Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 67 911
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 2 010
Скрит текст:
abadjieva80, тя говори за други студии преди тази статия. Смислово думата е на място. Все едно да кажеш "има други пълнометражни филми на същата тематика като този късометражен". Ако аз се заяждам с някого за дума, която не познавам, бих се извинила. Честно казано това не ми се е случвало, защото първо проверявам в гугъл думата, която не познавам, преди да се изложа.
А дали сте съгласни със самата статия и интепретацията й няма нищо общо.

ala.bala, съгласна съм. Всъщност при 2 години разлика в ранните 20 спокойно може единият да е неработещ студент, а другият вече със стаж и добра заплата. Друг е въпросът дали това наистина е така. Ето, дори съфорумките дават примери с личния си живот, че повечето са били на едно дережде.

Тоест, ти погледна въпросните “студии” и видя колко страници са или що!?

Важното е, че не съм проверила колко им е наемът. Smiley

# 2 011
Е то на български има разлика между новела и роман. "novell" означава роман, ама на български не е така. Новела е по-кратко литературно произведение от романа. Аналогия.
И на английски има разлика между Novel и Novella, междувпрочем.

# 2 012
  • France
Добре, ще го кажа по друг начин. Жените печелят средно 22% по-малко от мъжете. Напълно логично е в едно изследване, което взима предвид наборите от 4 декади, мъжът в двойките да е по-добре платен. Елементарна аритметика. Би било учудващо ако беше различно.
И това за пореден път разбива някои митове на редпил идеологията, като например, че живеем в скрит матриархат, че няма разлика между заплащанията, че децата нямат тежест върху доходите на жените...

# 2 013
Скрит текст:
abadjieva80, тя говори за други студии преди тази статия. Смислово думата е на място. Все едно да кажеш "има други пълнометражни филми на същата тематика като този късометражен". Ако аз се заяждам с някого за дума, която не познавам, бих се извинила. Честно казано това не ми се е случвало, защото първо проверявам в гугъл думата, която не познавам, преди да се изложа.
А дали сте съгласни със самата статия и интепретацията й няма нищо общо.

ala.bala, съгласна съм. Всъщност при 2 години разлика в ранните 20 спокойно може единият да е неработещ студент, а другият вече със стаж и добра заплата. Друг е въпросът дали това наистина е така. Ето, дори съфорумките дават примери с личния си живот, че повечето са били на едно дережде.

Тоест, ти погледна въпросните “студии” и видя колко страници са или що!?

Важното е, че не съм проверила колко им е наемът. Smiley
Ами изобщо не е смешно. Това разделение откъде идва? От немски, или? Понеже в английската номенклатура няма такова изкуствено разделение на научните статии.

# 2 014
  • София
На мен продължава да ми е интересно как изследването доказва, че разликата в заплащането в полза на мъжа е в следствие на женския подбор, не на мъжкия. Как е измерен този фактор?

# 2 015
  • France
Защото въобще не е измерен.

# 2 016
А има ли изследване, във фирмите в които мъжете получават по- високо възнаграждение кои преобладават процентно повече - мъжете или жените?

# 2 017
а как разбирате едно изследване дали е фалшиво или не?
опитността по въпроса по-важна ли е от изследването, или не?

Последна редакция: пн, 20 ное 2023, 19:27 от anonymiss

# 2 018
  • France
Има начини да накараш цифрите да говорят в твоя полза. Например да интервюираш участниците в митинг в подкрепа на Луна за президент. Ще получиш висока вероятност тя дяхспечели изборите. Не мисля, че някой тук е способен да провери метода и да се изкаже по този въпрос. Дори професионалисти са били залъгвани. Пример - Андрю Уейкфил.
Но дори и цифрите да са коректи, най-важното е тяхното разгадаване. Не е достатъчно да ти падне ябълка на главата, трябва да разбереш защо. Не случайно писах за генетичната прилика на бабуина.

# 2 019
  • София
Изследването не е нужно да е фалшиво. То си има хипотеза и резултати, които може да са в подкрепа на хипотезата, може и да не са (не рядко е въпрос на интерпретация). Даже има феномен, при който изследващите виждат подкрепа на хипотезата, просто защото им се иска. Затова се правят двойно-слепи експерименти, но дори там накрая резултатите се интерпретират, а тук говорим за хипотеза в поле, в което има изключително много фактори - много неизвестни, известните трудни за изолиране, измерване и т.н. Неслучайно много известни иксперименти по-късно са оспорени, често заради грешки в начина си на провеждане, но и самото успорване също може да бъде успорено. Затова ми е и доста странно как някой мисли, че хипотезата на авторите трябва да се приема като някакъв абсолют. Тя също може да е грешна и понякога точно резултатите повдигат алтернативни хипотези, дори когато на пръв поглед са в полза на първоначалната такава. Неслучайно питам толкова пъти как изследването е елиминирало такъв важен фактор като участието на мъжете в избора, защото такъв пропуск поставя валидността на цялото изследване под сериозен въпрос.

# 2 020
Извинявайте, обаче обзервационно, ретроспективно проучване дава емпирични данни.
Обзервационно проучване и експеримент (double-blinded, например) нямат общо.

# 2 021
  • София
Проблемът, при събирането на данни е, когато вземеш една цифра и кажеш, че тя мери А, а тя всъщност мери В. Затова и питам, но не получавам отговор, как е установено, че тези данни са мяра за едно (женската хипергамност), а не за друго (мъжка хипогамност, например). Чисто като данни, може да се твърди, че по-голямата част от връзките все още са хипергамни, но не и че жените са хипергамни. За да се твърди това, трябват повече данни за да се установи причинно следствена връзка - доколко този фактор е бил приоритет, доколкото изборът е на жената, и доколко на мъжа и т.н. Цифрите са просто статистика, ако искаш да твърдиш как се е достигнало да даден резултат, трябва да анализираш и доказваш. До един и същи резултат има множество пътища.

# 2 022
  • France
Чисто като данни, може да се твърди, че по-голямата част от връзките все още са хипергамни, но не и че жените са хипергамни.
Именно. И за да съвсем да вкараме коня у реката може да попитаме откъде да се вземат тези по-добре платени жени, че връзките да станат поне хомогамни. Това е голямата сляпа зона в проучването.
Друго е интересно, че образователната хипергамия намалява видимо. Затова и си позволявам да говоря за вектор на промяната. Всички знаем, че в един момент образованието води със себе си и по-добри пари.

# 2 023
Ако бяхте наясно с базовите понятия, щяхте да знаете, че във въпросното обзервационно (както вече написах) проучване експеримент по отношение на хипергамията.. няма!

# 2 024
  • София
Кой твърди, че има експеримент? Пак опряхме до кой какво знае, а за някой, който много знае, явно е много трудно да отговори на прост въпрос как се е стигнало да заключението, което се твърди, че се доказва с тези данни.

Общи условия

Активация на акаунт