.

# 1 505
  • France
А, разбрах! Криско не е разбрал какво означава хипергамия и си мисли, че всяка жена с критерии е хипергамна. Не се сеща, че ако беше, едно 90% от мъжете щяха да са стари ергени.

# 1 506
От приятелския ми кръг имам две двойки с мъже IT, супер щастливи са момичетата, с мъже интелигентни, домошари, които ги гледат като писани яйца.
Е без драма какво щастие е то...
А за генерализирането - ми нали затова съм написал "много от ИТ-тата" - не всички. Два поста над твоя е точно.

# 1 507
Това зависи от личната дефиниция за щастлива връзка.
Някои, представи си, не проявяват афинитет към драми, даже се стремят да ги избягват, като залагат вместо това на хармония, разбирателство, екипна работа във връзката.

# 1 508
Няма универсална формула за идеален мъж/жена, всичко зависи кой какъв тип е.
Има жени, които са силно доминантни, много успешни в бизнеса, авторитарен подход в отношенията и те няма как да се чувстват добре с мъж, който е същият модел като тях, нито пък той би се чувствал ок - ще е вечна конкуренция, макар и на несъзнателно ниво. Познавам много такива дами, оглавяват корпорации и частни бизнеси - мъжете им са спокойни, тихи и диалогични като отделят време за децата, когато има такива.

Има жени, които са обратното - нямат професионални амбиции да покоряват върхове, за тях е важно да са красиви, женствени и да чуруликат около мъжа. Такъв тип жена няма как да се събере с домошар и да бъде щастлива. По-скоро ще си търси мачо тип, който да осигурява финансите и да се грижи за семейството.

# 1 509
Какви драми, божее... Най-мразя драматични хора и драматични връзки. Скандалчета, интрижки, сърдене, цупни, викове и крясъци, мълчанка по три дни, после оплаквания на приятели и на мама възлюбеният/та колко е нетърпим/а. Ай, мерси. Имам такива познати двойки, обичащи драмата, радват се на "бурната" си връзка, убедена съм, че смятат, че хората им завиждат. Smiley

# 1 510
На подобни само мога да им се чудя защо изобщо си го причиняват това нещо, което те наричат връзка!

А почувстват ли непредолимото желание да споделят преживяванията си, та и животът на колегите/ приятелите да стане една идея по-интересен и вълнуващ, като привнесат техните си драми, рязко ставам супер заета!

# 1 511
На подобни само мога да им се чудя защо изобщо си го причиняват това нещо, което те наричат връзка!

А почувстват ли непредолимото желание да споделят преживяванията си, та и животът на колегите/ приятелите да стане една идея по-интересен и вълнуващ, като привнесат техните си драми, рязко ставам супер заета!
Обикновено хората в такава връзка не си го причиняват съзнателно, а се намират в взаимно зависими отношения. Причините могат да са много и най-различни, но много често се дължат на модели, с които сме израснали и придобили без да знаем и без да искаме. Жени, които казват, че винаги привличат неудачници често имат бащи, които са слаби, отсъстващи или проблемни. Мъже с доминиращи майки също намират подобни жени и се оказват между чука и наковалнята във войната мама-съпругата.
Просто хората - независимо от пола си, имат багаж, с който влизат в отношения и много рядко успяват да осъзнаят навреме къде е заровен ключа от бараката и да намерят начин да се справят.

# 1 512

Това пък горното е такава глупост... Не можах да се сдържа. Стига с тия клишета бе, хора! Около мен има такива IT, нищо общо с очилат, кльощав, пъпчив мухльо, който ти си представяш. Ама стойте в клишето, щом ви дава самочувствие. Друго си е да си доминантен автомонтьор 😁

# 1 513
Ама нали парите бяха топ приоритет. Пък сега мухльовци били, разплути били. Как мъж, който изкарва минимум 10 средни заплати ще е с лош социален статус? Би трябвало жените да им се лепят и мъжете да ги боготворят.

# 1 514
  • France
Криско от край време сам си противоречи. Аз се отказах. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт