Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 67 880
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 980
  • София
Бизи, ти си тази, която напоително ни занимава за пореден пост с "квалификациите си", въпреки които, за пореден път не виждам аргументирана защита на тезата ти, различна от това "аз го виждам и вие трябва да ми вярвате" Wink

Последната кохорта, доколкото виждам, включва поне един партньор роден 80-82. И предполагам това, което се опитва да ти каже Филомена е, че тези хора все още са от по-старо поколение, израстнало с други ценности и в друга икономическа за половете реалност. Би ми било интересно да видя резултати при поколенията родени след 2000, вече съвсем 2010+,но още е много рано за такива, очевидно.

# 1 981
Извинявай, но това ти изказване е много арогантно. Само ти можеш да четеш и интерпретираш статии! Друг никой не е чел, писал, ходил по конгреси и симпозиуми. Само ти. Първо, това е форум. Второ, повечето пишещи тук работим, имаме семейства, имаме и други ангажименти, та задълбоченото четене на статия извън моята сфера не ми е приоритет. Затова не искам да споря, прочетох я отгоре-отгоре и хич и не мислех да се задълбочавам…. Просто ме впечатли самочувствието ти. Спорещите с теб са също образовани и начетени жени. Личи си по изказа им, по начина им на мислене, но освен всичко друго са и по-мъдри, с повече житейски опит и може би дори и повече професионален опит. Та успокой топката. Точно в научните среди е прието да се дискутира и обсъжда, а не да се обижда противника. Има много информация за решаване на конфликти, вземи попрочети кои методи са най-успешни. Със сигурност конфронтацията не е един от тях….

# 1 982
Значи, като ви чета статиите, статистиките и изчисленията, кой- какво и колко.....Стара мома да съм останала. Ако  всичко се свеждаше  до, обича ли те, дава ли всичко за теб и зачита ли те за човек, колко по- лесен щеше да  е живота и взаимоотношенията.

# 1 983
  • France
Когато си права си права, Бизи. Последната цитирана дата в документа (почти го превърших) е 2017. Тоест преди 6 години. Най-младите представители са били на 35г. А средната възраст "само" 49-54г. И наистина гледат само преди първата поява на дете (вече цитирах, че и те смятат, че това е повратен момент, което е показателно).
Обаче това не променя общата ми нагласа за този документ, чиито автори сами признават, че резултатите му се основават само на хипотези. И най-директно пишат, че има и други варианти. Това са сериозни хора. Защото в статистиката има един touchy момент. Гледат се много фактори, за да се предположи някаква причинно-следствена връзка. Учуди ме, че ти намираш за неважно възрастта на сюжетите и делтата на въпросното заплащане?! Не знам как работиш в реала, но по този начин се правят страхотни грешки и подхлъзвания

# 1 984
  • Пловдив
Последната кохорта, доколкото виждам, включва поне един партньор роден 80-82. И предполагам това, което се опитва да ти каже Филомена е, че тези хора все още са от по-старо поколение, израстнало с други ценности и в друга икономическа за половете реалност. Би ми било интересно да видя резултати при поколенията родени след 2000, вече съвсем 2010+,но още е много рано за такива, очевидно.
Е чакай де, това са моите деца. Всъщност най-малкия. Тоест са деца, не работят, нямат доходи и не са във връзки.

# 1 985
Много теория, малко практика.
Когато теорията претендира за идеалност, обикновено скоро се случват много забавни и изобличаващи неща в практиката.

# 1 986
Скрит текст:
Извинявай, но това ти изказване е много арогантно. Само ти можеш да четеш и интерпретираш статии! Друг никой не е чел, писал, ходил по конгреси и симпозиуми. Само ти. Първо, това е форум. Второ, повечето пишещи тук работим, имаме семейства, имаме и други ангажименти, та задълбоченото четене на статия извън моята сфера не ми е приоритет. Затова не искам да споря, прочетох я отгоре-отгоре и хич и не мислех да се задълбочавам…. Просто ме впечатли самочувствието ти. Спорещите с теб са също образовани и начетени жени. Личи си по изказа им, по начина им на мислене, но освен всичко друго са и по-мъдри, с повече житейски опит и може би дори и повече професионален опит. Та успокой топката. Точно в научните среди е прието да се дискутира и обсъжда, а не да се обижда противника. Има много информация за решаване на конфликти, вземи попрочети кои методи са най-успешни. Със сигурност конфронтацията не е един от тях….

Конфронтация? Просто отговарям на пост, подобно на теб!
Същото правя и аз - обсъждам и дискутирам, като не зная или не съм сигурна за нещо, не пиша нищо.
Извинявай, никого не съм обидила. Говорех за себе си, защо отсявам бързо най-релевантното от проучванията - имам тренинг и ми се налага да го правя често. Някой без статистически умения или математическо разбиране, може и да не борави умело с разчитането на графики, това не е обида. Точно в научната работа, хората е прието да оставят егото настрана и се обсъждат неточности и твърдения без страх от корекция, аз не бих се обидила, ако някой ме коририра за нещо ни най-малко. Не мисля, че това е арогантност. Да поправя неточност от статия не е арогантност.

Лъвица, в грешка си.
Аз не пиша свое мнение или своя теза, а прикачвам научни проучвания по темата с конкретни констатации от тях като цитати, моля, да се прави разлика.
Като искаш да четеш защита на тезата на учените, прочети проучването, вече приканих към това. По-солидна защита на теза от научно проучване няма накъде. Ако имаш проблем с нея, обърни се по имейл към учените (задали са имейл в публикацията).

Относно личните квалификации, такива в темата не съм давала. Ако на теб са ти се привидяли някъде, проблемът не е мой. Коментирам в темата наравно с други. Да кориграм невярно твърдение, или сама да изкажа критично мнение по нечий пост/мнение пост, не е лична квалификация, нито емоционално подскачане. Твоите оценки на моето онлайн поведение, ще ме прощаваш, можеш да си ги спестиш, ако искаш.

Филомена, нормално работим, не е лошо или некачествено, ако натам биеш. Щом си прочела студието, си видяла, че "делтата" не я смятам само аз за неважна, а и самите автори-учени, щом не са я включили. На имейл може да ги питаш защо така.

# 1 987
  • София
Бизи, достатъчно дълго занима темата със себе си. Може да си спокойна, моята занимавка с теб приключи.

Е чакай де, това са моите деца. Всъщност най-малкия. Тоест са деца, не работят, нямат доходи и не са във връзки.

Това казвам, деца са още, тепърва ще наблюдаваме как се развиват техните отношения в съвременния свят. Родените 80-82ра са възпитавани от родители родени 50-60та - тоест, хора живели в много различни времена що се отнася до ролята на жената, възможности й и оценяването на заслугите й. Все още не сме видели поколенията, възпитани от родителите, израснали със съвременен начин на мислене (а дори в днешно време, още много хора нямат такъв).

# 1 988
Лъвица, коментирам в темата наравно с други, това не е напоително или занимаване с моята особа, много моля!
Ти продъжаваш да даваш оценки на моето поведение, които никой не ти ги е искал по свои си интерпретации.

ПС: няма нужда да ми обясняваш какво е искала да каже Филомена, сигурна съм, че Филомена, каквото е искала е казала, аз със сигурност я разбрах прекрасно, даже и й отговорих по същество.

# 1 989
  • France
Аз пък продължавам да не разбирам как може да отсяваш най-релевалентното от нещо, което не си прочел до край, но явно защото не съм професионален статистик.
Поправи ме ако греша, но въпросната статистика се ограничава във "фотография" на определен момент в живота на хора родени през 4 десетилетия. И се вижда тенденция хипергамията да бъде изравнявана. Като финансовият аспект (щом думата нюанс не ти харесва) е най-държалив. По никакъв начин не се доказва, че жените предпочитат по-богати мъже, като цяло липсва тази негативна конотация в цялостното изследване. Но ясно се вижда тенденцията жените да стават по-амбициозни и по-учени.
Вече написах за soft науките и искам да добавя, че Швеция е част от Скандинавкия парадокс. Момичетата продължават да избягват точните науки. За разлика от една България, където няма такова нещо. Защото има стереотипи, изключително трудни да бъдат изкоренени. И логично -> стъкленият таван на заплатите е по-нисък, защото това са най-добре платените специалности. Което обяснява защо дори жените с по-добър ценз в общата си част получават по-малко от мъжете. Но като гледаме посоката на вектора, можем спокойно да заключим, че и това е временно.
Когато се анализира определено историческо събитие, винаги се слага в контекста на момента (икономически, социален, психологически...) Иначе да се подхлъзнеш към популизма и демагогията е твърде лесно.

Делтата в заплатите не е цитирана, защото целта не е да се видят нечии предпочитания (но трябваше да стигна до края за да го заявя). В други изследвания, където точно това се разисква (природата на женската селекция) се взима определен gap. Например до 10% разлика се приема за едно ниво - наистина с 10% няма как да надскочиш класата си.
И да не забравяме, че статистиката са просто цифри, важно е тяхното тълкуване. И тук са нужни плуридисциплинарни екипи. Защото за един статистик 94% е почти единтично, за един биолог 6те останали процента са разликата между сапиенс-сапиенс и бабуина. Wink

Последна редакция: сб, 18 ное 2023, 12:47 от Philomena

# 1 990
  • Somewhere beyond the moon and stars
Значи, като ви чета статиите, статистиките и изчисленията, кой- какво и колко.....Стара мома да съм останала. Ако  всичко се свеждаше  до, обича ли те, дава ли всичко за теб и зачита ли те за човек, колко по- лесен щеше да  е живота и взаимоотношенията.

За много хора се свежда, но те не са редпилъри и теоретици.
Тези статистики изобщо не са в помощ на хора с проблеми в разбиранията си за отношенията и общуването, защото им дават база да винят глобални тенденции за личните си неуспехи, вместо да потърсят начин да си помогнат. Нещо като божествата в древността.

# 1 991
Филомена, грешиш или поне не представяш коректно целта и резултатите на проучването, отново да напиша. Не образователната хипергамия е предмет на разглеждане в него (за това има ред други студии преди него), както и тенденцията към хипогамия по отношение на образованието не е нова. "Sweden provides an excellent test case for such a question because female educational hypogamy has been widespread starting with cohorts born in the 1960s".- citation from the study. За 60 години, оттогава досега, явно, статусната хипергамия не се е изравнила, но бъдещи проучвания ще покажат дали "можем спокойно да заключим, че и това е временно". Също така, проучването е обзервационно, ретроспективно и тематизира преференции на жените като причина за наблюдаваното поведение в последните пасажи.

Но нямам намерение да обяснявам и да се впускам в подробности. Най-много отново да отнеса реплики за арогантни коментари от чели-недочели статията хора, които са ме цитирали и поправяли (погрешно). Който има желание и интерес, да си търси статии и да си проучва сам.

# 1 992
  • France
Не си разбрала какво съм написала, но не е и важно в крайна сметка. 🤷🏻‍♀️

# 1 993
Какво значи студии? Студио е място, където твори писател, музикант, има и кино студио. Това, което не сме прочели внимателно не е ли научна статия, или просто статия? Или на български им казват студии?
Сериозно питам.

# 1 994
  • France
Google translate има своите лимити.

Общи условия

Активация на акаунт