Професия учител - 17

• 56 268
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Ние сме задължени да работи с разпределенията на Просвета. За мен е безумно преговора по английски да е само 2 часа.

# 121
  • Добрич
Ние сме задължени да работи с разпределенията на Просвета. За мен е безумно преговора по английски да е само 2 часа.

Не виждам как някой може да ви задължи подобно нещо. Учителят сам изготвя планирането.

Случва се да "задължат" да се ползват учебниците на определено издателство (по ред причини) и доброзорно се налага да приемем това, макар че учителят трябва да си избере учебника (добре, че на Просвета са по три варианта).
За разпределенията няма причина да се ограничава избора.
Спокойно може да се ползва разпределението на издателството, като леко "се пипне" на места, за да бъде съобразено с учениците.

# 122
Колеги, нали  е нормално и редно,  в разпределението за часа ИУЧ да има уроци за нови знания?
По ИУЧ трябва ли да се прави тест-входно равнище ?

Последна редакция: нд, 24 сеп 2023, 10:16 от Terzieva

# 123
  • Добрич
Колеги, нали  е нормално и редно,  в разпределението за часа ИУЧ да има уроци за нови знания?

На нас на съвещанията ни бяха казали, че ИУЧ (конкретно за прогимназиален етап) е за затвърждаване на знанията, а не за надграждане. В такъв скучай не би трябвало да има уроци за нови знания. И съответно темите в ИУЧ излиза, че трябва да вървят след съответните теми в задължителните часове.

Последна редакция: нд, 24 сеп 2023, 10:10 от Вела

# 124
Интересни работи споделяте... На нас не ни искат разпределения, но ако попълваме "онази част" в НЕИСПУО взимаме +5 точки на диференцираното. Grinning
Аз лично не разбирам разликата между разпреление и тематичен план. Виждам го едно и също. Rolling Eyes

# 125
  • Върху лъчите на Слънцето.

Не виждам как някой може да ви задължи подобно нещо. Учителят сам изготвя планирането.

Случва се да "задължат" да се ползват учебниците на определено издателство (по ред причини) и доброзорно се налага да приемем това, макар че учителят трябва да си избере учебника (добре, че на Просвета са по три варианта).
За разпределенията няма причина да се ограничава избора.
Спокойно може да се ползва разпределението на издателството, като леко "се пипне" на места, за да бъде съобразено с учениците.
Прави ми впечатление, че в последните години има натиск да се работи по учебниците на "Просвета"! А не е редно!
Sad

# 126
  • Майничка
Нямам такова впечатление. Може би в началните класове, но нагоре е сбирщайн.

# 127
аmy_nka какво имаш предвид под "онази част"?
Аз за първа година имам ИУЧ и след консултация с колегите нямам теми входно ниво и нови знания, всичко е упражнения имам проверка и контрол и обобщения.
Не съм забелязала натиск за избор на учебници. Май само по един предмет в прогимназия в един клас се работи по тях.
Според мен са много сложно написани.

# 128
  • Майничка
Входно има само в ООП, даже за задължителите модули отпадна.

# 129
Колеги, можете ли да метнете едно рамо с тази задача по математика? Rolling Eyes

Скрит текст:

J_M_M, това имам предвид:

# 130
Моите си ги качвам в Школо. Изобщо не ме притесняват това, ако се наложат корекции правя. В НЕИСПУО  си се синхронизират вероятно, не съм проверявала.

# 131
Моите си ги качвам в Школо. Изобщо не ме притесняват това, ако се наложат корекции правя. В НЕИСПУО  си се синхронизират вероятно, не съм проверявала.
Тествах го аз това. Като се качат темите по седмица, в Дневник вместо поле за писане на темата се зарежда поле за избор на темата от каченото разпределение с падащо меню. Т.е., за пестене на време е, ако си на едни и същи класове всяка година.

# 132
  • Майничка
При нас от години всички планове се качват в школо с прикачен екселски файл преди началото на учебната година. Много по-удобно е.

# 133
Колеги, можете ли да метнете едно рамо с тази задача по математика? Rolling Eyes

Скрит текст:

J_M_M, това имам предвид:

Т.к. единичната ти отсечка е 1 мм, то числота А е на 55 мм от О (началото), т.е. отсечката ОА е 55мм., числото В е на 94 мм от началото, т.е. АВ е 94-55=65 мм. ВС е 16 мм, т.е. след В има още 16 единични отсечки, което значи, че С ще е 94+16=110 мм от началото, т.е с С се изобразява числото 110.

# 134
  • София
Скрит текст:
Т.к. единичната ти отсечка е 1 мм, то числота А е на 55 мм от О (началото), т.е. отсечката ОА е 55мм., числото В е на 94 мм от началото, т.е. АВ е 94-55=65 мм. ВС е 16 мм, т.е. след В има още 16 единични отсечки, което значи, че С ще е 94+16=110 мм от началото, т.е с С се изобразява числото 110.
94-55=39

Общи условия

Активация на акаунт