Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 67 898
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 935
То си е характерно за форума всичко да се извърта кога как изнася, чак ме кефи в някои случаи, да не ги изброявам да няма драма.

На това му се вика софизъм. Безплодно упражнение. Започва се да се настоява, че всяко едно мнение по какъвто и да е въпрос е не само доказуемо, но и вярно, щом звучи правдоподобно или убедено се мисли. Без конкретика. И на мен ми е забавно понякога, друг път просто прескачам.

# 1 936
  • France
Това го твърдиш ти, че е в следствие на обстоятелствата, според твоите представи. Както и още един куп извъртания от вече написаното. Ти пет пъти си промени какво уж твърдиш. До вчера не беше ли "хипергамия не съществува поради еманципацията и феминизма"? Днес вече никой не отричал, но не била по наше желание. Много се променят goalpost-овете нещо, да не се окажем в грешка.
Разбира се, че го твърдя аз. Това да не е физичен закон, че да има неоспорими доказателства Joy Не само ти цитира разни статии и аз го направих, и там точно това беше хипотезата (нали правиш разлика в термините). За пример беше дадена статистиката, че през 70те броят на хипергамните двойки пада за сметка на хомогамните. И като причина се даваше влизането на жените в пазара на труда. И да напомня, 70те са когато половината двойки от твоето изследване влизат в пълнолетието си.
Не разбирам защо се палиш. Аз не виждам коректни аргументи от твоя страна. Направи като Лъвица (първо прочети, каквото даваш за пример докрай) цитирай точните места, които защитават твоята теза. Когато още работех с научни трудове и пишех - така се практикуваше по спомен.  
Цитат
Но, както деликатно Крис се опита да каже, изобщо не е добра позицията, защитавана масово, че хем жените не сме хипергамни, хем мъжът е скръндза, ако не плати на срещата, трябва да е щедър, и в последствие, изобщо "моите пари са си мои, неговите общи". Много лесно се олеква с тази позиция в очите на всеки стойностен мъж. Wink
Това го твърди Крис и сигурно вярва в думите си. В моето обкръжение динамиката е различна. Нормално, всички момичета, които познавам имат добри дипломи и кариера.

Всъщност, за каква хипергамия говорите? В статията я разглеждат по три отделни показателя: социален статус, образование и финансово състояние. Коментира се в самото начало, че прогресивно намалява процента на хипергамните жени, за сметка на хипогамните. Това е свързано с феминизма и с увеличеният процент жени с висше образование. Аз лично имам забележки към статията, но за мен беше интересна в личен аспект.
И аз това прочетох, но явно Бизи не е съгласна. И сега се пали и скача по абсолютно неразбираем за мен начин. 🤷‍♀️

# 1 937
Айде аз да отговоря с малко закъснение. Вероятно бих изпрал първата - първо, че като е образована и с хубава работа ще имаме повече общо помежду си, второ, че и с нейната заплата селейният доход ще се увеличи и ще можем да си позволяваме повече неща. Защото парите никога не стигат, а стандартът на живот може да се вдига неограничено.

Благодаря за отговора. Всичките ми познати мъже са отговаряли по същия начин. Казвали са и че без жена си не биха си позволили по-голям апартамент и отглеждане на дете (да кажем, ако останат самотни родители). Животът е твърде скъп, че мъжете да се правят, че парите нямат значение.
И maia е абсолютно права. Хипергамията е да се омъжиш за по-висок статус. Да изкараш 500 лв отгоре не те изкачва нагоре по социалната стълбица. По тая логика с мъжа ми всяка година се редуваме кой е по-хипергамен.

# 1 938
  • Столичанин ама не в повече :D
Кои "ние жените"? На мен това ми е мечтата Joy
Ако ти беше мечтата щеше да си вземеш домошар, а не пробивен кариерен тип, но то при жените винаги е било съществено да се гледат действията, а не думите им. Wink Защото и до този момент, няма ни една потребителка, която да си каже, че е взела беден мъж без никакъв потенциал и възможности за развитие. Sunglasses
Хипергамия е Меган и Хари, Роналдо и жена му, която е била продавачка, Хю с многото моделки и пр.
Учителка и плочкаджия НЕ Е хипергамия, колкото и повече да изкарва вторият.
Това го пиша за десети път, последен и се отписвам от тая тема, щот ми писна от невъзможността да се разбере нещо толкова елементарно.
И само няколко мнения по-нагоре е написано:
Резултатите показват, че по третия параметър - доходи - във всички кохорти се показва тенденция мъжете да печелят повече от жените, така че дори хипогамните (по отношение образование жени, т.е. в брак или съюз с мъж с по-нисък образователен ценз) са все още хипергамни по отношение доходи и принос към общия бюджет.

Всъщност сега се сещам, че познавам семейство, дето жената е висшистка учителка, а мъжът не е точно плочкаджия, ама се занимава с физически труд със средно образование, но изкарва няколко пъти повече от нея. Smile

Последна редакция: пт, 17 ное 2023, 09:43 от jerami

# 1 939
  • София
Защото и до този момент, няма ни една потребителка, която да си каже, че е взела беден мъж без никакъв потенциал и възможности за развитие. Sunglasses

Но какво общо има това с хипергамията? Финансовата хипергамия е да си вземеш някой, който задължително изкарва повече, съответно за да я няма, е достатъчно да изкарва колкото теб или по-малко. Никой не е твърдял, че жените искат мъже, които не желаят да работят изобщо, нито това нежелание е равно на хипергамия Wink А иначе доста потребителки казаха, че са си взели мъже, които тогава, а някои и до ден днешен, са изкарвали по-малко. И не забелязах да им е някакъв проблем това.

# 1 940
  • София
Когато се оженихме през 90-те, бурни и мътни, бяхме студенти и нито аз, нито ММ имахме идея точно с какво ще се занимаваме и колко ще изкарваме. Случи се така, че работим в сходни сфери и заплатите ни от 25 години са почти еднакви, обаче аз съм при по-добри условия на работа. Нямам претенции към заплатата му, но държа и той да няма претенции към моето домакинстване. Когато си почиваме, и двамата имаме право да си бъркаме в носа и да гледаме тавана, без задачи по подразбиране.
Чувствам се благословена (както казват във ФБ), че разхвърляното не ме дразни особено  и мога да го практикувам с възпитателна цел.

Последна редакция: пт, 17 ное 2023, 10:34 от Cuckoo

# 1 941
Защото и до този момент, няма ни една потребителка, която да си каже, че е взела беден мъж без никакъв потенциал и възможности за развитие. Sunglasses

Но какво общо има това с хипергамията? Финансовата хипергамия е да си вземеш някой, който задължително изкарва повече, съответно за да я няма, е достатъчно да изкарва колкото теб или по-малко. Никой не е твърдял, че жените искат мъже, които не желаят да работят изобщо, нито това нежелание е равно на хипергамия Wink А иначе доста потребителки казаха, че са си взели мъже, които тогава, а някои и до ден днешен, са изкарвали по-малко. И не забелязах да им е някакъв проблем това.

Това "повече " в колко точно се изразява, да говорим в цифри - няколко мои познати мъже на моята възраст или малко по млади (35-40), са се оплаквали, че като им чуят заплата и къде работят, просто няма следваща среща. Говорим за държавна работа с по 6-700 лв тогава, сега може би към 1000 да вземат. Единия изглежда добре, забавен е, умее да комуникира с жени, но нищо сериозно не може да хване, от време на време да прасне някоя омъжена за спорта. За другите не съм убеден, че само заплата е определяща за неуспехите им, но също допринася.
И стига с тия примери коя се хванала с мъж без високи доходи на 25, всички знаем, че не е същото като на 35.

# 1 942
  • София
rf22, то„но така - не е същото. Защото на 35 вече трябва да си се ориентирал. Да цитирам прочетено някъде - на 40 не се питаш накъде си тръгнал, защото вече си там.

Мога да ти кажа, че човек с 1 000 лв. на държавна работа трябва да е на някаква неквалифицирана бачкаторска длъжност, дори те взимат повече. Този твой приятел може би се бута при жени не от неговата лига.

# 1 943
Честно казано не съм запознат с актуалните им заплати, преди няколко години (3-4) макс взимаха по 6-700 лв

# 1 944

Това "повече " в колко точно се изразява, да говорим в цифри - няколко мои познати мъже на моята възраст или малко по млади (35-40), са се оплаквали, че като им чуят заплата и къде работят, просто няма следваща среща. Говорим за държавна работа с по 6-700 лв тогава, сега може би към 1000 да вземат. Единия изглежда добре, забавен е, умее да комуникира с жени, но нищо сериозно не може да хване, от време на време да прасне някоя омъжена за спорта. За другите не съм убеден, че само заплата е определяща за неуспехите им, но също допринася.
И стига с тия примери коя се хванала с мъж без високи доходи на 25, всички знаем, че не е същото като на 35.

И как тогава повечето мъже над 30-35 на държавна работа имат семейства или поне сериозна връзка? А в провинцията и по-рано даже.

# 1 945
  • София
Сиско го каза за разликата между 25 и 35. Очакванията нормално са различни, и това не важи само за мъжете. Ако някой мъж ще си хваща някоя с акъла/развитието на 25-годишна, по-добре да си хване 25-годишна.

Иначе какво да ти кажа за твоите познати. Като начало, в какви жени се целят? Ако са бачкатори на строеж, а си падат по наконтени кифли, трудно да им се получи Satisfied Ако теорията за хипергамията е вярна, значи безработните и тези с по-ниски заплати, би трябвало да им връзват. Но нещата не са толкова прости, нали Wink Интелигентни ли са, какви интереси имат, готови ли са да участват в домакинство и отглеждане на деца? Отговорни ли са, държат ли си на думата, на какво са готови да защитят семейството? Иначе, какъв е маржът в заплатите мога единствено да спекулирам, но бих предложила, че сборът трябва да покрива едно средно ниво (и се увеличава, ако се плануват деца). Защото в дадени обстоятелства, нещата не опират до кой изкарва повече, а до това, ще можем ли да си покрием разходите за месеца. И тук вече имаме съвсем друга ситуация.

# 1 946
Ако доходът му е само заплатата от 1000 лв, пак добре, че успява и до омъжени да се дореди. Отдавна не бях стъпвала в СПА хотел, та останах леко изненадана от цените - между 100 и 150 лв на човек и задължително 2 нощувки през уикенда. Демек бюджет 400-600 лв, без път и глезотии. Примерно.

# 1 947
  • France
Когато ще поделяш генетичния си капитал с някого, гледаш да не си избереш някой загубеняк. Отнася се и до двата пола. И тук нещата не опират само до финансите. Когато чуя за мъж, който на 35-40 тепърва си търси компания, първото което се питам защо досега никоя не си го е харесала. Убедена съм, че заплатата е само симптом.

Когато наблюдаваш определен феномен първото, което трябва да направиш е да си зададеш въпроса ЗАЩО елементите реагират така.
Например в статията на Бизи ми направи силно впечатление, че дори и жените с по-добър образователен ценз взимат по-малко пари. На пръв поглед е нелогично, защото дипломите са ценни специално, защото дават възможност за по-добър начин на живот. И кои дипломи не са толкова ценни - тези за soft науките, като социология, администрация, философия, et cetera... И кои досега бяха мнозинство в тези филиали - жените. До днес включително момичетата биват ориентирани в тази посока. Това е тежък и трудно изкореним стереотип в западния свят (източния блок сме с поне едно поколение напред). Виждала съм как тази тежест е прилагана върху брилянтни момичета, дори и аз съм била подложена. Естествено това е едно от нещата, върху които се работи. Някои държави са по-напред от други. Затова си мисля, че това наблюдение щеше да е на мястото си в онази статия, особено, когато се има предвид, че средната възраст на двойките е 55-60 години.

# 1 948
Редпил ми прозвуча като Рептил. За да намерите подходящ партньор за сериозна връзка не е необходимо да четете куп глупости в нета, а просто да бъдете открита, женствена, без предразсъдъци. И не става насила, става, когато съдбата е решила да ви срещне. Има и жени, които естествено си стоят стари моми и гледат 34 котки в малка боксониера, но може би това е защото имат твърде високи изисквания към мъжете и твърде нереална преценка за себе си и не знаят какво искат и търсят у човека въображаеми кусури.

# 1 949
Айде аз да отговоря с малко закъснение. Вероятно бих изпрал първата - първо, че като е образована и с хубава работа ще имаме повече общо помежду си, второ, че и с нейната заплата селейният доход ще се увеличи и ще можем да си позволяваме повече неща. Защото парите никога не стигат, а стандартът на живот може да се вдига неограничено.

Благодаря за отговора. Всичките ми познати мъже са отговаряли по същия начин. Казвали са и че без жена си не биха си позволили по-голям апартамент и отглеждане на дете (да кажем, ако останат самотни родители). Животът е твърде скъп, че мъжете да се правят, че парите нямат значение.
И maia е абсолютно права. Хипергамията е да се омъжиш за по-висок статус. Да изкараш 500 лв отгоре не те изкачва нагоре по социалната стълбица. По тая логика с мъжа ми всяка година се редуваме кой е по-хипергамен.

Всеки си интерпретира понятието както му е удобно. Лъвица каза, че хипергамията е свързана с по-висок финансов статус, ти казваш по-висок социален статус, а всъщност (според статията, аз не съм нито социолог, нито философ), става въпрос за комбинация от фактори.

По-горе даденият пример с учителка и водопроводчик, тя е хипогамна по отношение на образование и социален статус, но хипергамна по финансови критерии.

Общи условия

Активация на акаунт