Red Pill Редпилнати мъже/жени

• 67 781
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 2 040
това ли представлява женската форма на редпила?

# 2 041
Божке, със сигурност нямаш мъж.
Или ако имаш, горко му с толкоз философстване.
//
И като докажете едната или другата теза квоооо?

# 2 042
  • Пловдив
За епидемиологията ще питам родителите ми (лекари) да ми обяснят те поне нещо, защото аз не познавам епидемиологията, но познавам социологията и икономиката, и съм почти сигурна, че разглеждат различни въпроси за проучвания, и не бих си позволила да се изказвам с категоричност за специалност, която не познавам!
Ако са джипита, хирурзи или ортопеди и кожни лекари и прочие - не могат да ти обяснят епидемиологията. За това си има лекари-епидемиолози.

# 2 043
..

Последна редакция: вт, 21 ное 2023, 21:04 от Анонимен

# 2 044
  • София
може във всеки един момент да обясни много неща, а което не може - не се прави на интересна.

Вземи пример от нея Laughing

# 2 045
Ти продължаваш да се занимаваш сама с “некомпетентните”  Wink

# 2 046
Стига сте се чепкали, скъпи дами. Тези изследвания не могат да докажат нищо - поне не в смисъла, в който Лъвица иска да й се докаже. Това не е Питагоровата теорема, че да я докажеш.
На мен проучване "ми не требе". Достатъчно е да видя около мен колко мъже има, които си намерили жена без пари и амбиции и си я обичат и са щастливи с нея, а пък жена да е взела у тях мъж с малък или никакъв доход само за да краси къщата не съм чул да има. Дори и тези жени, които са успешни и могат сами да издържат семейство, пак търсят мъж, още по-успешен и от тях (дори в Швеция).
Вярно, не е редно да генерализирам, че всички жени на света са хипергамни, то и не съм го правил (и те не са), нито пък че навсякъде по света са такива. Но аз живея на едно място на света и движа в определен кръг жени, така че ми стига да знам какви са те тук, за да вземам решения за моя живот. А пък какви са по широкия свят много не ме касае. Макар че като гледам щом и от другия край на света мъжете са стигнали до същия извод, вероятно навсякъде са такива (взето като цяло, изключвайки персоните на многоуважаемите пишещи тук съфорумки).

# 2 047
Колко "приятно" е да чуеш, че жената е само да краси къщата. Joy

# 2 048
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
А на по грозничките ни се налага да работим Grinning

# 2 049
  • France
Ако жената на Криско утре спечели от лотарията дали ще му даде парите или ще си ги внесе в сметката?
И въобще колко жени биха направили подобно нещо?

# 2 050
  • София
Хубаво е, Крис, че си си го решил за себе си, но както казваш, такива неща са трудни за доказване, така че е интересно как се твърдят с такава увереност, та чак бие на нужда да бъдат вярвани. И пак не правиш разлика между хипергамията (задължително мъжът да е с по-висок доход) и това мъжът да е с малък или никакъв доход и да изпълнява ролята на фикус. Интересна точка в проучването беше, че ставаше дума за жени с високо образование, които се събират с мъже с висок доход - и които парадоксално, не взимат колкото или повече от тях, въпреки че са по-образовани, което повдига интересни въпроси. Иначе съм съгласна, че за мъжете не е важно жените да взимат повече (както вече казах, това не е странно по няколко параграфа), но би ми било интересно колко е важно да не взимат повече Wink Ти самият си казвал, че за теб е решаващо.

Иначе се радвам, че признаваш, че не всички жени са хипергамни, въпреки че със сигурност има и такива. Зад това твърдение и аз заставам напълно. Още по-интересно ми е какви са характеристиките на едните и какви на другите.

Между другото, в моя приятелски кръг, двойките като цяло са от една черга, някои от тях са заедно от училище, когато никой още не е имал заплата, та да може жената да сметне дали партньорът е подходящ да задоволява хипергамия Laughing Та средата си казва думата, да. Но съществуват повече от една среда и човек е добре да е наясно, че съществува и свят извън неговата.

Между другото, преди доста страници Манди ти беше задала един много хубав въпрос, на който ще ми е интересно да чуя отговора - направо ще го копирам, защото беше доста добре формулиран:

Че защо ще ти каже "чао, мерси" като я водиш по скъпи ресторанти? Нали вярваш в това, че мъжете се конкурират за жената и тя избира по-добрия. Защо да не покажеш пълен капацитет на първа среща като я заведеш във възможно най-скъпия ресторант? В духа на твоята логика (почти) всяка жена, като хипергамна такава, в случая със скъпия ресторант със сигурност ще дойде на втора среща, а с тия 1-2 коктейла макс със сигурност ще избяга. Тоест кой човек при търсене на партньор прави обратното на това, което вярва, че носи успехи на романтичното поле?

ПП: Филоменке, ако жената на Крис утре спечели от лотарията, той може и да я напусне, щото няма да понесе тя да има позиции да "поръчва музиката" Laughing

# 2 051
Иначе съм съгласна, че за мъжете не е важно жените да взимат повече (както вече казах, това не е странно по няколко параграфа), но би ми било интересно колко е важно да не взимат повече Wink Ти самият си казвал, че за теб е решаващо.
Никога не съм казвал подобно нещо. Казах, че познавам жени, които изкарват повече от мен и те са все едни пробивни, устати, стресирани, работохолички, и не бих искал подобна жена да ми е съпруга. Досега да съм се развел ако е такава.
И сега го казвам същото. За какво ми са нейните пари - няма да ги харча аз, никога не съм вземал пари от жена, а за дома и децата мога да изкарам и сам (да съм жив и здрав).
Иначе съм амбивалентен по въпроса - не държа да изкарва много пари, не държа и да изкарва малко. Колкото изкарва - толкова. Хубаво е все пак нещо да върши, на мен безделници в къщи не ми трябват. Или да работи някъде, каквото си реши, или да върши домашна работа.
Но ако ще работи да прави голямата кариера и да няма време за децата си, за дома си и за мен - не, мерси. Виж, ако има как да прави много пари, без да е сметка на нещо друго - супер, но то едва ли има как.

Че защо ще ти каже "чао, мерси" като я водиш по скъпи ресторанти? Нали вярваш в това, че мъжете се конкурират за жената и тя избира по-добрия. Защо да не покажеш пълен капацитет на първа среща като я заведеш във възможно най-скъпия ресторант?
Хипергамията нали била търсене на по-висок статус - социален, образователен, финансов. Социалния и образователния можеш да го покажеш, без да харчиш излишни пари. Финансовия също можеш да го демонстрираш, например с облекло, часовник, външен вид, или с каква кола дойдеш. Някои и с приказки пробват, но аз не съм от тях. Те са неефективни, тъй като са евтини.
А и така сигурно гъделичка повече: жената да види, че мъжът има пари, но не бърза да ги харчи за кого да е. Само за която заслужава. Най-малкото е обратното на това, което мъжът се очаква да прави, и буди интерес. Ето виж и колежката ти Манди се чуди защо тъй един мъж би направил. Ето значи още една причина - за да се чудят жените и да се създава интрига.

# 2 052
  • France
Криско, представи си, че и ние жените не искаме да си партнираме с някой вечно стресиран, устат и уморен мъж. За какво ни е?
Какво стана с въпроса ми, ще питаш ли жена си какво би направила с печалба от тотото?

# 2 053
А на по грозничките ни се налага да работим Grinning
На старите моми само, иначе има ли мъж - той спонсорира. Wink

# 2 054
  • София
Крис, много увърташ, но реално казваш следното - не ти пука какво прави жената и колко изкарва, стига да е налична да домакинства, пък иначе да си прави кефа с каквито "абсурдни хобита" (кариера) могат да й хрумнат в женската главица Wink Посланието е ясно прието. И не ми се търси, но в темата за кариерата си каза, че не желаеш жена, която изкарва повече.

За другото също увърташ. Когато е изгодно хипергамията е само пари, когато е изгодно включва и другите неща. Хем да се внуши на жените, колко са повърхностни и меркантилни по природа, хем всъщност се търси друг тип жена, който уж не трябва да съществува. Много лутане и противоречия. Не ви е лесно, признавам. И не съм учудена от нуждата за редпил движение, което да даде лесно смилаем смисъл и обяснение на изгубените в днешния социум.

Общи условия

Активация на акаунт